reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

oj salemincia :) no leca leca a ja sie nie moge doczekac az mi moje przeleca....

zaraz sie pobijecie o te tygodnie.... :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: lej go, lej go, lego.... :laugh2::laugh2::laugh2:

ja mam termin na 22.04. :-p:-p:-p oooo
(ale data wacha sie miedzy 22-24.04 :eek: - co lekarz, czy pielegniarka to data inna :confused:)
a donoszona bedzie 25 marca :-p:-p:-p o prosze :-D:-D:-D

reklama
Kochane... Byłam u gina wyjaśniła mi że 7 marca mam ciąże donoszoną, a 8 marca mam sie stawić do szpitala. Ten 24 marca termin to gin mi wyjaśniła że napewno nie, że dzidziuś po prostu jest malutki itd, a że najpóźniejszy moj termin to makx 15 marca.. No i dziewczyny... Później wzięła mnie na fotel i badała.. I powiedziała że czuje główke (a zdążyła co palec włożyc nawet nie do końca O.O) Ja taka przerażona leże , na co ona że do marca raczej nie wytrzymam.. I że na dniach moge rodzić..
Powiedziałam jej o bólu w kroczu i skurczach.. Powiedziała ze tak być musi, a że skurcze to mam uważać i pilnować sie bo według niej nawet do 1 marca nie wytrzymam, bo bardzo niziutko dzidziuś..

Więc dziewczyny jakbym pare dni sie nie pokazywała to znaczy ze rodze xD :p
A Asheary mam numer telefonu to jej sms napisze jak coś i wam przekaże co i jak ;)
Teraz biegne kupić przewijak wanienke i pampersy ,takie końcówkowe rzeczy bo nic już teraz nie wiadomo ;)

Ogólnie jestem w szoku, mój tata cieszy sie jak głupi!! Mama wogóle biega wszystkim mówi ze lada dzień bedzie babcia hah :p Ale w koncu nie wiadomo bo moze jest dzidzi nisko a sie nie bedzie mu spieszyc..... A moze jednak na dniach.. heheh ;]

Buziaki, wejde później.. ;)

Adka ja też te kłucia mam od 2 tygodni jakichś... A teraz wytłumaczenie mam że dzidzia sie pcha w dół i dlatego.. Tzn tak mi sie wydaje.. Bo ja mojej gin nie chciałam zbytnio nic mówić co i jak żeby nie panikować... Ale teraz widze ze jednak warto bylo jej o skurczach wspomniec itd
Co do porodu.. Ciekawe która z nas sie rozpakuje pierwsza;)

i marta masz w lep....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a nie mowilam zebys leciala wczesniej do gina z tymi skurczami :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!!!

I co, urodzisz w 36tc??.... a idz ty.... i co, teraz bede sie martwic o ciebie!!!! :angry:
uhhhh... to sie wnerwilam na ciebie!!!!!!!!!!!!!:angry::angry::angry:

Justynko ale to wychodzi ze ja mam 38 tydzien teraz.. ;/
Gin namieszała z tymi terminami, ale powiem Ci że dziś mi w miare wytłumaczyła że7 marca już ciąza donoszona a 15marca to ostateczny byłby termin..
Ale jak mnie badać zaczęła to powiedziała że do marca nie wiadomo czy dociągne..

W kazdym razie wreszcie moj skarbek ze mna bedzie
A co do imienia bedzie albo Nikodem Jan
Albo będzie Mikołaj Jan
Zobacze jeszcze.. Napewno nie bedzie jednak Antoś ;P

Gadałam z mamą przez tel i mi nie pozwoliła iść nigdzie, wiec lece tylko z psem na dwor teraz i do sklepu po owoce. A na wieczor dopiero z tatą pojade kupić wanienke i różne inne
To jak coś to za 15 minut bede na forum z powrotem ;)

Justyś ja według om to mam na 7 marca właśnie.. bo od ostatniego dnia miesiaczki jak liczyc tygodnie to ja wlasnie 38
Ale do zapłodnienia doszło 20/21 czerwca a ostatnią miesiaczke mialam 29 maja.. I wydaje mi sie ze te terminy dlatego tak głupio wychodzą bo nie mialam po 10 dniach płodnych tych dni tylko spójrz że ja po 23dniach od ostatniej miesiaczki zaszłam w ciąze.. Wiec tak dziwnie u mnie

widze ze suwaka zes przesunela.... bo wczesniej mialam 35tc....
dobra nie wiem jak to u ciebe jest, ale jezeli wczesniej mialas inny tp i teraz masz inny, to tak troszku dziwnie.... ehhh...

reklama
Justyś no przesunęłam i ustawiłam według OM ;p Bo wczesniej był suwaczek według zapłodnienia xD:p hehee
a co do terminu to też sie dziwnie, na usg tez za kazdym razem wychodziło inaczej, chociaż przeważnie 15 marzec ;)

Do góry