reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

centymetry i kilograny na "+"

Rozmiar brytyjski: 38 (85) G
Rozmiar brytyjski, stanik rozciągliwy: 36 (80) H
Rozmiar brytyjski, stanik wyjątkowo ścisliwy: 40 (90) F
Rozmiar polski: 85I

:szok:

Myslałam, ze w uk mam 90-95 DD
W PL na urodziny dostałam od meza stanik triumph i bylam pewna, ze za maly bo byl najwiekszy w sklepie ale 85 D - dziwo IDEALNY, cos pieknego jak sie nosił..No ale teraz juz mnie tak uciska i uwiera, ze nie da rady :(

reklama
Mata mnie wyszło 60 E :szok: Ale to dziwne bo jak mierzę na żywo biustonosze to tak 70 A , było najlepsze ( teraz nieco większą miskę potrzebuję )

A ten stanik dobrze trzyma Ci w obwodzie, czy musisz mocno ramiączka regulować i Ci się wrzynają w ramiona żeby było wygodnie? Spróbuj poszukać 60 E i przymierzyć - różnica będzie kapitalna :tak: zarówno w wygodzie noszenia jak i w wyglądzie biustu ;-)

Ja tez długo żyłam w świadomości, że staniki są do miseczki e produkowane, ale jak mi przysżło kupic stanik do karmienia kupić i mi fiszbiny na 5 cm od mostka odstawały i zahaczałam nimi córkę, a do tego i tak mnie uciskał, to zgłębiłam temat - teraz kupuję odpowiedni rozmiar, nawet po roku-dwóch od kupienia zapięcie jest na swoim miejscu, nie podjeżdża mi pod szyję i sa p oprostu wygodne. Minus taki, że najtańszy stanik w moim rozmiarze udało mis ię do tej pory kupić za jakieś 90 zł... ale wolę mniej a dobrych i wygodnych niz dużo byle jakich ;-)

Mata no właśnie są ok , jeden mam chyba 65 w obwodzie ale mnie ciśnie i mi się odgniata . Może to od producenta zależy . U mnie są takie fajne sklepiki z bielizną różnych firm i niestandardowych rozmiarów i cenowo są ok 50-60 zł
Ale z ciekawości chyba poszukam 60 E :-)

Mini ale to, że stanik ciśnie zaraz od nowości lub praniu to norma, zapina się na pierwsze haftki, a w miarę jak sie rozciąga przepina się na dalsze. Oczywiście nikt tu nie mówi o takim ścisku, że oddechu nie można złapać ;-) ja w ciązy kupiłam taki fajny bawełniany ale po kilku miesiącach tak się rozciągnął, że mogłam go przeciągnąć i z przodu zapiąć :szok:

Ale na razie raczej nie polecam inwestować w staniki, bo nie wiadomo jak się biust nam po ciąży zmieni :sorry2: kupić kilka na zmianę na razie, a potem to sie okaże ;-) jedne wracają do swoich poprzednich rozmiarów, a inne, tak jak u mnie wcale nie zmniejszają się...

Ja noszę ciągle moje przedciążowe 65F, ale to już raczej na długo mi nie wystarczy. Obwód nadal ok, ale miska za mała. Ciekawe w jakim rozmiarze wyląduję pod koniec:-D.

A waga powoli powoli jakby wskazywała +1 kg. Nie wiem jak to możliwe, że tylko tyle, bo sam biust pewnie z pół kilograma już dołożył, a ten wielki brzuch też swoje waży.

kurcze ja normalnie mam 75-80 D teraz juz zapewne 80 DD i wciaz rosna..... teraz to jeszcze prysz a jak zacznie sie karmienie to dopiero bedziemy latac i szukac stanikow....

Jak zacznie sie karmienie to ja juz wogole chyba sama bede musiala stanik sobie robic nie wiem z czego z misek do zupy chyba:):-D

reklama
Do góry