reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

centymetry i kilograny na "+"

Rozmiar brytyjski: 38 (85) G
Rozmiar brytyjski, stanik rozciągliwy: 36 (80) H
Rozmiar brytyjski, stanik wyjątkowo ścisliwy: 40 (90) F
Rozmiar polski: 85I

:szok:

Myslałam, ze w uk mam 90-95 DD
W PL na urodziny dostałam od meza stanik triumph i bylam pewna, ze za maly bo byl najwiekszy w sklepie ale 85 D - dziwo IDEALNY, cos pieknego jak sie nosił..No ale teraz juz mnie tak uciska i uwiera, ze nie da rady :(

reklama
Mata mnie wyszło 60 E :szok: Ale to dziwne bo jak mierzę na żywo biustonosze to tak 70 A , było najlepsze ( teraz nieco większą miskę potrzebuję )

A ten stanik dobrze trzyma Ci w obwodzie, czy musisz mocno ramiączka regulować i Ci się wrzynają w ramiona żeby było wygodnie? Spróbuj poszukać 60 E i przymierzyć - różnica będzie kapitalna :tak: zarówno w wygodzie noszenia jak i w wyglądzie biustu ;-)

Ja tez długo żyłam w świadomości, że staniki są do miseczki e produkowane, ale jak mi przysżło kupic stanik do karmienia kupić i mi fiszbiny na 5 cm od mostka odstawały i zahaczałam nimi córkę, a do tego i tak mnie uciskał, to zgłębiłam temat - teraz kupuję odpowiedni rozmiar, nawet po roku-dwóch od kupienia zapięcie jest na swoim miejscu, nie podjeżdża mi pod szyję i sa p oprostu wygodne. Minus taki, że najtańszy stanik w moim rozmiarze udało mis ię do tej pory kupić za jakieś 90 zł... ale wolę mniej a dobrych i wygodnych niz dużo byle jakich ;-)

Mata no właśnie są ok , jeden mam chyba 65 w obwodzie ale mnie ciśnie i mi się odgniata . Może to od producenta zależy . U mnie są takie fajne sklepiki z bielizną różnych firm i niestandardowych rozmiarów i cenowo są ok 50-60 zł
Ale z ciekawości chyba poszukam 60 E :-)

Mini ale to, że stanik ciśnie zaraz od nowości lub praniu to norma, zapina się na pierwsze haftki, a w miarę jak sie rozciąga przepina się na dalsze. Oczywiście nikt tu nie mówi o takim ścisku, że oddechu nie można złapać ;-) ja w ciązy kupiłam taki fajny bawełniany ale po kilku miesiącach tak się rozciągnął, że mogłam go przeciągnąć i z przodu zapiąć :szok:

Ale na razie raczej nie polecam inwestować w staniki, bo nie wiadomo jak się biust nam po ciąży zmieni :sorry2: kupić kilka na zmianę na razie, a potem to sie okaże ;-) jedne wracają do swoich poprzednich rozmiarów, a inne, tak jak u mnie wcale nie zmniejszają się...

Ja noszę ciągle moje przedciążowe 65F, ale to już raczej na długo mi nie wystarczy. Obwód nadal ok, ale miska za mała. Ciekawe w jakim rozmiarze wyląduję pod koniec:-D.

A waga powoli powoli jakby wskazywała +1 kg. Nie wiem jak to możliwe, że tylko tyle, bo sam biust pewnie z pół kilograma już dołożył, a ten wielki brzuch też swoje waży.

kurcze ja normalnie mam 75-80 D teraz juz zapewne 80 DD i wciaz rosna..... teraz to jeszcze prysz a jak zacznie sie karmienie to dopiero bedziemy latac i szukac stanikow....

Jak zacznie sie karmienie to ja juz wogole chyba sama bede musiala stanik sobie robic nie wiem z czego z misek do zupy chyba:):-D

reklama
Do góry