reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

olusia81:wiec tak okres w piatek nie przyszedl w sobote rano tez nie(co sie zdaza tylko wtedy kiedy jestem...)wiec zrobilam test i jestem.Od razu zadzwonilam do gina-niestety zbytnio wyboru nie bylo tak z marszu przyjela mnie tylko ta nie najulubiensza moja(ta co tydzien wczesniej zaproponowala in vitro!!) ale jakie mialam wyjscie musialam do niej isc prywatnie.Dostalam dwa zastrzyki progesteronu w d....i heparyne w brzuch.W poniedzialek bylam znow wszystko pod kontrola-nie wiem co bo niewiele mowi ta pani doktor-pytan tez nie lubi wysluchiwac-wiec nie pytam (gdy zapytalam w sobote czy mi zbada progesteron i jakie jeszcze zrobi badania-to sie mnie zapytala czy chce byc lekarzem,bo chyba to ona tu nim jest,i dodala zebym sie uspokojila bo zaraz bedzie nastepne poronienie!)
Wczoraj poszlam do przychodni gdzie chodzilam wczesniej.a tam na spokojnie-zrobiono test ciazowy i wywiad i kazano przyjsc za tydzien na wizyte u poloznej-potem skieruja do lekarza jesli bedzie taka potrzeba...tyle sie mna przejeli!
Wiec nie mam wyjscia bede chodzila tu i tu narazie przeraza mnie to bo ta prywatna za pierwsza wizyte 300$(nie powiem bo trwala 2 godziny a efekt koncowy ze zaproponowala iv votro i zadnej innej opcji) a za nastepne 250$ 10minut szybkie usg i 5 min rozmowy 250$.Ale coz..
kolezance pomogla wierze ze pomoze i mnie...

Klaczku: a czemu bierzesz ten Clexane na co to?Ja biore enoxoparin sodium podobno na rozrzedzenie krwi-tyle wyczytalam w internecie...

https://www.babyboom.pl/forum/attachment.php?attachmentid=400154&d=1319074114

Ostatnia edycja:
reklama
Martynko w takim razie mega gratulacje i macie u mnie codzienna modlitwe. Musisz wierzyc, ze bedzie dobrze, ze tym razem sie uda. Popatrz na Emy, jej tez zostalo tylko in vitro, a tu juz koncowka ciazy. Bardzo sie ciesze razem z Toba. A clexan i to co Ty bierzesz to sa leki przeciwzakrzepowe, poniewaz niestety czasami nasze Malenstwa sa usmiercane wlasnie zakrzepami. Czasami to nie wychodzi w badaniach, bo to taki cichy zabojca i w przypadku "braku diagnozy" clexan podaje sie profilaktycznie. U mnie akurat w badaniach to wlasnie wyszlo i zastrzyki czekaja na mnie w apteczce:-)

buziaki dla Wszystkich aniolkowych mamus.

Hej,
Martynko, ja też biorę Clexane i tak jak Olusia napisała to jest lek przeciwzakrzepowy. Podejrzewam, że ten Twój ma to samo działanie. Clexane to właśnie heparyna drobnocząsteczkowa. Ja biorę w zasadzie od dnia testu, więc już przywykłam :tak: powodzenia!

olusia81:wiec tak okres w piatek nie przyszedl w sobote rano tez nie(co sie zdaza tylko wtedy kiedy jestem...)wiec zrobilam test i jestem.Od razu zadzwonilam do gina-niestety zbytnio wyboru nie bylo tak z marszu przyjela mnie tylko ta nie najulubiensza moja(ta co tydzien wczesniej zaproponowala in vitro!!) ale jakie mialam wyjscie musialam do niej isc prywatnie.Dostalam dwa zastrzyki progesteronu w d....i heparyne w brzuch.W poniedzialek bylam znow wszystko pod kontrola-nie wiem co bo niewiele mowi ta pani doktor-pytan tez nie lubi wysluchiwac-wiec nie pytam (gdy zapytalam w sobote czy mi zbada progesteron i jakie jeszcze zrobi badania-to sie mnie zapytala czy chce byc lekarzem,bo chyba to ona tu nim jest,i dodala zebym sie uspokojila bo zaraz bedzie nastepne poronienie!)
Wczoraj poszlam do przychodni gdzie chodzilam wczesniej.a tam na spokojnie-zrobiono test ciazowy i wywiad i kazano przyjsc za tydzien na wizyte u poloznej-potem skieruja do lekarza jesli bedzie taka potrzeba...tyle sie mna przejeli!
Wiec nie mam wyjscia bede chodzila tu i tu narazie przeraza mnie to bo ta prywatna za pierwsza wizyte 300$(nie powiem bo trwala 2 godziny a efekt koncowy ze zaproponowala iv votro i zadnej innej opcji) a za nastepne 250$ 10minut szybkie usg i 5 min rozmowy 250$.Ale coz..
kolezance pomogla wierze ze pomoze i mnie...

