reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

IZW, poczekamy spokojnie razem z Toba, a potem niech sie trzesie ziemia. Badania sa potrzebne, bedziesz spokojniejsza. Tez sie balam ze na scanie zobacze pustke... Byl maly, wierzgajacy dziko ufolek. I bedziesz miala takiego ufolka tez, a ja tu na to poczekam.:tak:

reklama
Witam:-)
Pare dni mnie nie było, nie znam jeszcze Was, toteż się gubie toche, no i fakt, że my dalej u teściowej sparwia, że rzadko zaglądam na BB:-)
Ale:-p

No więc byłam ja dziś u lekarza:-)

Absolutnie mam nie zachodzić w ciąże NIEPRZYGOTOWANA !!!:-D

Zakaz zachodzenia przez pół roku :-( A po pół roku spowrotem do niego i da witaminki i powiedział, że od początku staranek możemy też pokusić się o dufaston(chyba tak sie to pisze:-p).

Teraz pozostaje się tylko modlić o to, żeby A. chciał:-D

Szczrze, to podbudowała mnie wizyta i sama rozmowa z lekarzm.
Absolutnie mam nie myśleć w kategoriach, że nie możemy mieć chłopca:-)

I witam nie witane jeszcze przeze mnie Mamusie Aniołeczków na tym forum:-)

A tymczasem uciekam do mojego Dziabąga Małego:-D

V_jolka, nie strasz! Jak lezec to lezec, ale przede wszystkim po prostu sie oszczedzaj.

Ja sama w strachu byłam, ale jest wsio ok! najważniejsze....

V-Jolka to dobrze że już wszystko ok duzo zdrówka dla was, czyli co zmieniasz na tego lekarza bo jest lepsiejszy tak? Trzymam kciukaski && za ciebie i maleństwo

Ano zmiana lekarza....
Po pierwsze - ten przyjmuje na NFZ, więc 100 zostaje w kieszeni
Jeśli kieruje na badania - to też na NFZ, więc kolejna 100 w kieszeni
A poza tym... wydaje mi się bardziej otwarty na pacjentkę i jej problemy, obawy, troski...

LadyMK, to jest jak sen. Jak spelnienie marzen. Wyczekuje kazdego drgnienia teraz, ciesze sie bo wiem kiedy nasze Jajko nie spi. Przynajmniej czasem wiem ze nie spi bo nie sadze zeby kazda aktywnosc odbebnialo na sciance macicy.:-D
V_jolka, to teraz absolutny spokoj i zupelny luz. Nie powiedzial Ci lekarz co to moglo "wyplynac"?

Vjolka 80 się nie martw kobieto, ja mniej więcej w tym samym okresie ciąży miałam identyczny incydent, poleciało raz i cisza. Też wylądowałam na pogotowiu, ale nic nie wskazywało na źródło krwawienia ( które krwawieniem nawet nie było, coś brązowego mocno po prostu). Poleżałam kilka dni, pobrałam dwa dni nospę i ok :)

zjola gratulacje dla młodego!!!!

fasolka dobrze że jestes, podniesiesz się kobieto!!!!

LadyMk super że urlop się udał :) i nie znikaj na tak długo bo się wszyscy martwią

karolcia81 tak jak dziewczyny piszą teraz nic nie zaszkodzi :) ale jak będą dwie krechy to do końca I trymestru bym się wstrzymała :) moja gin mi kazała, dało radę jakoś, choć włosy miałam straszne bo farbowałam pod koniec listopada, a na początku lutego zrobiłam test, więc pofarbowałam dopiero jakoś pod koniec kwietnia :)

Witam, jestem nowa , poroniłam 2 dni temu i jeszcze jestem na antybiotyku ale nie moge sie oprzec i nie czytac waszych postow o nastepnej ciazy:) lekarz powiedział mi ze najwczesniej mozna sie starac za 3 msc ale widze ze niektore z was robiły to wczesniej, od czego to zalezy ze kazdy lekarz inaczej mowi:)

Czesc dziewczyny !
czytam Was regularnie , rzadko pisze bo nie ma o czym, ale myslami jestem z Wami ,
pochwale sie ze dzisiaj mialam badania-histeroskopie lekarz kamera ogladal wnetrze macicy i na szczescie jest czysto :
nie ma zrostow !! - co po 2 lyzeczkowaniach jest bardzo prawdopodobne
od nastepnego cyklu zaczynam starania, cala w strachu jak to bedzie..... na szczescie urlopik mam w sierpniu
trzymajcie sie cieplutko

ślub teściowej 12 sierpnia...i nie zaprosiła mnie... haha!!!!

lady fajnie, że u Was wszystko ok... na pewno się uda... najwidoczniej jeszcze organizm nie jest gotowy...

fasolka każda z nas po stratach chyba miała takie myśli... ja również... ale kochana gdyby Bóg wiedział, że tego nie przetrwamy to by tego nie zaplanował wobec nas....my musimy być silne... po to by za kilka lat móc mieć przy sobie największe szczęście... nie poddawajmy się.... nie można nam.... !!!

