reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

zjola - mi też się wydawało, że chcę, aby coś było, ale teraz nie jestem już taka pewna... :-( Bo mi niestety ANA1 wyszło pozytywne i stąd mój "wywiad środowiskowy"... Zrobiłam już ANA2 i czekam na wynik, który powinien być pod koniec przyszłego tygodnia - to oczekiwanie to chyba najgorsze 12 dni w moim życiu, zwłaszcza po tym, czego się naczytałam, co te przeciwciała mogą oznaczać... Boję się... :-:)zawstydzona/y: Więc chyba niestety nie wystartujemy teraz razem...

reklama
zjola - to tak naprawdę zależy od tego, co wyjdzie, jakiego typu przeciwciała...bo to może równie dobrze oznaczać, jak wiesz zresztą na pewno, jakąś konkretną chorobę u mnie... A o jakie dokładnie szczepionki ci chodzi...?

Lady MK ja oprócz tamtych badań robiłam jeszcze anty RO SSA i LA SSB i też czekam na wyniki . Po pierwszym poronieniu nie zleciła mi żadnych badań teraz kiedy straciłam córeczkę w 39 tc stwierdziła,że jednak coś musi się dziać z stąd te wszystkie poszukiwania nic nie wiem,na temat co będzie jak mi wyjdą dodatnio jedyne co mi powiedziała,że wtedy od 20 tc podadzą mi coś na rozszeżenie płuc dziecka i wcześnie skrajnie nawet w 32 tygodniu ciążę rozwiążą .

Kwiatuszku- to życzę Ci aby marcowanie wypaliło :)
tak czytam o tych badankach waszych i myślę czy aby nie za mało badań zrobiłam , bo ja zrobiłam tylko te badania odnośnie infekcji bo ja musiałam mieć jakąś infekcje dlatego ,że przy poronieniu miałam wysoką gorączkę i wyszła mi ureoplasma ,którą wyleczyłam , ale i tak zawsze każda z nas na pewno się zastanawia czy aby na pewno wszystko się przebadało.

Lady MK - gdzieś to czytałam ale nie umiem znaleźć. Natknęłam się jednak na to:
4. Leczenie) Heparyna Heparyna jest członkiem leków przeciwzakrzepowych, jest oczyszczony preparat uzyskanych z tkanki zwierzęcej. To przyczynia się do zwiększenia krwi w transporcie składników odżywczych do narządów płciowych prowadzi do wysokich szans na płodność i zmniejszenie ryzyka utraty ciąży.
b) Aspirin Aspirin jest przeciwzapalne i krzepliwość krwi agent, pomaga zwiększyć krążenie krwi do narządów płciowych, a tym samym zmniejszenie ryzyka przeciwciała przeciwciała atakujące płód lub tkanek układu rozrodczego kobiety. Jest to zalecenie, aby wziąć 80 mg dziennie, co jest równoważne aspiryna dziecko. w razie potrzeby.

I jeszcze coś takiego:Dr n. med. Jakub Swadźba: Przeciwciała ANA nie mają bezpośredniego wpływu na zajście w ciąże. Są one w wyższych mianach markerem różnych chorób autoimmunologicznych np. tocznia trzewnego. Aktywna forma tocznia trzewnego może wiązać się z kłopotami z donoszeniem ciąży i wymaga stałego monitorowania ciąży. Szczególnie problemy mogą pojawić się, gdy przeciwciałom ANA (przeciwjądrowym) towarzyszy obecność przeciwciał antyfosfolipidowych.

Całą masę informacji znajdziesz na bocianie: Zobacz temat - SZCZEPIENIA LIMFOCYTAMI PARTNERA |
i tu mi się chyba roiły te szczepienia, uffffffff

Ostatnia edycja:
kobietka22 mi nawet do głowy nie przyszło robić badania po pierwszym poronieniu badania i moje i maleństwa były prawidłowe,lekarz stwierdził tylko,że widocznie tak musiało być i koniec nie ma co się niepotrzebnie stresować dodatkowymi badaniami skoro statystyki mówią,że tylko w 5% coś wychodzi.

Mnie tez lekarz nie kazal robic zadnych "nadprogramowych" badan. Nie chcialabym przechodzic tego koszmaru raz jeszcze, ale chyba nie bede nic dodatkowego robic tylko zaryzykuje z tym marcowaniem i niech sie dzieje wola nieba!

Dziewczyny ja tu na wątku badania po poronieniu znalazłam info o badaniach przeszperałam cały net ,ale nikt nie miał gorączki podczas poronienia weszłam w infekcyjne podłoże poronienia i wyskoczył mi test urogin gdzieś pomiędzy wierszami i podpytałam gina o to no i zrobiliśmy ten test i wyszło szydło z wora gin mi powiedział ,że właśnie ureoplasma przyczynia się do poronień lub przedwczesnych porodów mama i M mi mówili ,że nie potrzebnie wydaję pieniądze ,a jak mi wyszła ta bakteria to uznali ,że przeczucie mnie nie myliło.

reklama
Kobietko - ja też robiłam ten test i znowu wyszła lipa :( Wszystko w jak najlepszym porządeczku. ja chyba zwariuję!

Do góry