reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy :)

Witam! Ja pierwszy raz na forum. Moja Julka (widze, że popularne imię) niestety nie ma jeszcze stałych godzin jedzenia. Generalnie je co 3 h przez całą dobę, czyli 7-8 razy po 100 ml mleczka i wiecej nie chce, ale bywa że w nocy prześpi 4 czy 5 h i wszystko się przestawia. Próbowałam dac jej na noc wiecej żeby troche pospała ale pierwszej nocy tylko się udało bo przespała 2 razy po 5 h a potem już zostawiała dokładnie tyle ile wiecej zrobiłam. Dodam, że jest na Nutramigenie...Ma 6200 g więc i tak ładnie rośnie, a z wprowadzaniem sałych posiłków jeszcze poczekam bo nie skończyły nam się problemy z brzuszkiem...

reklama
Witaj lanjaa:) No kilka dziewczyn na Nutramigenie jest tutaj, zapraszam na główny wątek tj grudzień 2009:))) tam więcej się dzieje:)

Mea mi położna mówiła, że początkowo do herbaty można glukozy dać, żeby dziecko lepiej oswoiło się ze smakiem a potem stopniowo przestać dodawać glukozę

Witam! Ja pierwszy raz na forum. Moja Julka (widze, że popularne imię) niestety nie ma jeszcze stałych godzin jedzenia. Generalnie je co 3 h przez całą dobę, czyli 7-8 razy po 100 ml mleczka i wiecej nie chce, ale bywa że w nocy prześpi 4 czy 5 h i wszystko się przestawia. Próbowałam dac jej na noc wiecej żeby troche pospała ale pierwszej nocy tylko się udało bo przespała 2 razy po 5 h a potem już zostawiała dokładnie tyle ile wiecej zrobiłam. Dodam, że jest na Nutramigenie...Ma 6200 g więc i tak ładnie rośnie, a z wprowadzaniem sałych posiłków jeszcze poczekam bo nie skończyły nam się problemy z brzuszkiem...
Nie martw się;) Mój Filip tez nie m stałych pór karmienia, w nocy budzi sie co 3 gdziny, czasami nawet częsciej, tez jest na Nutramigenie i wazy dokładnie tyle samo co Twoja Julcia;) mi pediatra doradził zeym zagęszczała mleko kleikiem ryżowym, u nas nie przyniosło to spodziewanego efektu, ale może u Ciebie zda to egzamin:tak:

A ile mała ma miesięcy?

Luuuzna ja Ci nie odpisałam bo niewiem jeszcze jakie sa własnie ceny ustników uchwytów itd ale jak na to samo wyjdzie to lepiej kupic jak troche mniej a masz duzo butelek to zawsze mozna zaoszczedzic troche kasy ;) zawsze mozna potem kupic dziecku zabawke grosz do grosza hehe i bedzie ....

ehh juz kupiłam Lovi treningowy. Uchwyt pasuje do Aventa, smoczek też :)))) narazie rączki przerzucilam na Aventa, a później z ustnikiem spróbuję ;)

reklama
Luuuzna a ile zaplacilas?

A i pytanko do mam zmienilyscie smoczki na powyzej 3 miesiaca 3 + ??????

My juz niedlugo 4 m skonczymy a dalej na mniejszym jakos nie radzi sobie za bardzo nałyka sie szybko i potem brzuch boli...

Do góry