reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

centymetry i kilograny na "+"

reklama
Na USG wkraczam powoli w 13 tydzień... przy 166cm jak narazie schudłam 1 kg.
Nie jem mięsa,ziemniaków,słodyczy...właściwie na większość jedzenia nie mogę patrzec :(
zobaczymy dalej...

jeśli chodzi o mdłości to też je miałam niestety... na szczęście przeszło :-) nie przejmuj się, Tobie też na pewno przejdzie prędzej czy później :-) z Wielkopolski hmmm tylko mi nie mów że z Poznania :/ wszystkie mamuśki z wlkp widzę tu z Poznania :/

oj no to jeszcze dalej :) wypytuję bo chciałam wymienić się doświadczeniem z kimś kto może już rodził albo ma zamiar rodzić na porodówce w Pleszewie :)

maritek jesteś z Pleszewa?:) mam tam mnóstwo rodziny i dość często tam jeżdżę :)))) jeśli chodzi o porodówkę to ja osobiście tam nie rodziłam, ale znam kogoś takiego:) jeśli chcesz postaram się was skontaktować

ja mam na razie 3 kg na plusie.. i tak jestem szczęśliwa, bo przy Tymku było już teraz więcej :))

z samego Pleszewa nie jestem, ale mam komfortową sytuację - mieszkam w takiej samej odległości od Kalisza, co od Pleszewa i Konina, mam więc do wyboru 3 porodówki, sporo osób u nas też jeździ do Poznania rodzić, ale ja się boję, bo znajoma nawet do Kalisza nie zdążyła dojechać jak bóli dostała ale urodziła w karetce na szczęście :-) słyszałam różne opinie o porodówce w Pleszewie, ale chyba jest najlepsza w mojej okolicy. Kalisz odpada - tam moja mama straciła moją siostrę więc nie mam dobrych wspomnień :-(, ja też się tam rodziłam i przy cesarce zrobili mi niestety nacięcie na buźce i to na tyle głębokie że została mi blizna :-(

mamma mia... 5 kg na plusie już mam... że też jedne z nas mają tendencje do szybkiego tycia, inne nie... a jem ładnie, dość zdrowo. Cóż :) za półtora tygodnia zajęcia na uczelni się zaczynają więc może ruch jakoś to spowolni żebym się mogła jakimś cudem zimą doturlać na wykłady.

reklama
podziwiam determinację :-) ja właśnie obroniłam licencjata, ale dalej nie miałam już odwagi pójść, chyba bym sobie nie poradziła. z resztą tak sobie zaplanowałam ciążę, teraz muszę odłożyć karierę na uczelni :-) a co studiujesz i na którym roku?

Do góry