reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

właśnie Adka i Martuś jesteście dzielne babki ! ! I każdy to powie że jak przetrwasz poród to przetrwasz każdy ból tego rzaden facet nie rzozumie faceci przy nas to są normalnie niczym nigdy takiego czegoś nie przeżyją!
Dzidziusie śliczne Martuś daj mu na 2 imie Wojtek na 1 wymyśl jakieś ładne :p

reklama
hej lasencje:-D
Adka, Artystka gratuluję przepięknych, kruszynek, swoją drogą to ja i mąż już nie możemy się doczekać koolejnej dzidzi:-)
I potwierdzam Martuś, że CC to jedno wielkie gó..o!!!
A mój prawie trzymiesięczniak próbuje siadać!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok:
No i uśmiecha się na całego:-D

ale kobitki kochane teraz same stwierdźcie czy pamiętacie jeszcze jak to bolało? ja zapomniałam jeszcze tego samego dnia :-D a miałam za sobą hmm prawie 2 porody w jednym hehe każda historia ma swój dramat:-D artystka namęczyłaś się przez nich,ale może nie mieli jeszcze tak twardej kobity jak Ty i myśleli,ze w koncu sie wszystko rozkręci.
Adka u mnie też zatrzymało się rozwarcie chyba na 2cm to było,ale po 2 godz ruszyło dalej,ale to już po czopkach i siedzeniu na kiblu-wolałam kibel niż piłke:-D ale nie wiem jak bym wypchała Kubulka na świat,jak on taki duży się urodził,rozwaliło by mnie z każdej strony i chyba po sam odbyt :-D na szczęście źle był ułożony,a niech tą polożną,ślepą i głupią...:no: teraz już wiem,że Kubulek ma asymetrię przez te jej piękne "przyj" więc parłam a dziecko cisło sie nie tam gdzie miało i wtedy na pewno naciagłam mu mięśnie na szyjce...

dzieciaczki macie przecudne,takie malutkie :-D

Pauluś89 a mój 4,5 miesięczniak już siedzi hehe ale Twój zanim opanuje to do perfekcji minie wiele tygodni ;-) mój ze wszystkim był do przodu,wszystko zaczynał bardzo wcześnie ćwiczyć,teraz chwyta się za spodnie przy kolanach i tak próbuje siadać :-D kołdre wyrzuca z łóżka,rzuca zabawkami w dal hehe i co najfajniejsze-od kilku dni zaczął wyciągać rączki do nas i przytula się,do mnie w każdej pozycji a do tatusia jak leżą koło siebie to Kubulek obraca się na boczek i go chwyta za koszulkę i leżą sobie brzuch w brzuch hehe

Ostatnia edycja:
O własnie co do pepowiny !! Okazało sie ze tetno spadało tak strasznie i ze gdybym urodziła naturalnie to dzidzi moje by sie udusiło, pepowina była baardzo krótka! 20cm tylko miała! Aż lekarze w szoku byli jak zobaczyli tą pepowine.

Dziewczyny te co jeszcze nie urodziły !!!
Poród nie zawsze jest okropny! Tzn powiem tak zawsze jest okropny w danej chwili, później sie go pamieta ale raczej juz nie jako coś strasznego, coś pieknego ze sie dzidzi juz urodziło. Np ja jak rodziłam bylam wsciekla, anastepnego dnia po cesarce mimo ze bylam zmeczona i nie mialam sily ,bylam obolała to czułam taką ulge ze to juz za mną.A co mi malegoprzyprowadzali to plakałam ze szczescia!!
Super ! Dziecko ten ból wynagradza i to w taki sposob ze sie tego opisać nie da! Wiec nie bać sie! Co ma być to bedzie! I tak to nie ominie nikogo a poród (a raczej sam koniec porodu) jest najpiekniejszy, w końcu dziecko wreszcie po tylu miesiacach mozna zobaczyć :)

Pauluś ja mimo tego porodu to Ci powiem ze tydzien tylko minął a ja juz bym chciala znowu być w ciazy hehehe! Bez kitu!
tym bardziej ze mój synek to taki teraz aniołek. I oby tak zostało,oby nie mial kolek ani nic takiego

Adka dzielne kobitki jesteśmy ;) I wreszcie mamy szkraby przy sobie a nie w sobie hehe ;]

Shira nie martw sie porod w sumie szybko mi zleciał. Tylko dłużyła mi sie noc po cesarce, jak czekalam aż mi małego dadza.. Całą noc nie spałam i sie w zegarek patrzyłam, nie dość ze 3 dni przed porodem nie spałam (bo koleżanka z sali ;/ budziła mnie w nocy zeby pogadać.. brr zabiłabym ją!!) to i wymeczylam sie, a po porodzie zamiast odpoczac to ja odliczałam minuty aż małego mi dadza! :))

Później sie do was jesio odezwe, bo teraz mały mlaskac zaczyna, wiec chce papu a później ide do sklepu :))

rozwarcie na 2cm, szyjka coraz krotsza, Niki bardzo nisko....
jak to gin powiedzial: ze malemu coraz bardziej spieszno i zebym chociaz wytrzymala do 37-38tc, bo na bank rozwiaze sie przed terminem....
ehhhh a ciekawe jak bedzie naprawde....

jestem zla i nie mam humoru, spadam :*

Aniołek nie przejmuj sie ;] bedzie dobrze mi powiedziala ze nie wytrzymam do końca lutego, a w połowie marca dopiero urodziłam ;/

Ale ogólnie nie martw sie ;) Dzieciaczek da sobie raaade ;) Poza tym dzidzi juz donoszone jest.

A ja to jak szłam do szpitala mialam w pasie 110cm a juz dzien przed porodem mnie wystrzeliło do 118!!!
Ciekawe ile teraz mam musze sie zmierzyć ;D A właśnie jak wyszlam ze szpitala schudlam 8 kg a dzis sie wazylam i juz schudłam 10kg ;D Jesio 5kg i bede w swojej wadze ;]
Młody słodko sobie śpi po kąpieli i o dziwo papu nie chce jeszcze ;P kurde a mi z cycka sie leje akurat teraz jak on nie chce jesc!
Własnie ja mam tyle pokarmu ze młody dostaje cycka i praktycznie nie musi ssac tak sie leje mi. A jak zapomnialam wkladki laktacyjnej wlozyc do stanika i poszlam do lazienki i wrocilam to w ciagu tych kilku minut cały stanik był mokry az mi zimno bylo!! o_O

Sugar a jak Twoje cudo się chowa? :) Jak tam żyje, zdrowy? Grzeczny czy niegrzeczny?:)
Adka a Twoja córa jak tam żyje? Daje pospać?:)

Aniołek ja chce juz Twojego dziecia zobaczyc! :D Więc jakby sie coś działo to prosze mi sms pisać!! Ja byłam z Tobą w kontakcie dłuuugo i to na porodówce !! :p A po cesarce to jak ledwo gadalam jeszcze, to mamie od razu kazalam żeby Cie poinformowala! :p Wiec walne focha jak sie jako pierwsza nie dowiem :D

reklama
Do góry