reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

ehhh.... razem z P. mamy dziwne przeczucie ze przed swietami a na pewno w ciagu najblizszych dwoch tygodni bedziemy juz we trojke.....

kurcze mega panikuje bo Maly od dwoch dni baaaaardzo malo sie rusza, rusza sie ale baaardzo rzadko i nie wiem czy brac to jako objaw zblizajacego sie porodu czy leciec na IP.... caly czas czuje ze mam wilgotno w majtkach, ale nie jest wcale mokro zeby mi cos ciurkiem tam lecialo... mam wzmozony apetyt jadl bym i jadla ale po pewnym czasie na widok zarcia mnie mdli i koncem koncow nie jem....

PANIKUJEEEE!!!!! ale martwie sie nie o siebie czy o bol, lecz ze cos moze nie daj boze pojsc nie tak, ze maly przestaje sie momentami wogole ruszac o co chodzi - plakac mi sie chce!!!!!!!!!

reklama
Tylko ją kładę do łóżeczka po kąpieli jak ja idę spać a potem jak się budzi w nocy to ją przenoszę do siebie i już tak śpi ze mną w nocy i cały dzień :)

ale macie fajnie :-)
ja też chce moje maleństwo!!

Justyś ty się nie stresuj, najwyżej wcześniej urodzisz, świat się nie zawali :-)
myślę, że nie ma sensu na IP jechać.
leż i odpoczywaj bierz ten aspargin i nospę i zwracaj uwagę na te skurcze
P.S Nikoś waży teraz tyle ile ja jak się urodzilam :-)

Ostatnia edycja:
to się tyle nie martw :-p
wiem, że łatwo jest mówić..
ale małemu nic nie jest.. w czwartek miałaś podglądanko i było ok..

może ma jakiś spokojniejszy dzien, widzisz mój na odwrót tak mnie kopie, aż boli, zmusza mnie do chodzenia i go bujania hehe
nie będę wrzucała tu fotek moich włosów :p
ale ja tam zadowolona jestem, jakoś mi tak lekko, nic nie lata.. no i wyglądam jak 15 latka hhheeh

artystka- nie martw sie teraz masz dopiero początki pokarmu i dlatego mały cały czas chce jeść jak ci przyjdzie ten prawidłowy pokarm to bedzie juz jadł systematycznie np co 3 godziny. a to że sie budzi to też normalne musi sie przyzwyczaić i unormować kładź go zawsze o tej samej porze wieczorem.
Adka- a też z moim spałam pierwszy tydzien w łożku u mnie.. potem tego pożałowałam.. bo nie chciał u siebie spać płakał i lamentował,ale po paru dniach na szczeście już spał normalnie teraz go biore do wyra tylko jak widze ze bardzo placze i nie umi spać.
Aniołek nie martw sie nie u kazdej to sie zdarza ale przeważnie przy końcu ciąży dzieci sie mało ruszają. a pozatym on ma tak mało miejsca :)

saleminka ogólnie to jest dla mnie nie do pomyslenia co sie w Polsce dzieje.
A ja swoj szpital do końca życia bede chwalić. Opieke miałam super, wszystkim sie interesowali a mnie jako młodą mame traktowali na równi. Wogole podczas porodu, podczas badan itd ogolnie wszystko jak trzeba ! ;) Tam slyszalam o paru sytuacjach ze ktoras tam miala pretensje ze miala skurcze i nikt jej nie pomogl... bla bla bla.. Ale mnie to nie dotknęlo i najważniejsze ze mna sie dobrze opiekowali ;) A inni mnie nie obchodza ;D

Nakarmilam swojego brzdąca i leży z dużym Wojtkiem na łóżku i sobie strzela papki fajowe ;D

aga no ja sobie obiecalam ze jak mnie ktos nie przekona do innego imienia to bedzie Wojtek i juz. Chociaz ja Wojtula i tak do niego mówie xD hehe

ja też miałam super opiekę,połozne i pielęgniarki po porodzie to by mi do d...weszły :-D ale moja położna...no cóz źle trafiłam,ale nie żałuje niczego,bo w końcu w tym szpital uprzyszedł na świat mój tak wyczekiwany maluszek:-)

jestemaniołkiem nie panikuj,też tak miałam,ryczałam jak mały w ostatnich kilku tygodniach nagle tylko rozciągał nózki i nic więcej;-) mój słabiej się ruszał od 35tc a w 38 czy 39tc to tylko pupkę kilka razy wypiął lub nóżki prostował i tyle,ale nie dziwię się,miał tak ciasno,że nie dał rady brykać hehe

moja szczurzyca też niebawem chyba będzie rodzić,była jakieś 2 tygodnie temu z samcem koleżanki,bo sie bawiły i chyba coś z tego wyszło hehe ale kiedy oni...to nie wiem...brzusio jej urósł hehe ale ona to jedynie na 4 może się zatrzymać nie tak jak my hehe :-D jednego malca miałysmy i mamy w brzuszku

Ostatnia edycja:
reklama
Dzisiaj Mlody od rana szaleje az boli.... :)
wlasnie wrocilam ze szpitala ---> szyjka sie juz nie skraca, rozwracie stanelo na 2cm, zero skurczy, wody w normie a maly wazy 3100g....
mam nadzieje ze to nie jest zadna cisza przed burza tylko ze Mlody posluchal mamy i taty i do 10ego zostaje w srodku :)....

aaaaaaa... Salemciu i ty masz szczurka?? - no normalnie jestes the best lasencja :).... jak nam sie okocila Nasterka to 12 mlodych miala i momentalnie pozwolila nam do nich podchodzic :)....
a to nasze po urodzeniu - byly mega slodziasne :)

Załączniki

• SDC17690..jpg
    SDC17690..jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 69
  • SDC17538..jpg
    SDC17538..jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 82
  • P1040312..jpg
    P1040312..jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 73
Do góry