reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ilona, przy 28 dniach cyklu, owulka wychodzila mi w 13-14. A co do zdjatka, to w sumie pierwsze zdjecie Jajka na ulicy i w dodatku a jakim towarzystwie! Tez pomyslalam ze bedzie fajna pamiatka. Dziadek jest zajefajny.

reklama
Ilona 24 - jak 28, to przy najprostrzym liczeniu dzieli się na pół i wychodzi 14 dzień na owulację. Czyli byłabym dobrej myśli! Jeżeli temperatura przestanie rosnąć i będzie się utrzymywała na wysokim poziomie to już będzie dobry znak.

ilona, ja już dłuuuuugo mierzę temperaturę i na moje oku miałaś już owu! Najczęściej owu jest w dniu wzrostu tempki lub dzień przed wzrostem, czyli u Ciebie wypada 13-14 dc, więc serducha trafione jak najbardziej!
enya, prowadzenie wykresów jest super. Przynajmniej mnie wciągnęło, jak już zaczęłam. Najlepiej założyć sobie konto w jakimś serwisie, ja polecam 28dni.pl. Pierwszy miesiąc masz tam gratis. Temperaturę zaczynasz mierzyc tuż po @, zawsze o tej samej porze, najlepiej w pochwie termometrem elektronicznym z 2 miejscami po przecinku. Do tego dobrze jest obserwować śluz. Myślę, że w Twoim przypadku to się sprawdzi. Jak już sobie założysz to konto to daj znać, to Ci pomogę.
kłaczek, nono, ale z Ciebie celebrytka haha :-D\
As, jak się słucha tych szpitalnych historii, to się odechciewa wszystkiego :baffled: dobrze, że teściowa im przygadała. Mam nadzieję, że będzie dobrze wszystko

Ja chyba spac już pójdę.
igusiad, czekam rano na Twój teścior!

Dobranoc babeczki

Aha dziękuję ślicznie dziewczyny :) nona chłopski rozum to wiem ze ok 14 powinnam miec owulkę ale tak mi sie juz pomieszało i jeszcze ten dzisiejszy test mnie zbił z tropu, no ale dobra niech sie dzieje co chce, czekam cierpliwie na @ będzie albo nie,!!!!!!! Jak coś to bardzo proszę lukajcie na mój wykres czasem :) :)))

hello , no wstawać babki!
Igusia ja już czakam na wynik testu :)
ilona24 , ja to cały czas lookam na twoj wykres , bo mi się bardzo podoba , sama nigdy nie robiłam
enya , kinia witajcie

Wstalam. W szoku. Mam pokarm. Poki co to siara oczywiscie, ale jakby co, to mozna by z tego juz niezla laktacje rozkrecic. Jajko wariuje znowu, bawilo sie dzis z tatusiem w berka - co on przylozyl dlon do brzucha, to mlody ruch i tak tatus reke przekladal, a mlody wedrowal. Mam wrazenie ze obaj sie dobrze bawili.:-D

Witam
Pisałyście o waszych mężach, że mają inne plany i wogóle nie myślą o przyszłej ciąży.
Pamiętam, że u mnie było podobnie, gdy miałam dni płodne i on o tym wiedział to zawalił 2 cykle (w jednym to nawet byłam na wspomagaczach). Wtedy byłam wściekła kłóciliśmy się strasznie, wygarnełam mu wszystko, płakałam i wogóle i w następnym cyklu stanął na wysokości zadania :) wtedy się udało. Oczywiście mogło się tak zdarzyć, że bym wtedy niezafasolkowała, ale to już niebyła by wina M.

Chce przez to powiedzieć, że nasi mężowie w inny sposób przeżywają stratę, myślę ,że równie mocno jak my i też mają obawy. Pozatym oni byli nie tylko uczestnikami, ale również obserwatorami naszego bólu po poronieniu i byli wtedy bezradni. Myślę, że się boją.

Ja czuję ogromną ulę, ponieważ powiedziałam szefowej o ciąży. Jej reakcja mnie zaskoczyła, gratulował, pytała jak się czuję i wogóle był miło.
Każdej życzę takiej rozmowy z szefostwem.

pozdrawiam miej soboty

ps suwak mi nie dziala dziś 12 i 3 dc

Patka, mnie tez sie kiedys zablokowal. Po prostu zrob go od nowa i wstaw w miejsce "popsutego" - ruszy dalej. Fajnie, ze w pracy juz masz wyjasniona sytuacje - zawsze to milej i jakos tak lepiej sie czlowiek czuje.

reklama
Do góry