reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ale choc ogranicz tesciowa :) hehehhehehe:szok:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Teraz sama widzisz ,że życie pisze swoje własne scenariusze...

Jestem tylko dogoterapeutą ,ale po wszelkich specjalistycznych szkoleniach w swojej dziedzinie .
Napatrzyłam się na różne sytuacje i wiem jakie mogą być konsekwencje ,kiedy Kubuś nie dostanie teraz wsparcia ode mnie....

Do tej pory robiłam mu sesje z RDI i HANDLE .
Do tego codziennie ćwiczenia na piłce rehabilitacyjnej,drążku gimnastycznym ,trampolinie i kompensację stawów.
Niestety jak leżę jest to niewykonalne .
Dlatego mały ma deficyty w dobodźcowaniu ,a to nam też nie pomaga :no::no:

Dzwoniłam do naszej pani Ani :blink::blink:
Terapeutka od RDI jest nieosiągalna.:no::no:

Pomijając fakt ,że za RDI jest 1050 zł za miesiąc i 300$ co 3 miesiące za udostępnienie konta na skype w celu telekonferencji cotygodniowych ,a za HANDLE 2250 zł. za 6 miesięcy to jeszcze się do niej nie można dostać z braku miejsc .
Zapisy do niej są na przyszły rok :szok::szok::szok::baffled::baffled::baffled:

Jesteśmy w czarnej d...e :rofl2::angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Gatto jestem jestem,ale tak mi ze sobą dziwnie...od wczoraj o wiele mniej płacze,dlaczego?Łzy się skończyły?Czy to cisza przed burzą?Boje się,że chwilowo psycha mi jakoś odrzuciła te wszystkie zdarzenia,ból...że niedługo coś we mnie pęknie i juz będzie koniec. Dzisiaj mąż pojechał ze swoją siostrą zarejestrować dzieci:( Ciężko było podać imiona,odebrać akt...biedny.Popier...jest to wszystko

Gatto jestem jestem,ale tak mi ze sobą dziwnie...od wczoraj o wiele mniej płacze,dlaczego?Łzy się skończyły?Czy to cisza przed burzą?Boje się,że chwilowo psycha mi jakoś odrzuciła te wszystkie zdarzenia,ból...że niedługo coś we mnie pęknie i juz będzie koniec. Dzisiaj mąż pojechał ze swoją siostrą zarejestrować dzieci:( Ciężko było podać imiona,odebrać akt...biedny.Popier...jest to wszystko
emka myślę ,że przechodzisz kolejny etap żałoby .

Ja swoich aniołków nie rejestrowałam ,nie odbierałam ciałek,nie stawiałam pomniczków...
Nie dałabym rady ...:no::no:
Nie chciałam takich "żywych" pamiątek .:no:
Moje aniołki sa tylko moje ,w moim sercu -to wystarczy...:tak::tak:

zjola, lady, gatto trzymam za Was i za jak najszybsze rozpoczęcie staranek. JA też po 30 i niedawno poroniłam, ale w marcu rozpoczynamy "przytulanki" i oby się udało ....

as podziwiam Cię kobietko.
Trzymam kciuki za przytulanki .
Czekam na pozytywne wyniki testu.
;-):-):-)

As 76 ja też nie robię pochówku,nie dałabym rady mieć ich grobów... Rejestrowałam je z dwóch powodów,potrzebne to było do skróconego urlopu macierzyńskiego i Pzu. Wcześniej tak na świeżo nie chciałam nic załatwiać,nie chciałam urlopu,pieniędzy...nie chciałam niczego co by mi sie kojarzyło...ale przecież i tak o nich nie zapomne,nigdy...a czas na dojście do siebie trzeba mieć,musimy stanac na nogi,żeby móc niedługo psychicznie stawić czoła obawom przed kolejna ciążą-dlatego też ten urlop wszyscy kazali mi sobie załatwic. Druga sprawa Pzu-dwa dni płakałam,że nie chce tych pieniędzy,że i tak nic za nie nie kupie,ale rodzina mi wytłumaczyła,że nikt nie każe mi tych pieniędzy wydawać na przyjemności czy np.meble do domu,że mam je zachować na jakieś dalsze badania,wizyty u lekarza itd

Kurcze As76 skad na to wszystko brac forse??? ech.....w kazdym razie calkowicie cie rozumiem i wiem, ze nie mozesz dopuscic, zeby mlody byl zostawiony samemu sobie....W sumie nie wiem na jakim jest etapie, ale duzo sie naczytalam swego czasu o autyzmie i mozna naprawde zdzialac cuda, jak sie chce i ma fundusze. Jak terapeutka jest dobra to warto inwestowac. Trzymam kciuki za cala twoja rodzinke. Jestescie bardzo dzielni!!

