reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Mysiak - dobrze ,że idziesz do specjalisty , ja też chadzam do psychiatry i bardzo sobie chwalę :tak:gdybym poszła wcześniej to może mojej choroby by nie było ,a tak jest jak jest i trzeba się cieszyć ,że jest coraz lepiej.

Mysiak- no tak jak są lęki to trzeba reagować jak najszybciej u mnie się od lęków zaczęło zbagatelizowałam to i wyszło jak wyszło pluję sobie w brodę ,że wcześniej nie poszłam wtedy nie byłoby szpitala i tego całego dramatu.

Karola, dajemy rade! Widze ze tuz pod wierzchem jest druga jedynka, wiec ma prawo byc wredny. Damy rade, to i tak lajtowe zabkowanie.
anty2 ide ide do psychiatry pogadac jak psychol z psycholem hiihih :) mam nadzieje, ze pomoże...
Dzis 19d po zabiegu a ja nadal plamie grrrrr
Nieeezle...:-D Co do plamienia, to mysle ze za dlugo... Jestes pewna ze wyczyscili dobrze? A co do psychiatry, to moze nie psychiatra, a na poczatek terapeuta, co? Jakis psycholog bardziej niz od razu "dawca prochow"... Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze najpierw terapia, a prochy to tylko jak trzeba wesprzec terapie i okresowo zniwelowac objawy. Psychiatra byl od lekow, od terapii (jak sama nazwa wskazuje) psycholog. U mnie to byla depka, ale tez ze stanami lekowymi - dziekuje, przezyje bez dokladki.;-)

kłaczku ja od 2 lat jestem pod opieka psychologa :) psycholog zaproponował psychiatre bo nie jestem narazie gotowa wrocic do pracy, opoza tym leczyłam nerwicę lekową i czuję nawrót... mam nadzieje, że obejdzie się bez leków,ale w tej syt wrocic do pracy nie mogę a psycholog zwolnienia też wystawić mi nie moze.

Co do czyszczenia to jestem pewna(lekarz potwierdził) ze wyczyscili mnie źle... tzn zostaili kawałek pecherzyka z kosmówką (lekarz potwierdził po objawach i tym co ze mnie wypadło) i mam normalne mega wielkie endometrium, wiec lekarka która robiłą zabieg poprostu chyba lenia w tyłku miała... Dlatego teraz mam nakaz bzykanka w "ubranku" zeby macica sie szybciej oczysciła.
Stanu zapalnego nie ma, wiec duzy plus :)

Anty2 Wy jesteście lepsze niż przyjaciółki!! Wiecie dokładnie co ja czuję, bo kto nie przeżył poronienia nie wiem jak bardzo to boli!

Zjola a żebyś wiedziała że również dla mnie było to niesamowite zaskoczenie! Zrobiłam test od niechcenia a tu BACH!:)

Kwiatuszek trzymam mocno kciukasy!

Nisiao ja byłam pewna że u mnie w drugą ciążę zajść będzie bardzo trudno, bo mam bardzo nieregularne miesiączki i zdarzają się cykle bezowulacyjne a tu za pierwszym razem się udało ;):) Ja musiałam zrobić chlamydię, cytomegalię, tsh, ft4, ft3, orzeciwciała różyczki, toksoplazmozę, oczywiście morfologię i chyba więcej już nie pamiętam...

Karola widziałam brzusia- śliczniasty ;):)

Mysiak zobaczysz będzie lepiej;* Czas leczy rany, choć nasza blizna na sercu nigdy się nie zagoi!!;/

Plenitude tyle tu zaciśniętych kciuków za Was, że myślę że już niedługo Wasza cierpliwość zostanie doceniona;*

DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE KCIUKASY!!:*

Moja ciąża jest baaaaaaaaaaaaaaardzo wczesna!:) Około 4 tyg;) Widziałam dziś piękny pęcherzyk ciążowy!Dostałam dupka, którego mam brać 2*1 i po 10 dniach czyli w piątek 13-stego (aż się boję) kolejna wizyta i na niej ujrzę już mojego Szkraba, jego bijące sreduszko i usłysze od lekarza że wszystko jest super;) Znów owulacja zrobiła sobie ze mnie jaja i wystąpiła w 26 dniu cyklu ;p Dlatego muszę poprawić szybciutko suwaczek ;)

reklama
Gatto poprzednią straconą ciążę też miałam z 26 dnia cyklu;) To wiem na pewno bo wtedy mój wykresik był pięknie wygórowany a nie jak teraz góra dól góra dół ;p Ja mam niestety zaburzenia owulacyjne ale najważniejsze że w ogóle jest ;)

A własnie- gin kazał mi brać dupka dwa razy dziennie przez 10 dni. Zapomniałam go dopytać może Wy mi pomożecie- mam go zacząć zażywać od dziś??

Ostatnia edycja:
Do góry