reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Karola- no to jesteś kolejnym przykładem ,że cleaxen pomaga:tak:
As- leż , leż i jeszcze raz leż:tak:
Zjola- no właśnie doczytałam o Karolci i doczytałam ,że Patib jest znowu w ciąży super:-)
U mnie to by był problem z acardem bo ja jestem na to uczulona tzn na aspiryne jestem uczulona ,a to chyba to samo jest tylko inna nazwa i ciekawe czy na cleaxen nie jestem też uczulona:dry:

reklama
As , to masz narazie ostrzeżenie !!! Taka żółta kartka dla Ciebie ! Weź sobie to do serducha i nie szalej , plizzzz
Karola , cieszę się że u Was wszystko dobrze.
Lady MK , buziaki ! To czekam razem z tobą na te wyniki ...

Agniesia84 , zamelduj się kochana ??? co u Was ? jak maluszek ?

Czesc,
Widze,ze wiosenne przygotowania ida pelna para:) duuuozo chetnych na termin grudzien 2012:)) Jakos nie podoba mi sie data urodzin 2013:( a poza tym obiecalam swojej przyjaciólce,ktora rodzi teraz w kwietniu,ze nasze dzieci beda w jednej klasie:))) tak jak my kiedys.
A tak szczerze to sie z M.zastanawiamy jak damy rade,bo ja na razie nie mam pracy,tj,pracuje tylko 1 dzien w tygodniu w soboty a w tygodniu nie mam na razie pracy i bardzo ciezko nam, a gdybym byla w ciazy i np,nie daj Boze musiala lezec i nie moglabym chodzic do pracy to nie wiem...
Nie wiem,czy sie zdecydujemy w tej sytuacji.Powinnam isc do pracy,jakies oszczednosci miec na turnee po lekarzach,ehh,nie wiem...Pewnie znowu zwyciezy rozsadek.

Co do acardu to biore juz 2mce ponad i nauczylam sie odstawiac na czas @ bo mozna sie wykrwawic na amen.Kiedys po scianach chodzilam i mroczki przed oczami mialam.Odstawiam acard na 6 dni i biore zelazo,bo nie mam sily.

karola co z tym clexane?trzeba go brac od 5tc?I po jednym zastrzyku na dzien?
Musze sobie go z Polski sprowadzic...jakos...

zjola - o tym doktorze to jeszcze nie słyszałam...dzięki... Ja z antyfosfolipidowych robiłam tylko przeciw kardiolipinowe i wyszły super (już dwukrotnie), został mi jeszcze koagulant tocznia...

Lekarz, do którego aktualnie chodzę, nie znając jeszcze wyników badań, bo akurat wtedy dopiero mi je zlecał, napomknął, że gdyby coś wyszło, to na pewno konieczne będzie zastosowanie heparyny czyli właśnie clexane i coś tam jeszcze... A co do przeciwciał, to czytałam, że zwykle stosuje się steryd encorton... No ale poczekamy (niestety) - zobaczymy...

Kaira24 - czy mogłabym cię prosić o "przypomnienie" mi, w czym u ciebie tkwił problem strat... :zawstydzona/y: Na pewno o tym dawno temu czytałam, ale ani w ząb nie mogę sobie przypomnieć...

czarna76 - trzymaj proszę kciuki... Mam nadzieję, że im ich więcej, tym skuteczniej pomogą...

Gatto - jak ja cię doskonale rozumiem... sama za dużo czytam i od razu się przejmuję... Teraz też jestem kłębkiem nerwów i na pewno sobie tym nie pomagam niestety... :-( Mój M. też mnie cały czas strofuje, żebym dała sobie spokój z tym czytaniem, bo się zagnębię, ale co ja poradzę, że zawsze chcę dokładnie (czasem aż za) wiedzieć, z czym mam do czynienia...

AniołkowaMamo- ja też znam ten ból kiedy się nie pracuje , też szukam pracy żeby odłożyć ,ale puki co bezskutecznie ,ale się uparłam na staranka w 2013 roku i wtedy czy będę tę pracę miała czy też nie staramy się i kropka bo ileż można czekać, są ludzie w gorszych sytuacjach i jakoś sobie radzą.

ja nie robiłam przerw w braniu acardu podczs @.tu na forum ktors z dziewczyn mi tk poleciła i dobrze,bo jak pozniej lekarz powiedzial ze zalezy generalnie od tego jakie kto ma@.a ze ja zawsze skape i krotkie to wogole nie mialam nasilonego @ przez to,ze nie odstawialam.po 1 tabl dziennie ja biore.co do clexnu to tak 1 zastrzyk dziennie o stałej porze.

Jola- witamy wśród nas, przykro mi z powodu twojej straty. Trzymaj się dzielnie, każda z nas Cie tu chętnie wesprze i odpowie na wszystkie pytania.

