reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

centymetry i kilograny na "+"

reklama
Na USG wkraczam powoli w 13 tydzień... przy 166cm jak narazie schudłam 1 kg.
Nie jem mięsa,ziemniaków,słodyczy...właściwie na większość jedzenia nie mogę patrzec :(
zobaczymy dalej...

jeśli chodzi o mdłości to też je miałam niestety... na szczęście przeszło :-) nie przejmuj się, Tobie też na pewno przejdzie prędzej czy później :-) z Wielkopolski hmmm tylko mi nie mów że z Poznania :/ wszystkie mamuśki z wlkp widzę tu z Poznania :/

oj no to jeszcze dalej :) wypytuję bo chciałam wymienić się doświadczeniem z kimś kto może już rodził albo ma zamiar rodzić na porodówce w Pleszewie :)

maritek jesteś z Pleszewa?:) mam tam mnóstwo rodziny i dość często tam jeżdżę :)))) jeśli chodzi o porodówkę to ja osobiście tam nie rodziłam, ale znam kogoś takiego:) jeśli chcesz postaram się was skontaktować

ja mam na razie 3 kg na plusie.. i tak jestem szczęśliwa, bo przy Tymku było już teraz więcej :))

z samego Pleszewa nie jestem, ale mam komfortową sytuację - mieszkam w takiej samej odległości od Kalisza, co od Pleszewa i Konina, mam więc do wyboru 3 porodówki, sporo osób u nas też jeździ do Poznania rodzić, ale ja się boję, bo znajoma nawet do Kalisza nie zdążyła dojechać jak bóli dostała ale urodziła w karetce na szczęście :-) słyszałam różne opinie o porodówce w Pleszewie, ale chyba jest najlepsza w mojej okolicy. Kalisz odpada - tam moja mama straciła moją siostrę więc nie mam dobrych wspomnień :-(, ja też się tam rodziłam i przy cesarce zrobili mi niestety nacięcie na buźce i to na tyle głębokie że została mi blizna :-(

mamma mia... 5 kg na plusie już mam... że też jedne z nas mają tendencje do szybkiego tycia, inne nie... a jem ładnie, dość zdrowo. Cóż :) za półtora tygodnia zajęcia na uczelni się zaczynają więc może ruch jakoś to spowolni żebym się mogła jakimś cudem zimą doturlać na wykłady.

reklama
podziwiam determinację :-) ja właśnie obroniłam licencjata, ale dalej nie miałam już odwagi pójść, chyba bym sobie nie poradziła. z resztą tak sobie zaplanowałam ciążę, teraz muszę odłożyć karierę na uczelni :-) a co studiujesz i na którym roku?

Do góry