reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Super Karola że wszystko u Malutkiej w porządeczku :-) Mój mąż pierwszej Kruszynki nie widział właśnie przez mój wstyd bo nie chce żeby oglądał jak inny mężczyzna gmera na jego terenie;p Teraz dopóki będę miała usg dopochwowe to też go nie wpuszczę;p

reklama
Karola, ja jestem leworeczna z natury. Jak sie na to popatrzec w mysl tej teorii, to kiedys "zjadlam" brata albo siostre. Jedno moje dziecko tez, moj dziadek, moj wuj, stryj mojego eks... Czyli teoretycznie w obu rodzinach byly "bliznieta". O, fajne wyniki - coraz lepiej i coraz blizej!
Aniunnia, zmiana lateralizacji na sile to glupota. Mankut w zyciu nie wytrenuje prawej strony tak, jak wytrenowalby lewa, zwlaszcza jesli ma pelna lateralizacje i pozostaje lewooczny. Wiem po sobie - mam tylko prawa reke przestawiona, reszta jest "na lewo", mam kiepskawa koordynacje wzrokowo ruchowa, a na strzelnicy zawsze bylam d... wolowa. Poki nie zlozylam sie z lewego ramienia - bylo mi strasznie niewygodnie, ale zaczelam celnie strzelac.
Martussia, przeczucie czasem prawde mowi, a "smakami" nie mozna sie kierowac. Ja lubie slodkie, choc przy Karolu moglam sledzie zagryzac lodami. A Karol i Delicje to juz bardzo fajna parka - on je kocha.

Kłaczek ja smakami to w ogóle się nie kieruje;p Śmieje się z tych zabobonów które bardzo często kpią z tych którzy w nie bezgranicznie wierzą.

Dziewczyny jeszcze mam do Was pytanie: Od kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży nie uprawiałam sexu z mężęm bo bardzo się obawiam czy to nie zaszkodzi Maleństwu. Ja jestem z tych które zawsze mają orgazm podczas stosunku i właśnie to mnie martwi... Powiedzcie mi czy ja aby nie przesadzam? Lubię Was i szanuje Wasze zdanie dlatego pytam!

martusia ty swojego nie wpuszczasz,a moj sam nie chce wchodzic,bo sie krepuje...:zawstydzona/y: co do seksu to powiem ci na swoim przykładzie.my dopiero zaczelismy ten temat w 2 trymestrze,ale ja nie pytalam lekarza czy nam wolno jakos tak sie krepowałam akurat jego o to zapytac...ale przytulanki były rzadko raz w miesiacu w sumie czasem nawet nie.jak lezałam teraz w szpitalu ostatnio to bylo w 24tc to pozniej lekarz sam dal do zrozumienia,ze seks nie wskazany...wogole kochalismy sie do tej pory moze ze 3 razy:szok: poprostu ja czuje dyskomfort takze nic na siłe.czytalam,ze kobiety po poronieniach nie powinny uprawiac seksu...generalnie musicie sami podjac decyzje...my wolimy czekac do konca juz teraz,a ty zawsze mozesz zapytac swojej gin albo gina.

karola właśnie miałam pisać,ze na skurcze to magnez.Ach,ale cieszą kolejne dobre wieści:-)
gatto widzę że się odmłodziłaś,no teraz to prawdziwy kociak z ciebie:-D Czyżby lifting?:-D
martussia czytałam,że jeśli ciąża jest niezagrożona do można od początku do samego poczęcia,albo do kiedy kobieta ma ochotę.Wydaje mi się,że najlepiej spytać lekarza jak jest w twoim przypadku.Ale ja to miałam taką niemiłosierną ochotę:szok:,że baaardzo ciężko byłoby mi się powstrzymać:zawstydzona/y:.A z orgazmów to tylko się cieszyć:-D

Karola - super że wizyta taka udana. ja się jakoś nigdy przy mężu nie krępowałam jak mnie lekarz badał dopochwowo, ale tak jak pisałam ostatnio nie może ze mną chodzić przez pracę :-(
Martussia - ja, jak się dowiedziałam o ciąży to też nie chciałam się przytulać i jak poszłam na pierwszą wizytę, to okazało się że słusznie bo miałam krwiaka i było to wielce niewskazane w moim przypadku. jak krwiak się wchłonął to lekarz już nam pozwolił się przytulać - oczywiście na początku jeszcze troszkę się bałam ale później już się przełamałam i przytulamy się tak często jak mamy ochotę. tylko lekarz zalecił że mamy się przytulać jak jeże - ostrożnie ;-) no i koniecznie w prezerwatywie!!! powiedział mi też że moje orgazmy w niczym nie zaszkodzą. uważam że jeśli lekarz pozwala to możecie się śmiało przytulać jeśli macie ochotę a jeśli masz jakieś obawy, wątpliwości to może się wstrzymaj jeszcze troszkę żebyś mogła z tego czerpać przyjemność. a jeszcze pytałam o pozycje czy są jakieś niewskazane, to powiedział że mamy się przytulać tak żeby mnie brzusio nie bolał.

Martussia, jesli lekarz nie zabroni, seks w ciazy jak najbardziej jest mozliwy, wrecz nawet fajny. Jesli sie boisz, wybierz opcje z plytsza penetracja.

Blizniaki w macicy prowadza dialog:
- Ty, a jest w ogole jakies zycie po...?
- Niee... Na pewno nie ma. I matka to tez jakis mit.
- wiesz... moze matka to mit, ale wczoraj, jak spales, zagladal tu stworca!

reklama
Czesc Kobietki

Karola super ze wszystko z Wami dobrze czas szybko leci aby patrzec jak Mala przyjdzie na swiat i bedzie juz tylko pieknie &&&&&&&&&&&&&
Kłaczek ja tez z tych co "zezarli" blizniaka;-)pamiatam za malolata mama chodzila ze mna do psycholog czy gdzies ale powiedziala zeby na sile nie przekrecac:tak:ale za to prawonozna bardziej jestem wiec rownowaga jest;-)dobry kawał:-D:-D:-D:-D
Martusia najlepiej zapytaj lekarza mysle ze to mocno indywidualna sprawa, ale ogolnie slyszalam ze jak nie ma przeciwwskazan to mozna zaszalec;-)

Ciezaroweczkom spokoju i ochlodzenia
Staraczkom wrecz przeciwnie goracej atmosfery i niespokoju w sypialni:-p

Do góry