reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy :)

Mój Aluś już zrezygnował z 1 posiłku na rzecz słoika:)
A najbardziej mu smakuje zupka jarzynowa gerbera lub kaszka z mlekiem i bananami z hippa(taka w brązowym słoiku)
Oczywiście chodzi tu o rzeczy, którymi się najada. Dodatkowo zje też troszkę deserku ale to nie codziennie.
Waży już 7380g więc ładnie:)

reklama
No teoretycznie tak !
Tylko z moim dzieckiem jest jak zwykle inaczej !
Bo je mleko tak jak jadl wczesnije - nie mniej !
Plus do tego se dojada zupke i poznije deserek ,pomiedzy karmieniem z mlekiem ! I wyszlo na to ze je wiecej niz jadl ahahah !bo z mleka za chiny nie chce zrezygnowac!
Doszly nam chrupki kukurydziane ! Mazia sie nimi po calej buzce a ile w tym radosci ! do tego trze se nimi dziasla !
Herbatke pijemy jablkowa z melisa i tylko i wylacznie jak narazie ta mu posmakowala !Te ziolowe to mu nie podpasily a szkoda !

Tylko ze wiesz Filip jest drobny w porownaniu do julci !!!!! To ona moze na miejsce deserka zrezygnuje z mleczka ,sie okarze ;) No ale masz co dzwigac ! MOj to drobina !!!!!

Ja już piałam na ogólnym, ale powtórzę się - Aluś kompletnie nie jest przygotowany na nowe posiłki. Wypluwa z usmiechem na ustach wszystko, co mu włożę do buzi. Po prostu jest szczęśliwy, jak dostanie butlę i już ;-) Nie chcę go na siłę przekonywać skoro nie ma ochoty. Najwidoczniej z czasem mu przyjdzie chęć na coś innego, to dostanie :)) Zresztą wagowo stoi dobrze - prawie 7 kg waży teraz :)

Co do herbatek, to bardzo lubi te ziołowe z Hippa i koperkową z Bobovity :))) Wodę nawet wypije :)

Zdobylam glukoze!!!
Od jutra bede ja po malu przekonywac do picia, ale w nocy nie musze jej dopajac jezeli spi bez pobudki?

Kochana nie wiem, jak z tą wodą (ja bym chyba przechowała w słoiku ją), ale mój Alan też nie chce pić dużo! Fakt pije, ale tylko jak jest spragniony, to i butlę (100 ml) opędzluje :szok: Ale ma i taki dzień, że nie pije za dużo :tak: Jak Julkę 'zasuszy', to wypije więcej :) Chyba, że to na dłuższą metę...wtedy musisz ją zmuszać do picia.
Ale jak napisałaś, to wypiła troszkę i może z czasem się przyzwyczai :)

No i nadszedł czas, że j tu zajrzałam i od rzu mówie, że mój szkrab wypija co najmniej 100ml herbatki(obojetnie jakiej) na dzień i z rana przed karmieniem wpija troszku wody- wtedy mamy fajną kupkę:tak::tak::tak:

Dziewczyny wiecie czy można kupić osobno uchwyty z kubków treningowych Aventa? Ja widzialam tylko do niekapków, a nie wiem, czy bedą pasować.....
Nie chcę kupować nowej butli, bo już ich tyle mam ehhh

ok nieaktualne - widzę, że te uchwyty do wszystkiego pasują: i do butli i do kubków :-D Ale ze mnie gapiszon :-D

sorry, że tak spamuję:zawstydzona/y:
Nie opłaca się raczej kupować uchwyty i ustniki osobno nie? Jak sobie policzyć, to wychodzi podobna cena jak za zestaw z butlą i smoczkiem, ustnikiem i uchwytami....

reklama
Do góry