reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża 6 tygodni po poronieniu

reklama
Cześć!
A więc...23.02.2021 straciliśmy nasze maleństwo, według terminu z miesiączki to był 11 tc, a wg USG 9 tc.
Miałam podane leki oraz łyżeczkowanie. Krwawienie trwało kilka dni, potem trochę plamiłam, łącznie może tydzień.
Od tamtej pory nie dostałam miesiączki, żadnego plamienia.

Po 3 tygodniach od poronienia pierwszy raz były przytulanki. Moje cykle trwają około 34 dni.
Pierwszy test ciążowy robiłam 27.03 wyszedł z cieniem cienia, jednak zignorowałam to, myśląc, że to pozostałość po wcześniejszej ciąży. Tą kreskę to widzialam tylko ja, wiec może w sumie jej nie było 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Miesiączka powinna przyjść tydzień temu, jednak nic się nie dzieje. Mam bóle podbrzusza, ciągną mnie jajniki i tyle.
W poprzedniej ciąży myślałam, że mi eksplodują piersi, teraz nic 🤷‍♀️
Zrobiłam wczoraj kolejny test i wyszła blada kreseczka. Dzisiejszy powtórzyłam i kreska już jest ciemniejsza 🌸🌸🌸

Wybrałam się na BetaHCG i dzisiaj wyniosła 75 czyli 3/4 tydzień ciąży, co by się zgadzało.

Czy to naprawdę może być ciąża? Odchodzę od zmysłów i nie wiem co robić. Lekarz prowadzący kazał powtórzyć betę i powiedział: duże szanse, że to ciąża, ale może też być nowotwór powstały z pozostałości trofoblastu.

Powtórzę betę i zobaczę czy rośnie. O pierwsze maleństwo staraliśmy się pół roku, dlatego ciężko mi uwierzyć w takie szczęście 🤦‍♀️
Wyniki histopatologiczne są czyste, żadnego zaśniady groniastego itd.
🤦‍♀️ Szału dostaję!

Pierwszy test z dzisiaj, a drugi z wczoraj.
też poroniłam i to 2 razy pierwszy raz 29 grudnia miałam podane tabletki i łyżeczkowanie a drugie samoistnie 6 marca, ale zaraz dostałam miesiączkę i teraz następna mi się spóźnia a testy negatywne, u Ciebie widzę kreseczkę i mam nadzieję że wszystko będzie w porządku.

Ciąża potwierdzona na USG ❤️
Jednak jest podejrzenie trombofili, muszę na cito znaleźć immunologa.
Gratulacje :) A gin nie mógł profilaktycznie włączyć accardu i heparyny? Bo immunolog immunologiem ale na badania potwierdzające czeka się kilka dni/tygodni a tu może trzeba dmuchać na zimne i działać już. Ja mam potwierdzone mutacje i jeszcze nie jestem w ciąży ale heparyna już czeka.

reklama
Do góry