reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

centymetry i kilograny na "+"

Maritek a w ktorym tygodniu jestes ciazy?
na poczatku to nie problem, ze stoi w miejscu, czy ubywa, a potem to juz nie jest dobrze, bo dzieciatko sie rozwija i teoretycznie powinnysmy tyle przybierac na wadze ile dziecko + jego otoczenie.

U mnie na razie powolutku, ale mi sie przytylo przed ciaza, a teraz widze, ze z kazdym miesiacem mniej wiecj 0.5 kg przybywa :)

reklama
Maritek coś dziwny lekarz... a jaki masz wzrost? Bo jesli miałas za niskie BMI to spokojnie możesz ciut więcej przytyć :tak:

Ja póki co w połowie 16 tyg. 4 kg na + i obwód większy o 6 cm ;-)

almasta jestem w 16tc :) powiedz mi gdzie mam wkleić kod suwaczka, bo nie mogę się w tym połapać :) mata-kow też uważam że ten lekarz jest dziwny, dlatego go zmieniłam, on ma bardzo cyniczne podejście do pacjentek, choć niektóre to u niego akurat chwalą, mnie to nie odpowiada :) wzrost mam 162cm więc BMI mieści się w normie :) poza tym że ubyło kilograma, w obwodzie przybyło mi tak samo, 5cm :)

Maritek - to jesteśmy tego samego wzrostu i wagi. W pierwszej ciąży przytyłam 14,5 kg. Wszystko, a nawet więcej, zrzuciłam karmiąc piersią (8 kg mniej od razu po wyjściu ze szpitala). Ja wiem, że przy takim BMI można według teorii przytyć do 15-tu kg.

mam zamiar karmić jak długo się da oczywiście z jednej strony dla zdrowia maluszka a z drugiej dla mojego lepszego samopoczucia - rzeczywiście można w ten sposób podobno bardzo szybko zrzucić ciążowe kilogramy :) mam nadzieję że pokarm mi nie zaniknie :) w takim razie będziemy się informować ile kg mamy na + :) ile teraz zdążyłaś przytyć? moja koleżanka w niedzielę rano urodziła, przed ciążą 43kg i chyba 158cm wzrostu, a przytyła aż 30 kg! mam nadzieję że dla mnie i dla dzidzi ciąża będzie bardziej łaskawa :)

Osoby szczególnie szczupłe mogą przytyć więcej, choć 30 kg nie jest wskazane. Ja na razie mam ok 1 kg na +. Około, bo raz waga pokazuje 1 kg raz 0,5.

Doris skąd jesteś? podobny tc, wzrost i waga, może jeszcze się okaże że będziemy odwiedzać tą samą porodówkę ;-)
Mini świetna stronka - sprawdziłam też płeć w oparciu o wierzenia ludowe i wyszła dziewczynka :) może będzie mała Lili :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry