reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

Sugar podobno bardzo dobre są krople Sab Simplex i w Niemczech są dostępne bez recepty(dużo lasek z mojego wątku grudniowego używało ich ze super skutkiem no i butelka Dr. Browna. My na swzczęście żadnej kolki nie mieliśmy

hmm ja stosowałam sab simplex i zmieniłam go na bobotic (dostepne w polsce) i nie widze różnicy;-) jedna na jakimś forum próbowała mi wcisnąć,że tylko niemieckie sab simplex mają dobre właściwości hehe jakby nie wieadomo co tam dodawali-magiczne...:happy2: znalazłam polski odpowiednik (ma identyczny skład) i nie widzę róznicy w stosowaniu;-) ale jedna dziewczyna na innym forum stosowała sab simplex i nie pomagały ani aztroskę maluszkowi,ciekawe od czego to zależy...:confused:
ja mam butelki z aventa i dr browna-i polecam,wcześniej miałam lovi i hmm odradzam,ale zdania i opinie są podzielone na temat tych butelek

Przeprszam, że się wtrącam ale Mazia tak jak napisała Saleminka jeżeli w szpitalu, w którym chcesz rodzić nie ma wolnych miejsc szpital ma obowiązek wysłać Cię do takiego szpitala gdzie miejsca są wolne(sam ma Ci ten szpital znaleźć)

bo tak powinno się robić,a jak widać nie każdy szpital tak robi

oglądałyście wczoraj wiadomości na TVN o tej kobiecie z martwą ciążą i jaką sensację zrobiła z tego...dla mnie to było śmieszne,w dodatku to że powiedziała,że to było zagrożenie dla jej życia czy zdrowia...przykro,że straciła bliźniaki,ale przesadziła,ja chodziłam z martwą ciążą przez 3 tygodnie i jakoś żyje i zaszłam znowu w ciążę i urodziłam zdrowe dziecko.

Ostatnia edycja:
reklama
salemciu mnie najbardziej obvurzylo to w tym "skandalu" ze laska powiedziala ze tak bardzo sie starala o te dziecko i kochala je i ze chce jak najszybciej sie ich z siebie pozbyc - no lool teyyy....!!!! Poza tym jakby pochodzila z nimi pare dni to by jej macica nie splesniala czy cos od tego.... heellllooołł :/!!!!! Ja jakbym stracila Nikiego to bym przez pare dni chyba go (brzuch) jeszcze glaskala i mowila do niego - rozpaczala ze go stracilam, a dopiero pozniej pomyslala o sobie!!!! oburzyła mnie ta jej wielka "matczyna milosc" do wlasnych dzieci!!!!

tak no właśnie położna mi mowiła o tyc h kroplach chyba je kupie a pozatym mam też taką poduszke z kulkami co się grzeje w mikrofali i daje na brzuszek musze wytestować ją :)

Aniołek ja nie wiem co z imieniem, aż mi głupio że jeszcze nie wybrane i mam dziecko bezimienne. Ale gdybym miała partnera to bym z nim to omówiła i by było z głowy.A tak to cała rodzina się wymądrza. Matula chce Maćka i koniec (nie nawidze tego imienia, nie wiem dlaczego ;/)
PS. Przesuperaśny brzuszek też bym taki jesio chciała mieć :D haha ;] A na razie mam taką fałdkę skóry ;p

Mazia współczuje ;/ Ale trafiłas beznadziejnie ;/

Pauluś wiesz co od 2 dni cos nie daje do końca. Dziś w nocy od 22 do 2 w nocy co chwile marudził, dałam mu cycka, zjadł i usnął, posiedziałam z nim 10 minut, odłożyłam go do wyrka i co? Otworzył oczy i znowu w płacz. Dobra pomasowałam go po pupci i pleckach, nakarmiłam znowu bo cmokał i co? Przysnął, ja go odkladam i znowu płacz. W koncu go położyłam kolo siebie w łóżku, 5 minut przysnął i marudził.. Przez te kupy ;/ pozniej o 4 wstał, nakarmilam go,przebrałam, to o 5 usnął i o 6.30 znowu wstał to już w ogóle nie kładłam się spać . On tak marudzi na wieczór i marudzi i marudzi póki nie zrobi kupy! Zawsze po kąpieli nakarmie go, przysnie sobie, odkladam go do łóżeczka, zdąże się położyc i po 10 minutach włącza się alarm… A w dzień czubek odsypia. Tak jak teraz to od godziny 10 cały czas spi, wstał o 12 na papu i o 15 znowu go nakarmiłam.. i śpi.

Aniołek własnie co do wagi, mojej koleżance mowili że córa będzie 2900 ważyć. Urodziła się z wagą 4100 xD haha ;] wiec nigdy nie jest powiedziane nic! Mało tego ona bardzo niska (154cm) i bardzo chuda, i ze względu na jej budowe nie powinna tak dużego dziecka rodzić, a skoro nie wiedzieli ze taka waga jest to rodziła naturalnie. Niestety przez to córka miala problemy z oddychaniem jak się urodziła bo była za bardzo przy porodzie ściśnięta. Ale teraz wszystko Oki jest ;]
A ja 2500 ważyłam i co? Teraz pulpet ze mnie i nie wygladam wcale jakbym urodzila się z taką wagą! A bylam zdrowiutka!

pozniej sie odezwe slysze prozbe o cyca

artystka, a ja bym dała Wojtek,wiem, że pisałaś , ze Twój tata tak ma na imię, ale:
Twój tata to duży Wojciech, a synek będzie Wojtuś, to co że mieszkacie teraz pod jednym dachem? przecież całe życie nie będziesz z nimi mieszkała :-) Bierz imię Wojtek :-)

saleminka ogólnie to jest dla mnie nie do pomyslenia co sie w Polsce dzieje.
A ja swoj szpital do końca życia bede chwalić. Opieke miałam super, wszystkim sie interesowali a mnie jako młodą mame traktowali na równi. Wogole podczas porodu, podczas badan itd ogolnie wszystko jak trzeba ! ;) Tam slyszalam o paru sytuacjach ze ktoras tam miala pretensje ze miala skurcze i nikt jej nie pomogl... bla bla bla.. Ale mnie to nie dotknęlo i najważniejsze ze mna sie dobrze opiekowali ;) A inni mnie nie obchodza ;D

Nakarmilam swojego brzdąca i leży z dużym Wojtkiem na łóżku i sobie strzela papki fajowe ;D

aga no ja sobie obiecalam ze jak mnie ktos nie przekona do innego imienia to bedzie Wojtek i juz. Chociaz ja Wojtula i tak do niego mówie xD hehe

a żebyś wiedziała :-)
jeszcze miesiąc, a zaczyna się dłużyć..
brzuch już wadzi..
aj Ty masz fajnie, masz już maluszka przy sobie

reklama
śpisz z nią też w łóżu? :-)
dobrze, niech leci ten czas :-)
teraz pewnie jestesaniolkiem się rozpakuje :-)

Do góry