reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Magda79- tak bardzo się cieszę ,że cosik jest , trzymam mocno kciuki za Twojego maluszka ,żeby się szybciutko i prawidłowo rozwijał, ale nas trzymałaś w niewiedzy:-)
V-Jolka- trzymam mocno kciuki za Twojego maluszka niech się ta szyjka nie wygłupia mam nadzieję ,że ją tam w szpitalu tak jak pisałaś uspokoją &&&&&&&&&&&

IZW- ja też dawno nie widziałam Fasolki.
Ilona1990- to drań , nic się nie przejmuj kochana to nie Twoja wina widać nie jest Ciebie wart , to się normalnie w głowie nie mieści.

Ja dziś wstałam ,a tu mój tata już mi pokroił kabaczka na leczo i papryczke i cebulkę czułam się jak kucharze w tych programach kulinarnych wszystko gotowe pozostaje tylko ugotować, pyszne leczo nam wyszło, przypominam ,że mój tato ma częściowy niedowład dłoni ,a pokroił wprost pięknie.:tak:

Jak tam czytam o tym zespole antyfosfolipidowym tym bardziej się skłaniam ku tym badaniom, a z tarczycą to ja miałam
tsh- 5,60 Norma: 0,270-4,20
ft3- 3,62 Norma: 2,02-4,43
ft4- 1,14 Norma: 0,932-1,71
i na tej podstawie wykryto u mnie niedoczynność tarczycy , powiedzcie mi po ilu dniach od rozpoczęcia leczenia hormonem tarczycy trzeba powtórzyć te badania, bo mi nic lekarz kompletnie przy wypisie nie chciał powiedzieć a to nie miał czasu a to coś tam wiecie jak to jest w szpitalu z lekarzami nigdy nie mają czasu żeby wszystko wyjaśnić gdyby mi ginekolog podczas konsultacji nie powiedział to bym nie wiedziała co mi jest, no chyba ,że z wypisu dopiero bym się dowiedziała.

reklama
kobietko22 a w jakich jednostkach masz tsh i ft4 bo masz inne normy niż ja. Ja mam tak podane
TSH 0.27- 4.2 w UlU/ml to by się zgadzało
a ft4 12.0- 22.0 w pmol/L

Witam wszystkie dziewczyny staraczki i mamuśki zafasolkowane ;). Pisałam kiedys na tym forum w chwilach smutku i strat było dla mnie niesamowitym oparciem. Od pewnego czasu tylko was podczytuję - po pierwsze wcięło mi hasło, wcześniej byłam na forum jako kasiuleczka,a po drugie bałam się zapeszyć. Pochwalę się wam nieśmiało że po roku walki z tarczycą i innymi przeciwnościami zdrowotnymi udało mi się w końcu zafasolować ;)

Kobietko nam lekarka pozwoliła się starać jak tsh osiągneło poziom poniżej 2.0 - -jest to optymalny poziom do prawidłowego rozwoju ciąży no i oczywiście przyjmowanie leku jest konieczne przez cała ciaże.

Ostatnia edycja:
Kasiuleczka gratuluje! Juz 14 tc! Teraz juz bedzie z górki :)

Kobietka ale masz dobrze z tata! a tak przy okazji to zjadlabym takie leczo.mmmmmm!

A ja sobie machnelam suwaczek. Mialam tego jeszcze ne robic, ale co to zmieni? a przynajmniej sie pociesze nim troche, nawet jesli sie nie uda.

Mam takie uczucie rozpierania w dole brzucha. Stawia sie???? Mozliwe juz teraz? Nie podoba mi sie to :( Wzielam nospe.

Magda, spokojnie - na tym etapie ciazy to normalne. Moze "ciagnac", nawet pobolewac tak nieco jak na @. Nospa nie zaszkodzi jesli sie obawiasz ze to skurcze, ale nie panikuj bo takie rozne odczucia sa zupelnie ok.

Tak czytam dzisiaj o tych wszystkich badaniach i wynikach i się nakręciłam, że mimo iż nie wiem jeszcze czy zaskoczyłam w tym cyklu czy nie (za 2-3dni będę testować), to chyba zrobię badania. Tylko jak pomyślę, że powinnam zrobić toxo, cytomegalia, morfologia, prolaktyna, progesteron, beta, hormony tarczycy - to będzie koszt pewnie ze 350zł to aż mi się słabo zrobiło. Na poprzednią ciążę, która trwała 14 tygodni wydałam prawie 2000zl. A oczywiście jestem ubezpieczona. Tyle, że w naszym wspaniałym kraju i tak za wszystko trzeba słono płacić.

kasiuleczka gratulacje!!! ja też dążę by tsh było poniżej 2. Wcześniej nie miałam problemów z tarczycą, ale w ciąży kontroluję wyniki co miesiąc

Hej,
u mamy byłam i w aptece (125 zł na leki, ech) i na mieście. Kupiłam nowe poduszki, bo tamte juz taki kapciowate.
magnusik, czy ja wiem, czy dziwna moja gin? Zazwyczaj tak się robi, 3-4 usg w ciąży i już. Ona traktuje moja ciążę normalnie, opieprza mnie, jak się nakręcam. Jestem z niej bardzo zadowolona.
ilona1990, kurde, nie wiem, co powiedzieć, bo nie znam Waszej sytuacji. Chyba przeczekać musisz póki co.
vjolka, trzymam kciuki, założą Ci szew i będzie git!

Zaraz musze lecieć do lekarza medycyny pracy po zaświadczenie, że jestem zdolna do pracy.

reklama
Magnusik- ja mam tsh w ulU/ml ft3 w pg/ml a ft4 w ng/dl

O kurcze to ja nie wiedziałam ,że do zajścia w ciąże potrzebny jest konkretny poziom wyników to będę musiała się temu przyglądać i zbadam sobie za jakiś czas jaki będzie wynik.

Do góry