reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Oj, czarna, nie marudz - nigdy nie wiadomo czy przed nami nie ma tych fajniejszych lat. Najlepszego na c.d zycia i suszenie zebow mile widziane. Co do remontu, to ja specjalnie za zmianami nie przepadam, ale w tym przypadku to zupelnie inna bajka - urzadzanie pokoiku dla dziecka to cos tworczego i w dodatku - podobnie jak zakupy dla dziecia - robi sie to ze specyficzna przyjemnoscia. Ramadanu pewnie jeszcze ze 3 tygodnie jak nie lepiej, wiec poki co moge sobie obmyslac i kombinowac. Przelookalam ebay i allegro, okazuje sie ze jest od zakichania naklejek na sciany w tematyce safari, wiec bedzie w czym wybierac. Mam upatrzone (na allegro) zaslonki z firanka, choc pewnie trzeba by je dostosowac do tut. karnisza, ale to pikus. Zaczyna mi sie krystalizowac wszystko, wiec nie jest zle. Rajmund marudzi na pastelowy zolty na scianach - twierdzi ze kolor ma byc intensywny bo on nie bedzie smutasa hodowal.:-D Kurcze... Moj facet, ktory nie odroznia zieleni od turkusu?? Od kiedy on sie o kolorach wypowiada?:szok: Przeciez nawet dobor krawata zawsze mi zostawial. Tzn. ze dwa razy bo czesciej to on krawata nie zaklada. Tlumacze mu, ze pastelowy kolor na scianach zostanie "podparty" intensywnymi w barwie dodatkami, ze w sumie bedzie kolorowo. I tak zrobie po swojemu...
E... Malinkaizi, co to Twoje lozysko wymyslilo? Szczerze mowiac to ja tego nie kumam ni cholery, ale chetnie dowiem sie cos wiecej. Normalne to raczej nie bylo.

reklama
czarna76 zyczę ci kobieto tego najważniejszego!!!! i trzymam kciuki za dzisiejszą rozmowę!!! a no czekam na tego mojego krzykacza i czekam. Dałam mężowi czas do dzisiaj, ze ma wybrać imię i koniec!!! Bo to taki kolejny dowód że wiemy że będzie ok. Jutro sprawdzę co z moją szyjką czy mogę się w ogóle ruszać, bo kanapa mnie dobija..

magda79 tobie również życzę tego najważniejszego!!!! i oby to spóźnienie to było to!!!!

Malinkaizi kurde co to za historia z tym twoim łożyskiem... zastanawiam się nad tym czy miałaś oceniane łożysko podczas usg, bo ja na każdym opisie mam ocenę stopnia dojrzałośc łożyska. Oby ten nowy lekarz okazał się naprawdę komptentny.

Magda, to najlepszego! Spraw kilka: Po pierwsze taka biochemiczna to znowu nie od razu i raz za razem, wiec niekoniecznie. Po drugie, blada druga kreseczke to i ja mialam ostatnio, jak strzelilam testa w terminie @, a jak zrobilam chyba dwa dni potem, to juz byla ladna tlusta, wrecz wytworna krecha i... mamy Jajko. Po trzecie, jakie mega zalamanie, jak Ty "od strzala palisz"? Pierwszy cykl i jest? No, to sie mozesz pozalamywac jak Ci po roku nie wyjdzie, czego nie przewiduje - ja, Naczelna Geriatria Watku Ci to mowie i powaga urzedu zaswiadczam. Spokojnie, za 2-3 dni, jak sie @ nie objawi, strzel sobie z porannego siku i zobaczymy co wyniknie. I na spokojnie, na spokojnie...

Dzięki dziewczyny. Z góry przepraszam, że pewnie na poczatku nie bede na wszystkie Wasze posty odpowiadac, bo to duzo nowych wiaodmosci :)
[*] dla wszystkich amluchów :((( I niech juz nie bedzie takich wiadomości!

kłaczku eheh! We wszystkim masz racje :) 3 razy zachodzilam w ciaze w pierwszym cyklu, stad to przyzwyczajenie. No, ale patrzac na to, ze juz odlistopada bezskutecznie staramy sie o dzidzie to ta moja niecierpliwosc troche bardziej zrozumiala, co? :)

Mi tez sie marzy pokoj w temacie safari, ale my juz mamy 3-latka w domu i wlasnie pomalowalismy mu pokoj na zolty kolor, ale naklejki maja byc z autami. No coz, to nie moj pokoj :)

As76 wspolczuje tych podtopien. Co za fatalne lato :(

Malinkaizi dziwna historia z tym Twoim lozyskiem. Ciekawa jestem co lekarz na to powie.

Dzieńdoberek po weekendzie :-)
V-Jolka, IZW, Emy ależ wy macie sny :szok::szok::szok: Jedna lepsza od drugiej a druga od trzeciej :-p Coś czuję, że mogę dołączyć do waszego sennie-pokręconego grona w tym tyg, bo w czw idę na prenatalne i założę się że też jakieś shizy będą mi się śniły przed nim :-p
Ilona, czarna76, magda_79 najlepsze życzenia urodzinowe !!!! Zdrówka, miłości, pieniędzy, spłenienia najskrytszych marzeń!!
magda_79 sikaj na test i bez paniki, masz urodziny więc prezencik jak znalazł, a lekarz tylko za kilka tyg potwierdzi, że z prezencikiem wszystko w porząsiu ;-)
olusia zszokowałam się Twoim "znajomym" wcześniaczkiem, zawsze wydawało mi się, że takie maleństwa są nie do odratowania, a tu proszę, musiał mieć wielką wolę życia :tak:
kłaczek pokój safari super pomysł, gdybym miała w mieszkaniu taki luksus jak wolny pokój dla malucha to pewnie zapożyczyłabym pomysła. Niestety co najwyżej mogę sobie pogłówkować jak tu wstawić łóżeczko między łóżkiem a szafą żeby dojścia do tejże szafy nie tarasowało :baffled:
EwelinaK to ładnie Cię na ladzie mięsnej rozłożyło :szok: Obawiam się że Onaxx ma rację- że to poziomy Twojej glukozy wariują i mogą się tak objawiać, także na wszelki wypadek noś w torebce batonika albo słodki napój żeby szybko "zażyć" jak zrobi Ci się słabo.

reklama
Czarna76 Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

Magda_79 Dla Ciebie również wszystkiego najlepszego :) trzymam &&&&

Witajcie dziewczyny. W sobotę miała wizytę u endo. Zwiększyła mi dawkę leku na 50 mg i uspokoiła, ze na początku leczenia tak to TSH moze skakać, ale dała zielone światełko do starań. Jednak moja ginekolog kazała mi zrobić w sierpniu hormony, więc jak wszystko będzie dobrze, to od połowy września zaczniemy staranka:) Bardzo się cieszę :)

Malinkaizi mam nadzieję, że lekarze odpowiednio się Tobą zajmą żeby wszystko było dobrze i z Tobą i z dzidzią :)

Wszystkie Was gorąco pozdrawiam w ten zimny dzień :tak:

Do góry