reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Elka - dziękuję, mam nadzieję że te upały trochę odpuszczą bo nie wyobrażam sobie mojej egzystencji na zewnątrz przy takiej pogodzie. z tym laptopem to kombinuję jakoś tak zrobić żeby w nim mieć internet z telefonu ale jeszcze nie wiem jak to zrobić... jedziemy najpierw na tydzień na Mazury a później z Mazur na tydzień nad morze. już się nie mogę doczekać, zwłaszcza tych rybek przepysznych :tak:

reklama
Bett zazdraszczam Ci tez bym sie wybrala na taki wyjazd, no podobno upaly jak narazie maja sie utrzymac chociaz na polnocy to chyba jest najchlodniej do tego woda bryza morska i inne bajery , bedzie super napewno a my bedziemy tesknic;-)

Zegnam sie upalnie i spadam do J tylko jak sie przytulac w taki gorac:-D:-D

Cześć;-)
Wczoraj wróciłam późno od gina i Wam nic nie pisałam. Widziałam dzidzię i bijące serduszko:tak::tak::tak: dzidzia ma 7 mm i wyglada na 6 tydzień 4 dzień. Czyli tak jak liczyłam. dostałam jeszcze zastrzyki bo sama o nie prosiłam. Wiecie jak się je robi??? Mogła byście mnie nauczyć????

Hejka

Kwiatuszku maly opierdziel ze dopiero teraz piszesz:angry::angry::angry::-pa tak serio to ciesze sie bardzo ze wszystko gra ze serduszko bije :tak:z zastrzykami nie pomoge ale napewno ktoras z dziewczyn sie orientuje co i jak i pomoze:tak:jeszcze raz gratki i trzymam za Was kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Zamiast szykowac sie do roboty to ja siedze przy kawce na bb:-D:-D:-Dsciskam Wszystkie trzymajcie sie przed nami kolejny piekielnie goracy dzien buziam :*

kwiatuszek a co dostałaś? Clexane? Jeśli tak to ściskasz skórę w okolicach pępka w dwa palce i wbijasz na wprost zastrzyk.. Po wstrzyknięciu piuszczasz... Oczywiście przed zrobieniem zastrzyku nalezy skórę zdezynfekować spirytusem..

A w ogóle dziewczyny mam do opchnięcia clexane chyba 0,2 prawie cztery opakowania i do kompletu acard.. Jakby ktoś potrzebował to pisać... Zaopatrzyłam się jak załatwiłam sobie receptę na ryczałt po czym wylądowałam w szpitalu i podawali mi fraxiparine..

Bett zazdroszcze wypadu... Jak ja uwielbiam morze.. Dwa tygodnie słodkiego lenistwa.. Ale Ci dobrze... Tam wyzej nie wydaje mi się ,żebyś miała straszliwe upały .. prędzej u nas na dole ... Tam napewno będzie Ci lzęj .. tym bardziej nad wodą..

Kłaczek szybko ta wyprowadzka.. Wreszcie będzie koniec z chinolami :)

Karola jak tam nerwy? Przeszły już? Nie chcę Cie załamywać , ale nadciągają jeszzce gorsze upały.. Do 36 stopni i to do następnego tygodnia na pewno..

Ostatnia edycja:
Aniunia a powiedz mi Ty masz coś z tarczycą tak? Bierzesz w ciąży jod? Bo mi ginekolog powiedział żebym nie brała. Byłam u endo to kazała mi brać. Tam mam clexane 0.02 najmniejszą dawkę.

kwiatuszek biorę euthyrox.. Odkąd zaczęłam brać prenatal ,a tam jest jod, to wyniki bardzo poszły mi w dół.. Więc jak endo stwierdziła" witaminki trzeba brać, więc obnizymy dawkę authyroxu" i teraz biorę 50.. Az się boję o moje wyniki..

Martussia, teraz robia usg, wiec tak latwo sie drugi dziec nie przemyci. 20 lat temu to nie bylo tak i o fakcie posiadania blizniat, dowiedzialam sie po urodzeniu corki - tetna byly nalozone, slychac bylo jedno, jedynym sygnalem ze cos moze byc nie tak, bylo zbyt szybko idace w gore dno macicy. Poczatkowo ginka sugerowala ze ciaza jest starsza, potem ze bedzie duze dziecko, a ja przeciez duze rodzilam, wiec... I kinderniespodzianka.:-D
Bett, ogladalismy ten dom ze 4 tygodnie temu jak nie lepiej - troche zeszlo z zalatwianiem kredytu bo choc my dzialalismy blyskawicznie, to jednak tempo dzialania banku pozostalo wlasciwe dla instytucji. Teraz juz prawnicy dzialaja i jak widac juz sobie poradzili. Fajnie ze urlop...Ale lapka wez.:tak:Mazury?? Matulu.. Gdzie?
Kwiatuszku, co bierzesz? Clexane? To sie prosto bierze - robisz sobie "szczypa" ze skory, w poblizu pepka, ale nie przy samym pepku, wkluwasz energicznie, wstrzykujesz powoli i puszczasz skore. Instrukcja obslugi jest w pudelku z zastrzykami, pewnie nawet w obrazkach - u mnie byla. Ja sie nawet w dezynfekcje nie bawilam...
Aniunnia, teraz szybciutko sie pakujemy i... To bedzie wariactwo, ale juz na swoje... No i pojecia nie mam jacy beda sasiedzi za sciana... Ten dom to blizniak.

reklama
Kłaczek my też mieszkaliśmy w bliźniaku w Dublinie, ale sąsiadów nie mieliśmy na szczęscie :-) w zeszłym roku jak byliśmy w odqwiedzinach na starych śmieciach to już sąsiedzi się wprowadzili i z tego co wiem to znajomi maja z nimi masakrę... Czego Wam oczywiście nie zyczę :-)

Do góry