reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy :)

Misiulka też sobie nie radzi z 3+ smokiem. Nie wiem czy Avent ma jakieś większe je czy coś, ale z Lovi daje radę. Kupiłam ostatnio tą butlę z łyżeczką, niby do nauki jedzenia z łyżki, ale jakoś nie bardzo wiem co z nią zrobić... Rozcieńczać papki słoiczkowe? Podawać kaszki z tego?? Do czego ona właściwie jest???

reklama
Luuuzna a ile zaplacilas?

A i pytanko do mam zmienilyscie smoczki na powyzej 3 miesiaca 3 + ??????

My juz niedlugo 4 m skonczymy a dalej na mniejszym jakos nie radzi sobie za bardzo nałyka sie szybko i potem brzuch boli...

20 zl za zestaw ;) A smoczki mam narazie 2 ale trzeba je zmienić chyba na 3.

Misiulka też sobie nie radzi z 3+ smokiem. Nie wiem czy Avent ma jakieś większe je czy coś, ale z Lovi daje radę. Kupiłam ostatnio tą butlę z łyżeczką, niby do nauki jedzenia z łyżki, ale jakoś nie bardzo wiem co z nią zrobić... Rozcieńczać papki słoiczkowe? Podawać kaszki z tego?? Do czego ona właściwie jest???

Kochana avent ma 4+ bo moja kuzynka kupuje swojemu dziecku ;-)
A te łyżeczki to chyba do papek...:eek: zresztą sama nie wiem

Te łyżeczki służą również do gęstych soków bo lepiej zeby dziecko je piło z łyżeczki badz kupka niekapka ze wzgledu na wade zgryzyu im szybciej dziecko przestanie pić ze smoczków tym lepiej dla zębolków... ale gdzies wyczytalam ze kupki nie kapki to od 7 m sie wprowadza.... a co do łyzki z butla lovi tez mam kupic i mysle ze moze do kaszek wlasnie zeby mi jadlo z łyzeczki ...

Te łyżeczki służą również do gęstych soków bo lepiej zeby dziecko je piło z łyżeczki badz kupka niekapka ze wzgledu na wade zgryzyu im szybciej dziecko przestanie pić ze smoczków tym lepiej dla zębolków... ale gdzies wyczytalam ze kupki nie kapki to od 7 m sie wprowadza.... a co do łyzki z butla lovi tez mam kupic i mysle ze moze do kaszek wlasnie zeby mi jadlo z łyzeczki ...

ja soczki daje z tego kubeczka narazie uczymy sie tak pic
http://www.allegro.pl/item985987985_medela_kubeczek_do_karmienia_niemowlat.html

a co do niekapkow sa takie po 4 miesiacu z miekka koncowka
i takie po 7 z twarda koncowka

nie bardzo rozumiem co to za łyzeczka
mi sie wydaje ze łyzeczka to poprostu do stałych pokarmow typu zupki kaszki

reklama
Kochana avent ma 4+ bo moja kuzynka kupuje swojemu dziecku ;-)
A te łyżeczki to chyba do papek...:eek: zresztą sama nie wiem

No wlasnie nie, od 3 miesiaca sa. Czytalam na opakowaniu i wyraznie jest 3+. Ale nadal z tego nie pijemy, bo Mloda sie zachlystuje, tyle leci!

ja soczki daje z tego kubeczka narazie uczymy sie tak pic
MEDELA Kubeczek do karmienia niemowląt (985987985) - Aukcje internetowe Allegro

a co do niekapkow sa takie po 4 miesiacu z miekka koncowka
i takie po 7 z twarda koncowka

My z takiego kubeczka w szpitalu mleczko pilysmy :-) Teraz jednak juz zapomniala jak to bylo i nie chce kubeczkow. W ogole jakas taka niereformowalna jest... Na niekapki tez jeszcze poczeka, bo nie lapie butli, nawet z uchwytami.

Do góry