zjola - mi też się wydawało, że chcę, aby coś było, ale teraz nie jestem już taka pewna... :-( Bo mi niestety ANA1 wyszło pozytywne i stąd mój "wywiad środowiskowy"... Zrobiłam już ANA2 i czekam na wynik, który powinien być pod koniec przyszłego tygodnia - to oczekiwanie to chyba najgorsze 12 dni w moim życiu, zwłaszcza po tym, czego się naczytałam, co te przeciwciała mogą oznaczać... Boję się... :-zawstydzona/y: Więc chyba niestety nie wystartujemy teraz razem...
reklama
zjola - to tak naprawdę zależy od tego, co wyjdzie, jakiego typu przeciwciała...bo to może równie dobrze oznaczać, jak wiesz zresztą na pewno, jakąś konkretną chorobę u mnie... A o jakie dokładnie szczepionki ci chodzi...?
Malinkaizi
Mama pięciu dziewczynek
Lady MK ja oprócz tamtych badań robiłam jeszcze anty RO SSA i LA SSB i też czekam na wyniki . Po pierwszym poronieniu nie zleciła mi żadnych badań teraz kiedy straciłam córeczkę w 39 tc stwierdziła,że jednak coś musi się dziać z stąd te wszystkie poszukiwania nic nie wiem,na temat co będzie jak mi wyjdą dodatnio jedyne co mi powiedziała,że wtedy od 20 tc podadzą mi coś na rozszeżenie płuc dziecka i wcześnie skrajnie nawet w 32 tygodniu ciążę rozwiążą .
K
kobietka22
Gość
Kwiatuszku- to życzę Ci aby marcowanie wypaliło
tak czytam o tych badankach waszych i myślę czy aby nie za mało badań zrobiłam , bo ja zrobiłam tylko te badania odnośnie infekcji bo ja musiałam mieć jakąś infekcje dlatego ,że przy poronieniu miałam wysoką gorączkę i wyszła mi ureoplasma ,którą wyleczyłam , ale i tak zawsze każda z nas na pewno się zastanawia czy aby na pewno wszystko się przebadało.
tak czytam o tych badankach waszych i myślę czy aby nie za mało badań zrobiłam , bo ja zrobiłam tylko te badania odnośnie infekcji bo ja musiałam mieć jakąś infekcje dlatego ,że przy poronieniu miałam wysoką gorączkę i wyszła mi ureoplasma ,którą wyleczyłam , ale i tak zawsze każda z nas na pewno się zastanawia czy aby na pewno wszystko się przebadało.
Lady MK - gdzieś to czytałam ale nie umiem znaleźć. Natknęłam się jednak na to:
4. Leczenie) Heparyna Heparyna jest członkiem leków przeciwzakrzepowych, jest oczyszczony preparat uzyskanych z tkanki zwierzęcej. To przyczynia się do zwiększenia krwi w transporcie składników odżywczych do narządów płciowych prowadzi do wysokich szans na płodność i zmniejszenie ryzyka utraty ciąży.
b) Aspirin Aspirin jest przeciwzapalne i krzepliwość krwi agent, pomaga zwiększyć krążenie krwi do narządów płciowych, a tym samym zmniejszenie ryzyka przeciwciała przeciwciała atakujące płód lub tkanek układu rozrodczego kobiety. Jest to zalecenie, aby wziąć 80 mg dziennie, co jest równoważne aspiryna dziecko. w razie potrzeby.
I jeszcze coś takiego:Dr n. med. Jakub Swadźba: Przeciwciała ANA nie mają bezpośredniego wpływu na zajście w ciąże. Są one w wyższych mianach markerem różnych chorób autoimmunologicznych np. tocznia trzewnego. Aktywna forma tocznia trzewnego może wiązać się z kłopotami z donoszeniem ciąży i wymaga stałego monitorowania ciąży. Szczególnie problemy mogą pojawić się, gdy przeciwciałom ANA (przeciwjądrowym) towarzyszy obecność przeciwciał antyfosfolipidowych.
Całą masę informacji znajdziesz na bocianie: Zobacz temat - SZCZEPIENIA LIMFOCYTAMI PARTNERA |
i tu mi się chyba roiły te szczepienia, uffffffff
4. Leczenie) Heparyna Heparyna jest członkiem leków przeciwzakrzepowych, jest oczyszczony preparat uzyskanych z tkanki zwierzęcej. To przyczynia się do zwiększenia krwi w transporcie składników odżywczych do narządów płciowych prowadzi do wysokich szans na płodność i zmniejszenie ryzyka utraty ciąży.
b) Aspirin Aspirin jest przeciwzapalne i krzepliwość krwi agent, pomaga zwiększyć krążenie krwi do narządów płciowych, a tym samym zmniejszenie ryzyka przeciwciała przeciwciała atakujące płód lub tkanek układu rozrodczego kobiety. Jest to zalecenie, aby wziąć 80 mg dziennie, co jest równoważne aspiryna dziecko. w razie potrzeby.
I jeszcze coś takiego:Dr n. med. Jakub Swadźba: Przeciwciała ANA nie mają bezpośredniego wpływu na zajście w ciąże. Są one w wyższych mianach markerem różnych chorób autoimmunologicznych np. tocznia trzewnego. Aktywna forma tocznia trzewnego może wiązać się z kłopotami z donoszeniem ciąży i wymaga stałego monitorowania ciąży. Szczególnie problemy mogą pojawić się, gdy przeciwciałom ANA (przeciwjądrowym) towarzyszy obecność przeciwciał antyfosfolipidowych.
Całą masę informacji znajdziesz na bocianie: Zobacz temat - SZCZEPIENIA LIMFOCYTAMI PARTNERA |
i tu mi się chyba roiły te szczepienia, uffffffff
Ostatnia edycja:
Malinkaizi
Mama pięciu dziewczynek
kobietka22 mi nawet do głowy nie przyszło robić badania po pierwszym poronieniu badania i moje i maleństwa były prawidłowe,lekarz stwierdził tylko,że widocznie tak musiało być i koniec nie ma co się niepotrzebnie stresować dodatkowymi badaniami skoro statystyki mówią,że tylko w 5% coś wychodzi.
Mnie tez lekarz nie kazal robic zadnych "nadprogramowych" badan. Nie chcialabym przechodzic tego koszmaru raz jeszcze, ale chyba nie bede nic dodatkowego robic tylko zaryzykuje z tym marcowaniem i niech sie dzieje wola nieba!
K
kobietka22
Gość
Dziewczyny ja tu na wątku badania po poronieniu znalazłam info o badaniach przeszperałam cały net ,ale nikt nie miał gorączki podczas poronienia weszłam w infekcyjne podłoże poronienia i wyskoczył mi test urogin gdzieś pomiędzy wierszami i podpytałam gina o to no i zrobiliśmy ten test i wyszło szydło z wora gin mi powiedział ,że właśnie ureoplasma przyczynia się do poronień lub przedwczesnych porodów mama i M mi mówili ,że nie potrzebnie wydaję pieniądze ,a jak mi wyszła ta bakteria to uznali ,że przeczucie mnie nie myliło.
reklama