reklama
renia1321
Fanka BB :)
Ja od początku ciąży przytyłam jakieś 1,5 - 2kg (zależy o jakiej porze dnia się ważę), jak na razie ustąpiły u mnie nudności więc też apetyt coraz bardziej rośnie Ale odżywiam się zdrowo, raczej bez szaleństw. Staram się uważać, żeby nie przytyć za dużo przynajmniej do listopada kiedy to będzie nasz ślub
MantaZG
maritek- pedagogika, wychowanie wczesnoszkolne i przedszkolne.. zawsze chcialam miec swoje przedszkole i w koncu trzeba cos zaczac robic w tym kierunku.. niestety/stety to moj pierwszy semestr...mimo, ze mam 23 lata. Wczesniej nie mogłam sobie pozwolić na studia, teraz mogę śmiało startować o ciąży dowiedziałam się po egzaminach wstępnych i szkoda jest mi rezygnowac kolejny rok z rzędu. Po kilku latach starań trochę zwiątpiliśmy, że uda mi się zajść w ciażę i to akurat w tym momencie... Los chciał inaczej, a ja mam nadzieję to wszystko pogodzić tym bardziej, że moge liczyć na wsparcie rodzicow, mojego Kochanego. Jeżeli nie podołam -trudno. Jednak wolę próbować, by nie żałować, że szansa przechodzi mi koło noska.
Jak będę tak dalej tyła to faktycznie będę się turlała na uczelnie, hehe.
Jak będę tak dalej tyła to faktycznie będę się turlała na uczelnie, hehe.
A ja nic stoję w miejscu
Brzuszek może urósł ale reszta stoi póki co
Nadal mam -2 kg z pierwszego trymestru ale czuję,że niedługo zacznę przybierać bo powrócił mi smak na słodycze i codziennie nutelle wcinam Nie dużo bo 2-3 łyżki albo 1 kanapkę ale zawsze to puste kalorie
Brzuszek może urósł ale reszta stoi póki co
Nadal mam -2 kg z pierwszego trymestru ale czuję,że niedługo zacznę przybierać bo powrócił mi smak na słodycze i codziennie nutelle wcinam Nie dużo bo 2-3 łyżki albo 1 kanapkę ale zawsze to puste kalorie
maritek
Aktywna w BB
Manta to świetnie że bierzesz sprawy w swoje ręce, na pewno niczego w życiu nie będziesz później żałowała u mnie dochodził problem z tym że do miasta studenckiego mam 120km, więc musiałabym tam mieszkać, a to wiąże się z wynajęciem kawalerki i niani, a to zdecydowanie mija się z celem takie wożenie dziecka w kółko :-) za to po licencjacie znalazłam wymarzoną pracę - w biurze podróży i okazało się że to kompletnie nie jest to, co chciałabym w życiu robić :-) także teraz siedzę w domku, odliczam tygodnie do porodu i chyba czeka mnie póki co kariera matki-Polki :-) ale nie narzekam, całe szczęście, że mam takiego wspaniałego narzeczonego i on bardzo mnie w tym wspiera no i sytuacja finansowa na szczęście też w miarę nam na to pozwala ;-)
MantaZG
ja w sumie ciesze się, że tak 'pozno' ide na studia, przez te kilka lat probowalam sil w roznych dziedzinach i upewnilam sie co tak na prawde chce robic i co sprawia mi radosc. Gdybym poszla na studia zaraz po liceum wybralabym zly kierunek,bo wtedy nie mialam pojecia co chce robic... takze nie zaluje, ale z drugiej strony szkoda, ze tak pozno dotarlo,ktora droga chce isc... niby lepiej pozno niz wcale w sumie - jest jednak z tylu glowy taka mysl : "Ty gapo, ale się obudzilas" . Fakt, ze jestem w ciazy jeszcze bardziej mnie motywuje ))) no i moj Pan, ktory wspiera i powtarza, ze na nic nie jest za pozno. Troszeczke sie stresuje po takiej przerwie,ale... bedzie pieknie.
cos wygodnego musze sobie nakupować, bo rosne z dnia na dzien.
cos wygodnego musze sobie nakupować, bo rosne z dnia na dzien.
maritek
Aktywna w BB
no oprócz tego teoria pedagogiki przyda ci się przy wychowaniu dziecka :-) a praktyka przy dziecku przyda się przy studiach :-)
mata-kow
mama do kwadratu :)
Ja ostatnio przytlam kg, więc od początku jestem juz 4,5 kg na plusie. WYdawało mis ię, ze brzuszek mi nie rosnie, jeszcze tydzień temu miałam 105 cm w obwodzie (tak przez 2 tygodnie ani drgnęło) - dzisiaj biorę miarke i bach - 109 cm chyba jednak pobije siebie i w 6 miesiącu przekrocze 120 cm
reklama
maritek
Aktywna w BB
A u mnie niezmiennie 85cm już od kilku tygodni :-( i - 1kg i zaczynam się martwić czy wszystko ok... a takie pytanko do doświadczonych mam - stosowałyście jakieś kremiki na brzuszek przeciw rozstępom w poprzednich ciążach? zdały egzamin?