reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Lilijanna, ogrodniczki czy zwykle portki? Bo ja mam 2 pary ogrodniczek i 1 cienkie, letnie porcieta, ktore byly swietne w okolicach polowy ciazy. Spodnie z panelami moge chlasnac w krzaki. No, jedne ew. moga zostac na "wyjscia" bo w ogrodniczkach jakos nie wszedzie sie da.

"Moze to niebu jest za ciasno, wsrod naszych zalow, prosb i skarg..."

reklama
wiolka a znasz jakiegoś lekarza w Warszawie? Bedę wdzięczna za informacje.... I dziękuję za słowa pocieszenia. MAma nadzieję że to nic poważnego i nie przeszkodzi w zajściu w ciąze i donoszeniu dzidziusia.

as odpoczywaj! Tryma &&&&&&&&&&&&&

Karola ja kupiłam spodnie bo tak czy siak bym musiała a w tyłek cieplej niz w leginsach np , a że na zmarźluch wiec wiesz,,,,,, kupiłam na necie bardzo ładne i wygodne nowe spodnie jak ktoś by chciał to przesle link bo jak za tą kase warto :)
Kłaczek i bardzo dobrze, brać sie do dzieła i juz , mam nadzieje ze szybciutko sie uda :) co CI życzyć córy czy syna ????????? ale pewnie to nie wazne prawda?????? byle było zdrowiutkie :) nie ma na co czekam , a Karolek napewno jest oczkiem w głowie Rajmunda co ?????? :-D
NO ja sie przeziębiłam , wczoraj z Jasiem ledwo co wstaliśmy z łózka i tak mam szpitak w domu, ja sie leczę jakoś domowymi sposobami, biorę jedynie 2 razy dziennie apap i wapno z wit C a tak to miód, czosnek itd mam nadzieje ze szybko choróbko minie bo na oczy nie widze :(

Lilijanna u Ciebie widze suwaczek mknie :) :) super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oby tak do konca :) jeszcze nie wiadomo co bedzie ????????

melduje,ze juz jestesmy po badaniach.nareszcie w domu.zgłodniałam i boli mnie głowa...znowu...zamiast o 15.45 wejsc weszlismy o 16.15...ale...wszystko jest dobrze.jak na ten etap wszystkie miary kosci nosowej,przegród itd sa w normie:tak: wszystkie narzady jak na ten tydzien tez ma prawidlowo rozwiniete.serduszko podzielone prawidlowo i z prawidłowa czestotliwoscia bije:tak: a sie skubaniec ruszał.w pewnym momencie odwrocil sie i spojrzał prosto na mnie...co za uczucie...tak sie bałam zeby bylo wszystko dobrze,bo te kłucia itd,ale widocznie musze sie do nich poprostu przyzwyczaic,bo mecza mnie od 8tyg,ale nic zlego sie nie dzieje.wstawiła bym zdjecia,ale nie chce nikogo urazic,nie chce narobic przykrosci niektorym z was wiec opisałam wszystko co i jak;-) mialam tez pobierana krew na test pappa za 2 tyg wyniki i w 21 tyg mamy znowu sie zglosic na kolejne tego typu usg...uspokoiłam sie

ilonko wyslij mi na pw link z tymi spodenkami.nio ja mam 2 pary leginsow ocieplanych i teraz zamowiłam jedne z panelem juz takie na wiosne,lato.mam jesio pare sukienek w ktore wchodze,ale bede musiala zaopatrzec sie w cos luzniejszego na lato.lili witaj słonko.dawno cie nie było.jak sie czujesz????

Karola bardzo sie cieszę ze z maluszkiem wszystko dobrze !!!!!!! niczym sie nie martw, choć wiem ze to nie takie proste , niestety ale MY mamy aniołkowe do samego końca sie bedziemy matrwić, choć ja bez bicia sie przyznaje ze czuje niesamowity spokój codziennie nawet przed wizytami :) wiec musi być dobrze, jedynie jak maluszek nie rusza sie np dzien to juz myslę ale staram sie je budzić aby dało choć raz znać :)
a spodnie to te SPODNIE CIĄŻOWE SZTRUKS RURKI rozm. S (2171777595) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

naprawde polecam to jest cieńki sztruks wiec na wiosne bedzie ok, mnie sie baaaardzo podobają :) są bardzo wygodne, pas mają duży no i nie patrz jak coś na rozm tylko na wymiary, bo ja zamówiłam roz S a tak naprawde teraz juz nosze L :sorry: a za miesiąc kupie sobie od tej Pani jeszczw takie ;) bo pytałam dziewczyn i pisały mi ze są naprawde świetne :) SPODNIE CIĄŻOWE KOKARDA RURKI rozm. S (2172744774) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ps, na avatarze mój aktualny brzuszek :) spory juz :)

hona :) owowcnych misiowań :)
Idę 17 do lekarza, zobaczymy, co powie, oby trutka i u mnie zadziałŁa, im dłużej ją biore tym gorzej sieczuję i fizycznie i psychicznie.

Karola - super że UsG wyszło ok

buziaki dla wszystkich :)

Witam wszystkich:-) jestem tutaj nowa i również poroniłam. Stało się to w styczniu i był to sam początek ciąży. Na szczęście nie potrzebowałam zabiegu i teraz wraz z mężem staramy się ponownie. Mam cudownych przyjaciół ale dopiero czytając wasze wypowiedzi czuję że ktoś mnie naprawdę rozumie.Cały czas próbujemy sobie poradzić z tym co się stało i iść do przodu ale czasem zdarzają się dni słabości:-(

Jolka28 witam i zapalam swiatelko
[*] dla Aniolka. Dobrze, ze sobie radzicie:) Macie prawo tez do dni slabosci, w koncu stalo sie calkiem niedawno. Zreszta zadna z nas nie zapomni nigdy, ze stracila swoje dziecko (czy to wczoraj czy 10 lat temu) i na pewno te slabosci przyjda jeszcze nie raz. Najwazniejsze to ruszac do przodu i owocnych staran zycze!! :tak:

reklama
Witam ,ja jak po ogień ...
byłam wczoraj na IP .
Wróciliśmy ze szpitala o 2.30 w nocy .
I zaraz jadę na kontrolne KTG...
Pierwszy pomiar KTG się nie zrobił ,bo mały wierciuch nie pozwolił. :szok::-D:-D
Tak kopała ,że głowica z brzucha spadała ,albo uciekała i czynności serca nie była .
Non stop wył alarm...
Powtórka z KTG z pielęgniarką do pilnowania i z głowicą w ręku małą ganiała .
UFFFF udało się 40 minut zapisu .
Na USG wykazało ,że szyjka wewnętrznie jest zamknięta ,a zewnętrznie otwarta na palec ,więc tragedii nie ma .
Ten śluz z krwia co był to musiało jakieś naczynie krwionośne pęknąć ,bo czop nie odchodzi ,a przynajmniej nic takiego nie widać .
Dostałam oczywiście zastrzyki rozkurczowe ,czopki i powtórka z KTG ,które już było lepsze i warunkowo puścili mnie do domu.;-):-):-)
Zalecenia:
lezeć i oddychać ;-):-):-D:-D:-D

Do góry