reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy :)

No i porazka. Julka bardzo sie krzywi na ta ziolowa herbatke. Wypycha smoczek jezykiem i nie ma mowy zeby pila. No i co ja mam w takiej sytuacji zrobic? Dodam, ze wody tez nie ruszy.

woda z glukozą? dziecko się cieszy, bo slodkie....ale można się próchnicy nabawić...ale jak nic innego nie chce, to już chyba innej metody nie ma, a dopajać trzeba na butli...

reklama
Witam,
mam pytanie dotyczące dopajania dziecka na butli. Widzialam na watku glownym jak Georgina sie o to pyta wiec pociagne temat tutaj gdyz ja takze jak narazie malej nie dopajalam poniewaz mowiono mi, ze gdy ma mokre pieluchy i ladnie robi kupke to nie trzeba no ale skoro kilka osob odpowiedzialo tak stanowczo ze trzeba dopajac stad moje pytania:
1. czym dopajac?(kilka raz zdazylo sie mi podac Julci wode ale jej nie chciala pic-wrzeszczala, wiec co oprocz wody jeszcze wchodzi w gre)
2. kiedy?
3. w jakich ilosciach i jak czesto?

ja daje herbatke z bobovity i na dzien 100ml no i w miedzy czasie jeszcze podaje soczek... bo niestety ala sie nauczyla i wody nie chce tknac a to co lepsze owszem... soczku wypija z 50ml

Sorry, zle sie wyrazilam. Oczywiscie po 4 miesiacu. Jest na nich 4+.

no wlasnie bo jak by takie byly to bys musiala mi kupic i poczta wyslac ahahaha... z tego co widze to nic nie jest od 4 mca tylko po 4 mcu...
takze jeszcze 2 tyg i jedziemy na calego z jedzonkiem... etarz juz beda mniej tyc nasze dzieci bo mleczko je bardzo pasło a juz te deserki i zupki tyle tluszczu w sobie nie maja....

no wlasnie bo jak by takie byly to bys musiala mi kupic i poczta wyslac ahahaha... z tego co widze to nic nie jest od 4 mca tylko po 4 mcu...
takze jeszcze 2 tyg i jedziemy na calego z jedzonkiem... etarz juz beda mniej tyc nasze dzieci bo mleczko je bardzo pasło a juz te deserki i zupki tyle tluszczu w sobie nie maja....

No teoretycznie tak !
Tylko z moim dzieckiem jest jak zwykle inaczej !
Bo je mleko tak jak jadl wczesnije - nie mniej !
Plus do tego se dojada zupke i poznije deserek ,pomiedzy karmieniem z mlekiem ! I wyszlo na to ze je wiecej niz jadl ahahah !bo z mleka za chiny nie chce zrezygnowac!
Doszly nam chrupki kukurydziane ! Mazia sie nimi po calej buzce a ile w tym radosci ! do tego trze se nimi dziasla !
Herbatke pijemy jablkowa z melisa i tylko i wylacznie jak narazie ta mu posmakowala !Te ziolowe to mu nie podpasily a szkoda !

Tylko ze wiesz Filip jest drobny w porownaniu do julci !!!!! To ona moze na miejsce deserka zrezygnuje z mleczka ,sie okarze ;) No ale masz co dzwigac ! MOj to drobina !!!!!

Ostatnia edycja:
asia to ile fifi wazy ??

24 marca ucieklo nam szczepienie z racji tego ze chory byl.

Ostatnia jego waga wpisana w ksiazeczke z przed 6 tyg to 6400 !
Wiec dokladnej wagi nie znam a bidaczek lekko schudl przez to chorobsko mi teraz !

Mial moment ze wazyl 7200 ALE to bylo przed choroba.
Nie wazylam go przez 1,5 tyg przez ta chorobe ,dzisiaj sie zwazymy.Mysle ze okolo 7 bedzie mial! napewno nie wiecej!

No teoretycznie tak !
Tylko z moim dzieckiem jest jak zwykle inaczej !
Bo je mleko tak jak jadl wczesnije - nie mniej !
Plus do tego se dojada zupke i poznije deserek ,pomiedzy karmieniem z mlekiem ! I wyszlo na to ze je wiecej niz jadl ahahah !bo z mleka za chiny nie chce zrezygnowac!
Doszly nam chrupki kukurydziane ! Mazia sie nimi po calej buzce a ile w tym radosci ! do tego trze se nimi dziasla !
Herbatke pijemy jablkowa z melisa i tylko i wylacznie jak narazie ta mu posmakowala !Te ziolowe to mu nie podpasily a szkoda !

Tylko ze wiesz Filip jest drobny w porownaniu do julci !!!!! To ona moze na miejsce deserka zrezygnuje z mleczka ,sie okarze ;) No ale masz co dzwigac ! MOj to drobina !!!!!

kurcze...balam sie ze ktos to napisze!
myslalam ze sie to zmieni......
jejku zow sie obawiam bo wiem jaki julka ma apetyt.. raz moj maz nakarmil julke polowa sloiczka marchewki z jablkiem a ona mimo wszystko darla sie...
obawiam sie ze bedzie tak jak mowisz Ty...
ona je 7-8 posilkow sporych plus to...
jak ja jej bede miala oddzielic ze deserek czy zupka sa zamaist mleczka...?????
i juz przezywam horror!!!!!!!

To mojemu sie odmieniło i od kad je 150 ml posiłku a nie 120 ml to zazwyczaj 5 posiłków na dobe a nie 6.... no a na pudełku napisane 150x 6 ... no i zjadl najwiecej 2 kieliszki jabuszka :) w święta zakosztuje marchewki ;p

reklama
Do góry