Emka, wiem, ze to trudne...ale moze sprobuj jakos sie pozegnac ze swoimi malenstwami, moze bol stanie sie wtedy mniejszy. Wiesz, mozg czlowieka jest tak doskonale skonstruowany, ze po czasie przestaje przywolywac te wszystkie tragiczne chwile, ktore sie przezylo. Nie mowie, ze sie zapomina, ale tak jakby przesuwa sie te chwile do innej szufladki. Teraz boli...z czasem bedzie bolalo mniej. Nie zatracaj sie w tym, ale sprobuj moze zrozumiec, pozegnac i wyznaczyc nowy azymut.
Mnie tez czasem ni z tego ni z owego poleci jakas zblakana lza.
Mzc trzymam kciuki!! Oby sie zafasolkowalo!!!!

emka to już kolejny etap w tym całym procesie,... Miałam to samo. najpierw łzy i płacz, potem cisza i ........ to czego unikaj - oskarzanie siebie za to co sie stało. Ale to jest najgorsze i nie dopuszczaj tego do siebie (gdybys miała taki etap). Nie jesteśmy niczemu winne. Teraz to rozumię!!!
Emka ja też "zarejestrowałam" swoją dzidzię. To był okropny moment,ale zrobiłam to i teraz się cieszę. Każdy przeżywa stratę na swój sposób. Ja teraz wiem że potrzebowałam tego papierka... Dołączyłam do teczki z aktem urodzenia/zgonu testy ciazowe i czekam na pworót do mnie mojego dziecka. Ja nie robiłam zadnego pochówku - bo tego bym nie ziosła. Złożyłam w pracy wniosek o urlop macierzyński i teraz siedze i odpoczywam przygotowujac się do kolejnej ciaży. Powiem Ci ze psychicznie odpoczywam. Tobie też życzę odpoczynku i powrotu do spokoju ducha jak najszybciej!

as oczywiście pochwale sie DWOMA KRESKAMI ;) Oby ten moment nastąpił jak najszybciej ....

kobietko a może i Ty (jak mozesz oczywiście) dołączysz do marcowych staraczek!

gatto daj znać jak zafasolkujesz i TY. Czeka nas ciekawy marzec ;)

Ostatnia edycja:
Emka to kolej rzeczy, to twój organizm broni się, ja po 2 obumarciu nie mogłam patrzeć na kobiety w ciązy, brać małych dzieci na ręcę odcięłam sie całkowicie od znajomych i rodziny z dziecmi.Do czasu azcoś wemnie pękło i zaczełam sie starać aż urodziłam córkę.Jest cudowna było warto tyle cierpieć żeby sie doczekać jej pierwszego krzyku. Teraz znów to przechodzę ale jest jakos łatwiej mam ją.
Jeśli nie będzie mi już być drugi raz matką tak będzie ale będę walczyć do końca to będzie moja 8 ciąża.I każdej z Was życze takego podejścia Warto walczyć do samego końca zeby mieć swój cud
Zjola&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& żeby sie nam udało

Emka rodzina ma racje, mysle, ze warto zrobic specjalistyczne badania, ktore pewno beda kosztowaly! Wiec trzeba wykorzystac te pieniadze by zagwarantowac lepsze jutro twojego dziecka, ktore jestem pewna przyjdzie na swiat wczesniej czy pozniej!

reklama
Jeśli nie będzie mi już być drugi raz matką tak będzie ale będę walczyć do końca to będzie moja 8 ciąża.I każdej z Was życze takego podejścia Warto walczyć do samego końca zeby mieć swój cud

Niech moc bedzie z Toba!!!! Podziwiam!!!

Do góry