Klaczku: a czemu bierzesz ten Clexane na co to?Ja biore enoxoparin sodium podobno na rozrzedzenie krwi-tyle wyczytalam w internecie...

https://www.babyboom.pl/forum/attachment.php?attachmentid=400154&d=1319074114
Gratulacje.
Będzie dobrze !!!!

kochane można dupka zamienić na lutke tak z dnia na dzień, nie?
Jeśli dawki progesteronu są takie same to można.
Jeśli w Dupku jest większa trochę to też można ,a jak mniejsza to bym nie ryzykowała :no:

Witam się przedpołudniowo.
Wstałam o 6 .30 jak zwykle .
Wyszykowałam młodego do szkoły ,mąż go odwiózł i zjedliśmy śniadanie.
Po czym znów się połóżyliśmy do łóżka.
obudził mnie i mówi :
Wstawaj śpiąca królewno już 10 :szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D
Wyszykowałam go do pracy i zaczynam powoli funkcjonować ,ale spać mi się chce :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
miłego dnia dziewczynki

Martyynaa, po pierwsze to mega gratki! Twoj man powinien in vitro robic zawodowo- zobacz jaka Ci probowke zafundowal.:-D Po drugie, zmienilabym gina bo ta jest jakas niedokrecona - przeciez jak pacjentka ma wyjasnione, wytlumaczone i jest doinformowana, to jest spokojniejsza. Jesli by mnie spytala czy chce lekarzem zostac, powiedzilabym grzecznie, ze mam prawo wiedziec co sie w mojej d... dzieje, a jej za to placa zeby mi o tym mowila. Tylko ze mnie sie wlacza bydle w takich razach, od czasow pobytu mlodego w Prokocimiu. Co do Clexane - to nazwa handlowa leku ktorego substancja czynna jest enoksaparyna, czyli dokladnie to samo co Ty masz. Czemu ja to biore? Jak wiesz, lek ten rozrzedza krew, zmniejsza jej krzepliwosc - stosowany jest w profilaktyce zakrzepowej, po operacjach, przy dlugotrwalym unieruchomieniu, niektorych zespolach zwiazanych z krzepliwoscia krwi. W moim przypadku to wynik dzialania w UK programu rzadowego, majacego na celu zapobieganie zgonom kobiet w wyniku zakrzepicy. Kazda kobieta spelniajaca wiecej niz dwa warunki z listy, dostaje taki "prezencik". W moim przypadku to wiek, ciaza powyzej 3 i nadwaga. Ciaza sama w sobie predestynuje do powstawania zakrzepow, wiec ciezarne "z grup ryzyka" sa pod tym katem w UK chronione.

martyynaa81 - cudowna wiadomość na początek tego deszczowego dnia! GRATULACJE! &&& za kolejne spokojne m-ce... :-)

zjola - kciuki są oczywiście obowiązkowe i już dawno zaciśnięte... ;-) Kurcze, ale chyba całkiem normalna to ja nie jestem... :baffled: Kiedy wczoraj na teście owulacyjnym zobaczyłam tłuściutką krechę, to zapałałam żądzą wykorzystania mojego chłopa, co by potem nie żałować "straconej" okazji... Co prawda wczoraj mi się to nie udało, bo padło mi biedaczysko wymęczone tym zatruciem czy grypą żołądkową (sama dokładnie nie wiem, co to było, ale w sumie już praktycznie przeszło, więc może zwykłe przytrucie), no ale dzisiaj...nie odpuściłam mu, a on jakoś specjalnie się nie bronił... ;-) Nie liczę na zbyt wiele, ale kto wie... Tak się teraz zastanawiam, czy to nie była trochę zbyt pochopna decyzja podyktowana chwilą... :sorry2::baffled:

reklama
Witam Was moje Kochane Babeczki!

Nie myślcie, że zapomniałam, bo to nigdy..., ale zwyczajnie czasu brak. Moja cudna Gabrysia jest bardzo absorbujacym dzieckiem, ale ubóstwiam ją!!!!:-D Niestety nie uda mi sie nadrobić tych kilku tygodni, ale wiedzcie, że każdą z Was wspieram myślami :)

Doczytałam, że As czeka na maleństwo! Gratuluje i trzymam kciuki!!!!

Zjolu, cieszę się, że wyniki w porządku i życzę Wam powodzenia w dalszych działaniach :tak:

Kłaczku, Tobie tak suwaczek pomknął!!!! Juz niedługo będziesz tulić Karolka! A faceci nie sa wcale tacy twardzi i mimo iż powiedzieć nie potrafią wielu rzeczy, to ich gesty i czyny wyrażają bardzo dużo. Mój P. łez wzruszenia nie szczędził sobie, a mała to jego księżniczka:)

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno
;-)

Do góry