V- jolka leż kochana!! zero pracy i przemęczenia!!
ja do dziś sobie w brodę pluję, że jak lekarz mówił leżeć i odpoczywać... to ja sobie latałam... bo co tam... a teraz bym sobie młotkiem w łeb za to strzeliła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

karolcia ja słyszałam, że do 3 miesiąca nie farbować włosów... dopiero od 4 miesiąca........

dziewczyny co do wózków to fajne obydwa! super z motywami kwiatów:)

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj tylko na chwilke bo padam na twarz, a za oknem burza. Dzisiaj wszyscy mnie dokarmiali, jakbym jeszcze zle wygladala;) a przeciez przede mna wesele, a i pewnie w sobote rano po kiecke trzeba bedzie jechac, bo w ta to juz na pewno nie wlize:( ale jest jeden maly sukces, wyhaczylam przecene w wolczance i kupilam mezusiowi koszule za 50, a nie jest to prosta sprawa, bo on ma 195 cm wzrostu, a kolnierzyk zaledwie 40:) w wiekszosci sklepow jak pytam czy sa koszule na takie gabaryty, to wychodze na kosmitke...
Fasolka nie rob juz wiecej glupot,tylko zostan z nami.

Klaczek, powiem otwarcie, zazdroszcze Ci jak diabli, najbardziej ubolewam wlasnie nad brakiem szansy dotrwania do tego etapu i nigdy jeszcze nie czulam ruchow malenstwa. Ale mimo to ciesze sie Twoim szczesciem.

LadyMK swietnie ze wrocilas, martwilam sie o Ciebie.

Kciuki nadal zacisniete, buziaki.

reklama
v-jolka, no to mialas trochę stresu... teraz dbaj o siebie
widzę ze nie ma tego złego... i przy okazji lepszy lekarz się przytrafił

Emy no :D bardzo lubie patrzeć na twój suwaczek mknie jak szalony
Ps zarzuć fotkę nowych bobaskowych zakupów :D
Nie ma co zasmiecac wątku zdjęciami ciuszków, ale obiecuję, że jak się bąbel urodzi to będę wklejac zdjęcia, to i ciuszki tez będą:-)
Mam nadzieję, ze juz nie długo u ciebie nastanie szał ciążowych zakupów, w koncu staranka tuż tuż

Witam dziewczyny dawno mnie nie było ....... Jednak nie dałam rady sama załamałam sie zrobiłam cos głupiego ale na szczescie mąż szybciej z pracy wrocił.....trzy tygodnie w szpitalu .Dziś wróciłam do domu trochę postawili mnie na nogi ale przedemna terapia ,i w tym momęcie koniec starń o dziecko leki itp(na kilka miesięcy...).A teraz będe czytać co u Was się wydarzyło przez ten czas .

Kochana, szybkiego powrotu do zdrowia życzę.... nie jest łatwo, wiem, ale wierzę, że dla ciebie też jeszcze zaswieci słonce

Witam was kochane:-)U nas pogoda dzis beznadziejna mnie cos glowa pobolewa:-(i taka chodze caly dzien nie tomna.W piatek ide glukoze pic to bedzie 27 tc.Ogladalismy wozki z moim M i chcemy x-landera ale jeszcze troszke do zakupow :-)Pozdrawiam

Wlasnie przegladam x-landery, no ładne cacka! i tansze od zagranicznych marek

Lady MK, no wkoncu jestes!!!!!!!! Dłuzyło się tu bez ciebie.
Cieszę się, że wyjazd udany. W sumie dobrze, że twoj organizm oszczędził sobie trudu oczyszczania na urlopie.
Lekarz dobrze radzi, teraz dbaj o siebie, odpoczywaj, fizycznie i psychicznie
Głowa do góry.
Cos czuję, że za kilka miesięcy będziesz miala malutkie serduszko pod swoim.
Buziaki!

Do góry