reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

centymetry i kilograny na "+"

Maritek a w ktorym tygodniu jestes ciazy?
na poczatku to nie problem, ze stoi w miejscu, czy ubywa, a potem to juz nie jest dobrze, bo dzieciatko sie rozwija i teoretycznie powinnysmy tyle przybierac na wadze ile dziecko + jego otoczenie.

U mnie na razie powolutku, ale mi sie przytylo przed ciaza, a teraz widze, ze z kazdym miesiacem mniej wiecj 0.5 kg przybywa :)

reklama
Maritek coś dziwny lekarz... a jaki masz wzrost? Bo jesli miałas za niskie BMI to spokojnie możesz ciut więcej przytyć :tak:

Ja póki co w połowie 16 tyg. 4 kg na + i obwód większy o 6 cm ;-)

almasta jestem w 16tc :) powiedz mi gdzie mam wkleić kod suwaczka, bo nie mogę się w tym połapać :) mata-kow też uważam że ten lekarz jest dziwny, dlatego go zmieniłam, on ma bardzo cyniczne podejście do pacjentek, choć niektóre to u niego akurat chwalą, mnie to nie odpowiada :) wzrost mam 162cm więc BMI mieści się w normie :) poza tym że ubyło kilograma, w obwodzie przybyło mi tak samo, 5cm :)

Maritek - to jesteśmy tego samego wzrostu i wagi. W pierwszej ciąży przytyłam 14,5 kg. Wszystko, a nawet więcej, zrzuciłam karmiąc piersią (8 kg mniej od razu po wyjściu ze szpitala). Ja wiem, że przy takim BMI można według teorii przytyć do 15-tu kg.

mam zamiar karmić jak długo się da oczywiście z jednej strony dla zdrowia maluszka a z drugiej dla mojego lepszego samopoczucia - rzeczywiście można w ten sposób podobno bardzo szybko zrzucić ciążowe kilogramy :) mam nadzieję że pokarm mi nie zaniknie :) w takim razie będziemy się informować ile kg mamy na + :) ile teraz zdążyłaś przytyć? moja koleżanka w niedzielę rano urodziła, przed ciążą 43kg i chyba 158cm wzrostu, a przytyła aż 30 kg! mam nadzieję że dla mnie i dla dzidzi ciąża będzie bardziej łaskawa :)

Osoby szczególnie szczupłe mogą przytyć więcej, choć 30 kg nie jest wskazane. Ja na razie mam ok 1 kg na +. Około, bo raz waga pokazuje 1 kg raz 0,5.

Doris skąd jesteś? podobny tc, wzrost i waga, może jeszcze się okaże że będziemy odwiedzać tą samą porodówkę ;-)
Mini świetna stronka - sprawdziłam też płeć w oparciu o wierzenia ludowe i wyszła dziewczynka :) może będzie mała Lili :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry