reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

Kubulkowi wyszły jedynki dolne równocześnie :-) po 2 miesiącach u góry 2 i w ciągu 1,5 wyszly muu wtedy 4 zęby,kilka dni temu pojawiła się dolna 2 i szykuje się górna 3 więc mamy 7 zęboli i szykuje się 8 :-D

Artyskto to i tak ładna waga jak na taki wiek,teraz będzie wolniej przybierał jak pełza.Kuba zwolnił od momentu gdy zaczął dobrze raczkować.
Wiesz dziecko ma na tyle siły by np.podnieść się do raczkowania w takim wieku,ale nie wie jak to zrobić.Zauważyłam po Kubie,że wstać mógł na proste nogi już na początku 7 miesiąca,ale coś z tą inteligencją nie było ok i zrobił to przed 8 miesiącem,z chodzeniem jest tak samo,stoi ładnie,ale on nie wie,że może mu się udać zrobić pierwszy krok,brak mu chyba odwagi :-D

Teraz Wy się wysilcie,ja dałam fajna galerię hehe

Ostatnia edycja:
reklama
Zobacz załącznik 276931Zobacz załącznik 276933Zobacz załącznik 276935Zobacz załącznik 276936Zobacz załącznik 276934Zobacz załącznik 276932Zobacz załącznik 276938

Artystka, Adka- gratulacje kochane..
no moj tez je i cyca :) a na dol mu dwa sie przebiły ale jeszcze całe nie wyszły.
Salemcia- on jest kochanyyy no ja musze poszukac fajnych fotek...

pencil.png

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sugar widzę że i Twój okruszek ma wielkie "łapy" hehe moj przystojniaczek ma takie same rączki jak jego koleżanka o 6 miesięcy starsza hehe :-)

Adka super mała wygląda na 5 zdjęciu,można się zakochać... :-)

Załączniki

• 65cm i 7kg szczęścia;] heh.JPG
    65cm i 7kg szczęścia;] heh.JPG
    54,7 KB · Wyświetleń: 34
Macie śliczne dzieciaczki.
Dziewczyny jak ja za wami tęsknie, nie mam nadal neta, ale we wrzesniu prawdopodobnie bede mieć,bo musze miec sie z czego uczyć więc czesciej bd wpadać.
Wogóle nie mam sie komu wygadać nigdy. A wam zawsze moglam i wiedziałam co u was, a teraz wogóle nie jestem na bierząco.. :(

Co u mnie? Hm Miś rośnie zdrowo, wagowo jakoś tak przystopował strasznie. Uwielbia i je juz prawie wszystko!
Ja? Spotykam sie z J. Jest jedno "ale" jest między nami 10 lat różnicy... I oczywiście mam dylematy, ale facet jest naprawde porządny. Moi rodzice jakby sie dowiedzieli ze jestem z mężczyzną 10 lat starszym to by mnie chyba nie wiem...
Ale jak to mówią, w miłość to gra bez reguł no i wiek się nie liczy..

W dodatku zrzuciłam wczesniej 8kg a przytyłam 7 i teraz wazw 64 ;/ nie stać mnie zeby sobie kupywać oddzielne dietetyczne jedzenie, to jem co rodzice kupią ;/ a wiecznie u nas schabowy,a to karkówka w sosie i ziemniaki, a to frytki a to lasagne, zapiekanki, spagetti i jak tu schudnąć? Tym bardziej ze nie mam komu malego zostawic zeby isc pobiegac. Wogole idzie wrzesien i mnie jak zwykle łapie chandra

3majcie sie buzka wam!

edit, wogole to zaczęłam robić kolczyki, jakby któraś z was chciała jakieś kupić to piszcie, ew, wstawie fotke.

Martuś kochana miło że napisałaś.. No widze mały ci ładnie rośnie a ze wagowo przystopował to normalnie przeciez sie wiecej juz rusza to wiadomo ze nie bedzie juz taką kluseczką :) hihi no moj mały też przystopował.. :) Co do faceta nie przejmuj sie 10 lat to nie duzo miedzy mna a moim jest 9 lat roznicy tego tak nie widac a zreszta to twoj wybor twoje zycie i nawet rodzice nie powinni sie wtracac(jesli by wiedzieli o was) przeciez jestes juz pełnoletnia..! :) no My tez za Tobą tesknimy.(przynajmniej Ja na pewno) i przyznam ze tez niemam sie komu wygadać za bardzo.. mieszkam przecież w Niemczech tutaj niemam koleżanek (jedynie szwagierke) ale ile z nia mozna gadac o jednym i tym samym mieszkami 2 bloki obok siebie to jest za czesto sie widujemy juz nie mamy o czym gadac, z mezem gadam ale to nie to samo co z kobietą..
Co do wisiorków itp no ja mam alergie na blache niestety a pozatym do Niemiec nie oplaci sie wysylac paczki.. a ja mam tyle fajnych ciuchow do oddania dla dzieci w piwnicy mam cały wór do dziewczynki bym wysłała np Adce ale nie oplaci mi sie do PL paczke wysylać koło 15-20 euro pewno wyjdzie :(
A pozatym u mnie moze byc mały probuje raczkować ma 2 ząbki. :) pogoda za to do bani... :( no to chyba na tyle...
PS: Martuś jak bedziesz miala stały net to wyslij mi nr gg to popiszemy ok? :)
Busska dla WAs :*

u nas ponad tygodniowy horror-Kubuś bardzo boleśnie przechodzi ząbkowanie,idą dwie górne trójki,budzi się po 4-8 razy w ciągu nocy z krzykiem,czopki i ibufen nie pomagają,przed chwilką dopiero zasnął,a walczyliśmy z tym od po 20.
Wcześniejsze zębole to nic w porównaniu do obecnych,i jak tu pomóc mu jak nie wiem jak.U nas waga ładna,nie wiem czy wspomniałam 11,500 a 10 miesięcy jeszcze nie skończył hehe a przypominam sobie "on to wybiega" echee zapewne już to zrobił i wagi kłamią hehe :-D ale za wysoki nie jest,nadal w 74 ciuszkach chodzi :-)

Martuś lasagne to Kuba uwielbia,albo spagetti :-D
Może jedz mniej i dopychaj się niegazowanymi płynami,wystrzegaj się gazowanych i słodkich bo od nich najbardziej się tyje.
Ja w ciąży piłam tylko niegazowane napoje i wodę,po ciąży oranżadę wypiję Fantę,mirinde itp.ale woda gazowana mi nie smakuje blee wolę niegazowaną-jak to się człowiek przyzwyczaja :-D

Martuś a co do związku to mi zawsze mama mówiła,że 10 lat różnicy i nie więcej hehe ja zawsze wolałam starszych facetów odemnie,bo chociaż mają coś w głowie :-)

salemcia- spoko wage ma dobrą Kubuś :) hihi
no ja marcelkowi powoli daje ciastka i dzis np dostał kawałeczek malutki kurczaka i fajnie pogryzł tymin 2 cićkami :)
a pozatym noo lasania spaggetii itp a do tego napoje gazowane.. mieszanka wybuchowa.. dlatego my z mezem robimy małą "diete" tzn jemy zdrowiej... wiecej warzyw, owoców. Mniej frytek, tłustych kiełbas, i absolutnie zero napojów gazowanych...
a zresztą co ja wam tu bede gadać :D hehe
salemcia- wogole to wspolczuje biedulek plakusia a ty nic nie umiesz poradzić.. znam to marcel tez czesto placze z tymi zebami... cos czuje ze za pare tyg wyjda mu nastepne..

reklama
Kubusia bolały zawsze przed wybiciem się max 3 dni a teraz...żal mi go,jeszcze Mariusz wyjeżdża w delegacji i przez tydzień będę sama 24h na dobę z marudą...jeszcze dojdzie tęsknota młodego za tatą i już mogę się pakować by wybrać się do psychiatryka jak Mariusz wróci hehe

Uważaj kochana z ciastkami,Kuba kiedyś odgryzł biszkopta pół i chciał połknąć a ja nie wiedziałam co robić bo się dusił,wepchałam mu palce do gardła i wyciągłam,bo klepanie nie pomogło,miał wtedy tyle co Twój maluszek

Do góry