reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

centymetry i kilograny na "+"

z tymi sutkami to masakra... albo sutki albo z boku sie wylewaja.... tez musze sobie jakies nowe staniki zamowic...
troche dylemat bo niewiadomo na ile stracza... i chyba bede kupowac jakies takie na e-bay bo szkoda mi kasy na stanik w kotrym pochodze 2miesiace

reklama
Dziewczyny!
Zmierzyłam swe piersi:)
Wyszło mi ze ma kupic stanik 80H :szok: Gdzie ja taki znajde! mata-kow pomoz:)

spokojnie ;-) czyli dobrze sądziłam, że masz zły rozmiar. Ja polecam Dalię - mam kilka modeli i super sie sprawdzają, dobrze uszyte i po wielu praniach nadal dobrze biust trzymaja i się nie rozłażą :tak: z tym, że trzeba się liczyć z tym, że kosztują powyżej 100zł. A jak masz dostęp do firm angielskich to możesz juz przebierać ile chcesz. Poszukaj w necie gdzie w Twojej okolicy sa sklepy z pełną rozmiarówką :tak: ale póki co nie ma sensu sie obkupywac w bieliznę, bo wymiary nam sie jeszcze zmienią :sorry2:

na drutach bedziemy robic.... mamy jeszcze troche czasu mata bedzie nas uczyc :-D

ja na drutach tylko podstawy umiem, a na szydełku to nawet niedawno stringi robiłam, więc może i stanik bym potrafiła :-p

a co do staników na ciąże - dobrze poszukac takich bawełnianych, oby tylko miały wzmocnienia pod pachami (takie siateczki) i może mało rozciągliwą koronkę z tyłu, a miseczki z rozciągliwej bawełny bądź koronki - zawsze trochę się naciągną z przodu i w razie czego wkładka laktacyjna wlezie (ja w poprzedniej ciąży miałam hiper laktację i siara zaczęła mi leciec w 17 tc, a teraz juz mi cos się zaczyna zbierać...)

Ostatnia edycja:
A zrobisz stanik jak spadochron bo mi nie dlugo taki bedzie trzeba :) :-D

Mój M zawsze mówi, że jakby co, to c chęcią za stanik będzie robił a do tego uniwersalny, bo dopasowujący sie do wielkości ;-):-D

ale nie ma co panikowć z rozmiarami, to nie PRL, że brało się co się dało, teraz trzeba tylko dobrze poszukać i już ;-)

a ja tak sie rozpisalam i mi post zniknal :(
kurcze - no ale napisze tym razem krocej, ze co do stanikow to warto sie wybrac do dobrego skelpu z bielizna zeby ktos doradzil rozmiar - wiem, ze Panie w Triumphie przechodza bardzo fajne szkolenia i bardzo dobrze dobiraja rozmiar - nawet jezeli sie potem u nich nie kupi to warto sie zmierzyc zeby wiedziec co kupowac :)

a ja mam jakos kolo 1 kg na plusie tak mi sie zdaje mniej wiecej :)

ja też mam problem ze stanikami, zdecydowałam się kupić jakiś chociaż jeden narazie, bo w starych moje cycki się nie mieściły i w sklepie oniemiałam! przed ciążą 70A-70B, a teraz ledwo w 70C się zmieściłam, przymierzyłam nawet 70D i też pasował ale troszkę jeszcze mi w nim biust pływał, narzeczony się śmiał że za miesiąc trzeba będzie przyjechać po E :p i polecam Triumph, oni zawsze super dobiorą rozmiar :)

dziewczyny a jak wasze wagi? mój bilans w 14tc - 1kg na minusie, to chyba wina mdłości jakie miałam we wczesnej ciąży :/ za to brzuszek tak urósł że masakra, zawsze płaski, a teraz balon ;)

Ostatnia edycja:
a ja rosnę i rosnę...
wagę wyjściową miałam chyba 69 kg teraz - 73 = plus 4 kg
w żaden stanik się nie mieszczę, kupiłam na allegro 85 F ale coś czuję, że na długo mi nie wystarczy
chyba się przerzucę na warzywa i nabiał ;-)

reklama
kamilaedi bardzo możliwe że to wina rzucenia palenia, ja przed zajściem ostro ograniczyłam palenie i chociaż nie jadłam niby dużo i do tego uczestniczyłam w obozie fitnessowym przybyło mi 2kg. przy wadze 50kg to spora różnica tych dwóch kg :) lekarz powiedział że przed rozwiązaniem mam ważyć nie więcej jak 62kg, inaczej będzie wyzywał. jestem więc na dobrej drodze w sumie, chociaż nie wiem czy to dobrze że kilogramów mi ubywa :/ chociaż brzuch rośnie i biust też - a to w końcu tkanka tłuszczowa...

Do góry