reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

centymetry i kilograny na "+"

ja się dzisiaj zmierzyłam i 100cm mam,brzuszek rośnie

co do kilokramów to też prawie 5 na plusie i też nie szaleję z jedzeniem,bo nie bardzo mam na nie ochoty.tak normalnie jem

reklama
Ja od początku ciąży przytyłam jakieś 1,5 - 2kg (zależy o jakiej porze dnia się ważę), jak na razie ustąpiły u mnie nudności więc też apetyt coraz bardziej rośnie ;) Ale odżywiam się zdrowo, raczej bez szaleństw. Staram się uważać, żeby nie przytyć za dużo przynajmniej do listopada kiedy to będzie nasz ślub ;)

maritek- pedagogika, wychowanie wczesnoszkolne i przedszkolne.. zawsze chcialam miec swoje przedszkole i w koncu trzeba cos zaczac robic w tym kierunku.. niestety/stety to moj pierwszy semestr...mimo, ze mam 23 lata. Wczesniej nie mogłam sobie pozwolić na studia, teraz mogę śmiało startować:) o ciąży dowiedziałam się po egzaminach wstępnych i szkoda jest mi rezygnowac kolejny rok z rzędu. Po kilku latach starań trochę zwiątpiliśmy, że uda mi się zajść w ciażę i to akurat w tym momencie... Los chciał inaczej, a ja mam nadzieję to wszystko pogodzić tym bardziej, że moge liczyć na wsparcie rodzicow, mojego Kochanego. Jeżeli nie podołam -trudno. Jednak wolę próbować, by nie żałować, że szansa przechodzi mi koło noska.

Jak będę tak dalej tyła to faktycznie będę się turlała na uczelnie, hehe.:)

A ja nic stoję w miejscu
Brzuszek może urósł ale reszta stoi póki co
Nadal mam -2 kg z pierwszego trymestru ale czuję,że niedługo zacznę przybierać bo powrócił mi smak na słodycze i codziennie nutelle wcinam :) Nie dużo bo 2-3 łyżki albo 1 kanapkę ale zawsze to puste kalorie

Manta to świetnie że bierzesz sprawy w swoje ręce, na pewno niczego w życiu nie będziesz później żałowała :) u mnie dochodził problem z tym że do miasta studenckiego mam 120km, więc musiałabym tam mieszkać, a to wiąże się z wynajęciem kawalerki i niani, a to zdecydowanie mija się z celem takie wożenie dziecka w kółko :-) za to po licencjacie znalazłam wymarzoną pracę - w biurze podróży i okazało się że to kompletnie nie jest to, co chciałabym w życiu robić :-) także teraz siedzę w domku, odliczam tygodnie do porodu i chyba czeka mnie póki co kariera matki-Polki :-) ale nie narzekam, całe szczęście, że mam takiego wspaniałego narzeczonego i on bardzo mnie w tym wspiera no i sytuacja finansowa na szczęście też w miarę nam na to pozwala ;-)

ja w sumie ciesze się, że tak 'pozno' ide na studia, przez te kilka lat probowalam sil w roznych dziedzinach i upewnilam sie co tak na prawde chce robic i co sprawia mi radosc. Gdybym poszla na studia zaraz po liceum wybralabym zly kierunek,bo wtedy nie mialam pojecia co chce robic... takze nie zaluje, ale z drugiej strony szkoda, ze tak pozno dotarlo,ktora droga chce isc... niby lepiej pozno niz wcale w sumie - jest jednak z tylu glowy taka mysl : "Ty gapo, ale się obudzilas" . Fakt, ze jestem w ciazy jeszcze bardziej mnie motywuje :)))) no i moj Pan, ktory wspiera i powtarza, ze na nic nie jest za pozno. Troszeczke sie stresuje po takiej przerwie,ale... bedzie pieknie.

cos wygodnego musze sobie nakupować, bo rosne z dnia na dzien. :)

szkoda tylko, że często teoria z praktyka nie idą w parze i musisz liczyć na swoje wyczucie i instynkt. - albo w sumie dobrze... :)

Tyjecie Drogie Panie? :)

Ja ostatnio przytlam kg, więc od początku jestem juz 4,5 kg na plusie. WYdawało mis ię, ze brzuszek mi nie rosnie, jeszcze tydzień temu miałam 105 cm w obwodzie (tak przez 2 tygodnie ani drgnęło) - dzisiaj biorę miarke i bach - 109 cm :szok: chyba jednak pobije siebie i w 6 miesiącu przekrocze 120 cm :cool2:

reklama
A u mnie niezmiennie 85cm już od kilku tygodni :-( i - 1kg i zaczynam się martwić czy wszystko ok... a takie pytanko do doświadczonych mam - stosowałyście jakieś kremiki na brzuszek przeciw rozstępom w poprzednich ciążach? zdały egzamin?

Do góry