reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej,
ale mi się dobrze spało w końcu! Uspokoiłam się znacznie i powoli zaczynam się cieszyć.
magda, świetne wiadomości!!!! A badania porób choćby dla spokoju sumienia. Chociaż tarczyce zbadaj może?
poroniona, w zasadzie gin nie powiedziała, że to genetyczne, sama tak wywnioskowałam, skoro mierzyła NT. Ona uważa, że nie trzeba w ciąży robić za często usg i następne za 2 m-ce. A za miesiąc mam jak najbardziej przyjśc, tylko usg nie będzie.
gosiulek, a jak tam u Twojej siostry? Wyjaśniło się coś?

Karolcia, kwas foliowy nie, ale metafolin tez nie? Bo cos mi gin nawijal, ze niektore kobiety nie przyswajajace kwasu z Foliku na przyklad, moga brac cos tam innego (Prenatal?) i tam jest taki ktorego organizm nie musi przerabiac.
Magda, spokojnie - to ze sie boisz to normalne, boi sie kazda z nas. Ja tez liczylam tygodnie, byle minal ten parszywy 10, ale to byla porazka od poczatku i gdyby tu byla opieka od wczesnej ciazy to bysmy wiedzieli wczesniej. Teraz liczylam byle minac 12 bo przeciez tez nikt wczesnego scanu nie zrobi. Chyba kazda z nas ma taki prog za ktorym poczuje sie pewniej, uwierzy tak naprawde. Sprobuj ogarnac lek i zawierzyc - bedzisz spokojniejsza to i dzieciatku bedzie latwiej. A spij na zdrowie - ma byc. I piersi jak bola to tez ok - ma byc. Moje bolaly, to czemu Twoje mialy by Ci darowac? Ba! Moje do tej pory potrafia sie odezwac.
Gosiaczek, wspolczuje czulych rozmow z muszelka, a moja zaprzyjazniona miska, pozdrawia Twoja muszle.
laugh.gif
Zyczylabym milego rzygania, ale to sie nie da, wiec moze tylko oby nie za czesto...

A u nas luz. Tyle ze jak Rajmund ma na noce i jestem sama w domu to kiepsko spie - chyba jednak mi sie ryzojadami odbija bo kazdy odglos budzi. Ano... Jakos przezyjemy.

Hej,
ale mi się dobrze spało w końcu! Uspokoiłam się znacznie i powoli zaczynam się cieszyć.
magda, świetne wiadomości!!!! A badania porób choćby dla spokoju sumienia. Chociaż tarczyce zbadaj może?
poroniona, w zasadzie gin nie powiedziała, że to genetyczne, sama tak wywnioskowałam, skoro mierzyła NT. Ona uważa, że nie trzeba w ciąży robić za często usg i następne za 2 m-ce. A za miesiąc mam jak najbardziej przyjśc, tylko usg nie będzie.
gosiulek, a jak tam u Twojej siostry? Wyjaśniło się coś?
Dziękuję za pamięć.Tak,wczoraj była u dr.i stwierdził że przechorowała przed ciążą.Nie dostała leków ani nie kazał robić badań.Kamień spadł z serca:-)
Kahaka Ty acardu nie bierzesz?

Kłaczku dziękuje ;D przyjmę wszytko byle malec rozwijał sie dobrze i urodził sie zdrowy!!!!

z moim pierwszym synkiem do 7 miesiąca rygelotto, jestem mega czuła na zapachy ;)
najgorsze w robocie muszę ściemniać ze coś mi zaszkodziło...

