reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

więc serducho biję. z usg to 6 tydz i 5 dzień... mały ufoludek ma 7.5 mm....... yhym.. wielki jak słoń:)
lekarz kazał odstawić mi duphaston, żeby nie obciążać wątroby, bo jak stwierdził, zdążymy ją jeszcze obciążyć...
co wy na to?? mam nie brac?

Ilonka - a pieprzyli, ze ciąża pozamaciczna! ja bym tych lekarzy żywcem ze skóry obdzierała! Wrrrrrrrrr
Super, że wszystko jest ok.
Co do dupka, to jak masz odpowiedni poziom progesteronu, to nie warto dodatkowo go brać.

Ewela - witaj.

reklama
kahaka, powiedziałąbym ze wręcz wzorowo konsumujesz woje L4 :-D ja juz mam dosyc sprzatania , prasowania , gotowania , bokiem mi wychodzi :D no ale trzeba sie poswięcac w małżenstwie ;)

Co do duphastonu, ja teraz go łykam dostałam od gina , dlatego ze pare dni temu plamilam.

więc serducho biję. z usg to 6 tydz i 5 dzień... mały ufoludek ma 7.5 mm....... yhym.. wielki jak słoń:)
lekarz kazał odstawić mi duphaston, żeby nie obciążać wątroby, bo jak stwierdził, zdążymy ją jeszcze obciążyć...
co wy na to?? mam nie brac?

jak ci kazal to go odstaw jak sie nic nie dzieje to on ci w niczym nie pomaga, a i jak cos sie dzieje to tez wiele nie pomoze bo z tego co pamietam to on nie jest az taki silnym lekiem dzieki ktoremu bedzie oki. jak bierzesz duza dawke to stopniowo i pozniej wcale.

Ilona1990- bardzo się cieszę ,że wszystko oki , a tak Cię nastraszył tamten imbecyl ,że to ciąża pozamaciczna , on nie powinien być lekarzem:wściekła/y:, no to teraz odpoczywaj dużo i dbaj o siebie, oficjalnie gratuluję:-)
As- widzę ,że Ty też myślisz o remoncie my niedługo się zabieramy za kuchnie pojeździłam dziś po sklepach pooglądałam kafelki wzięłam katalog i będziemy działać, u nas całe mieszkanie nadaje się do remontu ,ale działamy małymi kroczkami powoli do celu.
Lena- ja mocno trzymam kciuki za Ciebie , na pewno doczekasz się maleństwa tego Ci życzę z całego serca i pisz z nami częściej:-):-):tak:
Olusia- ja to nawet nie wiem czy mi świruje czy nie bo nie kontroluję tego ,a powinnam.
Trzymam kciuki za pracę nad bobaskiem oby była owocna:tak:
Kahaka- no to faktycznie ładnie odpoczywasz kobieto , poszłaś na L4 i w roboty domowe uderzyłaś , pewnie też bym tak zrobiła , w domu zawsze jest coś do zrobienia ja się na jutro przymierzam na generalne porządki.

coś słaba produkcja od wczoraj myślałam ,że będzie więcej , ja jak już pisałam As się rozglądnęlam za kafelkami do kuchni, no i zamówiłam terakote na balkon bo będą nam zakładać, wszystkim mieszkańcom bloku zakładają tym , którzy nie mają oczywiście, nie piłam jeszcze kawki i chyba się skuszę
;-)

Witam wpadłam tylko na chwilke ponieważ mam mały problem i moze któraś z was miała podobnie kupiłam sobie olej z wiesiołka na poprawe śluzu bo nie mam go zbyt dużo i zaczełam brac 2 tabletki dziennie jestem jeszcze w trakcie @ bo sie odczepic nie może wziełam już 4 tabletki i dzis zaczełam odczuwać jakieś dziwne skurcze tak jakby macicy nie było to przyjemne czy któras z was miała podobnie? czy tak działa wiesiołek czy tylko jest takie działanie jak jest @ i jak sie go bierze, a jak @ minie i jeszcze przez kilka dni bede łykać to bedzie oki?
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi pozdrawiam trzymajcie sie cieplutko ja nabieram dystansu do tego wszystkiego

Ania - ja brałam wiesiołek i nie miałam żadnych skurczy. Chociaż słyszałam, ze wiesiołek może je powodować i dlatego należy go brać tylko do owulacji.

Ilona1990- bardzo się cieszę ,że wszystko oki , a tak Cię nastraszył tamten imbecyl ,że to ciąża pozamaciczna , on nie powinien być lekarzem:wściekła/y:, no to teraz odpoczywaj dużo i dbaj o siebie, oficjalnie gratuluję:-)
As- widzę ,że Ty też myślisz o remoncie my niedługo się zabieramy za kuchnie pojeździłam dziś po sklepach pooglądałam kafelki wzięłam katalog i będziemy działać, u nas całe mieszkanie nadaje się do remontu ,ale działamy małymi kroczkami powoli do celu.
Lena- ja mocno trzymam kciuki za Ciebie , na pewno doczekasz się maleństwa tego Ci życzę z całego serca i pisz z nami częściej:-):-):tak:
Olusia- ja to nawet nie wiem czy mi świruje czy nie bo nie kontroluję tego ,a powinnam.
Trzymam kciuki za pracę nad bobaskiem oby była owocna:tak:
Kahaka- no to faktycznie ładnie odpoczywasz kobieto , poszłaś na L4 i w roboty domowe uderzyłaś , pewnie też bym tak zrobiła , w domu zawsze jest coś do zrobienia ja się na jutro przymierzam na generalne porządki.

coś słaba produkcja od wczoraj myślałam ,że będzie więcej , ja jak już pisałam As się rozglądnęlam za kafelkami do kuchni, no i zamówiłam terakote na balkon bo będą nam zakładać, wszystkim mieszkańcom bloku zakładają tym , którzy nie mają oczywiście, nie piłam jeszcze kawki i chyba się skuszę
;-)
Kobietka ja kuchnię ,sypialnię,Kubusia i Klaudii pokój mam już wyremontowany i została mi do zrobienia w salonie ściana ,bo chcę zrobić wnękę i ją podświetlić halogenami ledowymi.
Do tego we wnęce zrobić fakturę w kolorze aksamitny burgund i rzucić na to brokat złoty.
Powinno ciekawie wyglądać.
Meble już czekają w magazynie ,więc muszę się streszczać .;-):-):-)

A u mnie znów szkoła Kuby....
Szlag mnie za chwilę na nich trafi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dziewczyny robie wyprzedaz książęk
biggrin.gif
pokażcie też mężom może akurat coś wam sie przyda
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

wieczorkeim sie odezwe

reklama
dziękuję Wam kochane:) powiem tak, nie odstawię, bo sie boję... w końcu mam boleści... a i torbiel duża... będę po prostu brała 1 x dziennie.
lekarzowi jeszcze nie ufam... to moja 1 wizyta u niego... słyszałam, że jest dobrym ginem, że jak się coś tylko dzieję to walczy skutecznie. zobaczymy..

a tak mi się chcę kapuchy kiszonej... ojej.... wczoraj kebab, przedwczoraj pizza... masakra:( 2,5 kg wiecej już:)
ale tam... raz się żyję....

stawiam na dziewuszkę...

P.S. dawno nie pisałam o teściowej... tak ogólnie to zero zainteresowania ciążą... jak jej M powiedział to nawet nie zwróciła uwagi.... yhym... spokój będzie!!

Do góry