reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża 6 tygodni po poronieniu

reklama
Cześć!
A więc...23.02.2021 straciliśmy nasze maleństwo, według terminu z miesiączki to był 11 tc, a wg USG 9 tc.
Miałam podane leki oraz łyżeczkowanie. Krwawienie trwało kilka dni, potem trochę plamiłam, łącznie może tydzień.
Od tamtej pory nie dostałam miesiączki, żadnego plamienia.

Po 3 tygodniach od poronienia pierwszy raz były przytulanki. Moje cykle trwają około 34 dni.
Pierwszy test ciążowy robiłam 27.03 wyszedł z cieniem cienia, jednak zignorowałam to, myśląc, że to pozostałość po wcześniejszej ciąży. Tą kreskę to widzialam tylko ja, wiec może w sumie jej nie było 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Miesiączka powinna przyjść tydzień temu, jednak nic się nie dzieje. Mam bóle podbrzusza, ciągną mnie jajniki i tyle.
W poprzedniej ciąży myślałam, że mi eksplodują piersi, teraz nic 🤷‍♀️
Zrobiłam wczoraj kolejny test i wyszła blada kreseczka. Dzisiejszy powtórzyłam i kreska już jest ciemniejsza 🌸🌸🌸

Wybrałam się na BetaHCG i dzisiaj wyniosła 75 czyli 3/4 tydzień ciąży, co by się zgadzało.

Czy to naprawdę może być ciąża? Odchodzę od zmysłów i nie wiem co robić. Lekarz prowadzący kazał powtórzyć betę i powiedział: duże szanse, że to ciąża, ale może też być nowotwór powstały z pozostałości trofoblastu.

Powtórzę betę i zobaczę czy rośnie. O pierwsze maleństwo staraliśmy się pół roku, dlatego ciężko mi uwierzyć w takie szczęście 🤦‍♀️
Wyniki histopatologiczne są czyste, żadnego zaśniady groniastego itd.
🤦‍♀️ Szału dostaję!

Pierwszy test z dzisiaj, a drugi z wczoraj.
też poroniłam i to 2 razy pierwszy raz 29 grudnia miałam podane tabletki i łyżeczkowanie a drugie samoistnie 6 marca, ale zaraz dostałam miesiączkę i teraz następna mi się spóźnia a testy negatywne, u Ciebie widzę kreseczkę i mam nadzieję że wszystko będzie w porządku.

Ciąża potwierdzona na USG ❤️
Jednak jest podejrzenie trombofili, muszę na cito znaleźć immunologa.
Gratulacje :) A gin nie mógł profilaktycznie włączyć accardu i heparyny? Bo immunolog immunologiem ale na badania potwierdzające czeka się kilka dni/tygodni a tu może trzeba dmuchać na zimne i działać już. Ja mam potwierdzone mutacje i jeszcze nie jestem w ciąży ale heparyna już czeka.

reklama
Do góry