Gosiaczek z zapachami tez mam tak. Tzn. jak do tej pory nie bylo problemu ze sprzatnieciem kociego "wypadku", tak teraz nawet wykopaliska kuwetowe stanowia pewne ryzyko wycieczki na Lotwe. Zeby bylo smieszniej, wyczulil mi sie rowniez smak - Rajmund marudzi ze niedosolone, niedoprawione, a mnie sie wydaje ze jest ok, z kolei jak on twierdzi ze dobre to dla mnie juz przesada. Za to ominelo mnie ot co mialam w pierwszej ciazy (w '87r) i na wiosne ub. roku. W pierwszej zapach kawy powodowal natychmiastowa zwrotke, potrafialm rzygac na ulicy bo z okna kawa zaleciala. W ub. roku identycznie reagowalam na dym z papierosa, wlacznie z obrzyganiem na ulicy faceta ktory mi dmuchnal dymem w twarz - nie uwazal burak, to zaliczyl ptaszyne na buty. Sie patrzy jak sie zionie. Ale uciazliwe to jednak bylo. Teraz pod tym wzgledem mam luz, ale jednak mam nasilony odruch - psie kupsko na chodniku i na sam widok mam w gardle, problemem jest umycie zebow bo gmeranie z tylu paszczy konczy sie pawikiem w umywalce. Coz - ryzyko powinno byc wziete pod uwage.:-D

Klaczku nasmialam sie z obrzyganego faceta. hahaha! no, ale zasluzyl :)
Ja w ciazy z synkiem zaczelam rzygac dopiero w 4 m-cu i wtedy tez kawa mi przeszkadzala. Brrrr! Okropienstwo. Ale teraz przyjme to wszystko z otwartymi ramionami. hahah!
I wiem wiem, ze musze sie wyciszyc, uspokoic. I tak naprawde nie mam wplywu jak sie dzidziol rozwinie. Tylko ta tlaca sie nadzieja...

Gosiaczek ja w pracy powiedzialam tylko jednej kolezance, ale mamy takei zawirowania, ze musiala wiedziec. Reszta poczeka przynajmniej do 24 sierpnia :)

WITAM
Magda- bosko!!!!!!!!!!Cieszę sie ze jest OK !!!!!!!!!!
ojj dziewczyny z tymi rzygulcami to Ja Was baaaaaaaaaardzo rozumiem !!!!!!!!Niby się mówi ze jak ciąża sie nie rozwija czy coś takiego to moze nie być objawów a ja za kazdym zarem mialam, czy w ciąży z małym( do 7 miesiąca wymiotowałam ) no i w tych dwóch ciązach tak samo , w tej obumartej od6 tyg do konca czyli ponad 3 tyg dzien w dzien i w nocy tez potrafiłam puszczać pawia ( tzn jakoś pare dni przed wizytą kontrolną wszystkie objawy USTAŁY , a Ja sie jak głupia cieszyłam ze juz nie bede sie tak meczyć ) w pustym jajku juz mdliło mnie od 4 tyg !!!!!!!!!!!!!!!! ale moze dlatego tak szybko bo to była ta szybka ciąza po poprzedniej???? no nie wazne ale i tak mnie nie omineło, wiec juz mam taki swój urok ze w KAZDEJ CIĄŻY bede rzygać dalej niż widzieć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ale co tam....... w dupce mam to juz, chce miec dziecko i zniosę wszystko dla niego !!!!!!!!! ale i tak bede wam strasznie marudzić, i pewnie mało sie odzywać, bo mnie było bardzo niedobrze jak czytałam i patrzyłam na tyle liter !!:szok::szok: Matko ale ze mnie dziwoląg :szok:

reklama
No, facet sie raczej nie smial...:-D Ale spoko - teraz pije kawe normalnie, tylko ze jedna dziennie. W ubieglym roku probowalam przejsc na bezkofeinowa, ale to swinstwo rzadkiej masci. Spokojnie - jeszcze sie bedziesz cieszyc! Przewaznie jak sa objawy to znaczy ze dziecko rosnie, hormony dzialaja, wiec bol piersi, sennosc, potem mdlosci i tym podobne "atrakcje" witamy z radoscia.
Ilona, ja przy pustaku tez mialam full wypas objawy i to do konca - pare dni po poronieniu dopiero ustaly, ale moze to byc tez wplyw luteiny ktora bralam.

Ostatnia edycja:
Do góry