Gattoo - a propos badań, mi lekarka powiedziała "loda jesteś, takie rzeczy sie zdarzają" - gdybym wzięła to za fakt i nie zrobiła badań pewno bym już dawno byla w ciąży i kolejny raz przeżyła pogrzeb swojego dziecka.
Mi po serii badań stwierdzono przeciwciała ( ALLO MLR i test cytotoksyczny)
Nieważne ile razy zajdę w ciążę okolo 20 tygodnia serce przestanie bić - jeśli na czas będą podbane l;eki jest szanasa, ze dziecko będzie żyć.
Bez badań przeżyła bym ten koszmar znów. A teraz łykam różne rzeczy i mam nadzieję niedługo zacząć starania.
Czasem zwykła cytomegali lub listerioza albo chlamydia zabija dziecko - niewyleczona znów moze zabić. Ja na Twoim miejsu nie ryzykowała bym takich przezyć. Może ja to czuję inaczej bo mój synek był juz duży, gdy odszedł. Ale strata dziecka zawsze ejst stratą dziecka.
Czytanie na net czytaniem - ono faktycznia wprawia w depresję, bo są różne przypadki, ale porada i badania od fachowego lekarza to inna sprawa - Mało który lekarz daje skierowanai na to co ja miałam. Moja gin dała mi skierowanie na jedno durne badanie, które nic nie wniosło do sprawy. Oczywiscie jązmainiłam na najlepszego specjaliste u nas w mieście. I od razu widać różnicę.

Hona - jaki tam, ziemia zadrżała w posadach?

Emi
- co u Ciebie, nic się nie odzywasz?

As
- trzymaj się dzielnie, :) i leż, leż, leż i dla odmiany czasem leż :)

Jak cos to rozliczm pity, jakby któraś z Was miała z tym problem zawsze mozecie na prywata się odezwać to pomogę, najchetniej pity 36 :) Oczywiście w ramach koleżeńskiej pomocy. :)

Ostatnia edycja:
nkarola co z tym clexane?trzeba go brac od 5tc?I po jednym zastrzyku na dzien?
Musze sobie go z Polski sprowadzic...jakos...
Kontaktuj się do Kłaczka na PW, Ona ma cleaxane i chyba jeszcze do PL nie poleciał. Ona też w UK.

Lili - ale ty masz prawo być zdechnięta a ja z jakiego powodu?
Ty mnie nie tłumacz
p.gif

Odezwę się wieczorkiem, o ile nie padnę z Adzikiem jak co wieczór ostatnio.

Ostatnia edycja:
gatto popierm to co pisze dancus.warto robic badania nawet jesli nigdy nie poznasz przyczyny strat.ale bedziesz miala spokojne sumienie ze zrobilas wszystko co mogłas ze swojej strony.i dobry,fachowy lekarz to podstawa.ja zlazłam sie po tylu partaczach,ze szkoda słow i nerwow az wreszcie trafiłam do Łodzi i tam juz jakos poszlo wszystko z gorki.teraz mam wprawdzie młodego lekarza,zaraz po studiach,ale on mnie pamieta jesio z czasow 2 poronien,bo mial praktyki w szpitalu tyle,ze wtedy nie mogl miec jesio swoich pacjentek,a teraz juz ma i ja jestem jedna z nich i jestem jak narazie zadowolona bo sie interesuje,a nie tak jak niektorzy ze swoimi gadkami pt" młoda jestes"...no wlasnie młoda i co po 2 poronieniach??? to chyba niezbyt normalne...ale to tylko Polska...zreszta ja twierdze,ze lekarze powinni przechodzic jakies praktyki z takimi pacjentkami jak my zanim beda mogli miec juz swoje zeby zobaczyc jak sie zachowuja w takich sytuacjach,co robia albo co maja zamiar zrobic,bo zazwyczaj wiekszosc spławia nas taka jest prawda...widzisz u mnie wlasnie chyba przyczyna tkwi w czyms zwiazanym z krzepliwoscia krwi skoro biore te leki ktore biore...ale bez lekarzy tez bym nie poznała przyczyn choc nie wiem na 100% czy to akurat to...

a ja sie zaczynam denerwowac,bo maz jak o 9.30 pojechał auto naprawiac do kolegi tak jeszcze nie wrocil:wściekła/y: mielismy na 18 isc do znajomych i chyba nigdzie nie pojdziemy,bo pisałam 2 razy i nie odpisał,nie oddzwonił i nie wiem co sie dzieje...

Ostatnia edycja:
reklama
karola1388 ja niestety należę do tej grupy która pomimo brania zastrzyków przeciw zakrzepowych i acardu straciłam ciążę w 39 tygodniu więc u mnie chyba nie w tym przyczyna. Myślę,że zresztą dowiem się 9 jak odbiorę badania.
Lilijanna Kłaczek już Mi wysłała clexane.
karola138w8 mi te zastrzyki nie pomogły w poprzedniej ciąży a mimo to teraz mam je znów zlecone więc podejrzewam,że większość jednak nie zna przyczyny a daje zapobiegawczo. Zazdroszczę ci tylko tego,że masz ze zniżką ja muszę płacić 100%.

Do góry