reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

nie no, jeszcze by mi brakowalo by z nia drzec koty, przyjelam to z podniesionym czolem, bede madrzejsza od niej!!!! Pokaze klase :p!!

a moj powiedzial: to twoja decyzja, rob jak chcesz!!

nooo a ta m,oja do mnie: to ja wpoadne za pare dni sprawdzic czy zrobilas to co ci powiedzialam.... ---> kazala mi mys szafki te w kuchni wysoko powieszone i polki wyciagac i przemyc wszystko, ej mialam to robic na wiosenne porzadki tuz przed porodem by go sobie "przyspieszyc"... eh, szkoda tylko ze mnie nie zastanie :p:p:p

reklama
Witam was dziewczyny no Aniołek już opisała wam co i jak.. Ogólnie mam nerwy na swoją ginekolog!! Głupie babsko!
WIecie jak mnie badała to sie pyta mnie czy uprawiałam jakiś sport,a ja że nie. Później powiedziałam jej ze jak byłam mała to 6 lat pływałam i że teraz na 4 pietrze mieszkam bez windy. A ona do mnie że mam strasznie duże mieśnie ,dostać sie wogóle nie mogla, ja już płakałam na tym foelu jak mnie badała ;/ Później powiedziała ze rozwarcie na jeden palec mam no i że bede miała cieżki poród. A ja do niej dlaczego? A ona że mam bardzo duże mieśnie i nic nie chcą sie ruszyć, że wchodzi w gre cesarka jak bedzie cieżko ;/
Też mnie ostro pocieszyła!!!! Teraz bede siedziala i sie zastanawiała! A NIBY SPORT TAKI ZDROWY I DOBRY!! fajnie ;//

Dla pocieszenia wstawiam wam link do filmiku jak sie moj brzuchol bujał. Tzn w sumie lekko ale na 40 minucie zobaczcie jakiego dostałam kopa xD I tak w sumie jest caly czas, a jak kamerke włączam to nic nie widać nie chce sie ruszać łobuz!!
[video]http://img299.imageshack.us/img299/9749/ruchy.mp4[/video]

Jutro z wami jestem zmuszona sie rozstać :(( juz nie bede pisać dłuższy czas, sobie w szpitalu poleże troche ;/

współczuje kochana,pierwszy raz słyszę "mocne mięśne" hihi ale co pochwy tak ? to faktycznie będzie ciężko,ale cc nie jest takie złe,chociaż mnie do dzisiaj boli trochę okolica szycia,ale to takie prądziki :-D

ze ja nic nie wnioslam do tego domu, ze jak ja zostalam wychowana bo naczynia nie umyte, ze jak to mozliwe ze piotr ma obowiazki czasami w domu, ze ja mu nie gotuje i wogole - kuu^&^&* co dziennie ma obiad na 23 swiezo zrobiony!!!!!....

a piotr?? przed chwila mu powiedzialam ze nie zycze soebie takich jej odwiedzic i rycia mi po szafkach to on do mnie z tekstem : "bo co moja mama ci powiedziala po czesci prawde??!!"

*******e, koncze to... jak woli mamusie od nas to mnie to wali ja nie mam zamiaru zyc z czlowiekiem ktory ma mnie za zwykla szmate do podlogi....
gadalam juz z mama, jutro sie wyprowadzam, jak mu ze mna jest zle, to niech pobedzie teraz sam!!!!

i dobrze robisz wyprowadzając się,w końcu musi wybrać Ciebie i malucha lub swoja mamę,bądźmy szczere-czas zerwać pępowinke z mamusią :tak: Piotr powinien Ciebie bronić a nie matkę,jak jeszcze raz Ci walnie tekstem o tym,że Ci prawdę powiedziała to go zapytaj "A źle Ci?" sprawdzony sposób,tylko że mój to mnie słucha a nie swojej mamy :-D ale kiedyś było inaczej;-)

Jak teraz Ci mówi co robisz źle to współczuje po porodzie,nie daj sobie wmówić,że robisz cos źle przy dziecku,ja kiedyś słyszałam,że za mało dziecko ubieram (listopad) kombinezon,body,pajac lub śpiochy i bluzę z kapturem zawsze zakładałam i czapkę,do wózka gruby koc i oczywiście ubrałam jakieś badziewie na głowę Kubusia i do tego jeszczejeden koc podtyłek,pocisła mi to mamuśka mojego i oczywiście przegrzany był,bo u lekarza jak go wyciągałam z wózka to miał tak mokrą główke,że musiałam mu ją wycierać a o plecach nie wspomnę,przy kolejnym tekście,że dziecko powinno być cieplej ubrane szczeliłam tekstem "taaa a potem znowu będzie zgrzany i cały spocony i będę jeszcze go przebierać u lekarza w przeciągu,dziękuje bardzo za takie rady" nie miałam wtedy humoru i było stro hehe kolejne teksty były odnośnie karmienia,każda wie "karmić na żądanie" to słyszałam,że Kuba za dużo je i mam mu dawać czasami herbatkę zamiast mleka hehe to ja oczywiście wstawałam częściej w nocy bo w dzień mój maluch się nie najadał i nadrabiał to w nocy :-) od tej pory mam w d...rady,mój instynkt jest silniejszy i mądrzejszy hehe :-D

Ostatnia edycja:
Witam was dziewczyny no Aniołek już opisała wam co i jak.. Ogólnie mam nerwy na swoją ginekolog!! Głupie babsko!
WIecie jak mnie badała to sie pyta mnie czy uprawiałam jakiś sport,a ja że nie. Później powiedziałam jej ze jak byłam mała to 6 lat pływałam i że teraz na 4 pietrze mieszkam bez windy. A ona do mnie że mam strasznie duże mieśnie ,dostać sie wogóle nie mogla, ja już płakałam na tym foelu jak mnie badała ;/ Później powiedziała ze rozwarcie na jeden palec mam no i że bede miała cieżki poród. A ja do niej dlaczego? A ona że mam bardzo duże mieśnie i nic nie chcą sie ruszyć, że wchodzi w gre cesarka jak bedzie cieżko ;/
Też mnie ostro pocieszyła!!!! Teraz bede siedziala i sie zastanawiała! A NIBY SPORT TAKI ZDROWY I DOBRY!! fajnie ;//

Dla pocieszenia wstawiam wam link do filmiku jak sie moj brzuchol bujał. Tzn w sumie lekko ale na 40 minucie zobaczcie jakiego dostałam kopa xD I tak w sumie jest caly czas, a jak kamerke włączam to nic nie widać nie chce sie ruszać łobuz!!
[video]http://img299.imageshack.us/img299/9749/ruchy.mp4[/video]

Jutro z wami jestem zmuszona sie rozstać :(( juz nie bede pisać dłuższy czas, sobie w szpitalu poleże troche ;/
ale masz ginekologa... rzeczywiście super cie pocieszyła! brak słów i żeby za badanie sie tyle płąciło.. straszne!
Kochana musisz być wytrwała oby wszystko było dobrze bedziemy tu kciuki trzymać za Ciebie i bobaska :*

Dzieki kochane za pocieszenie ! :)

Aniołek pisalam duuuży tekst.. i wszystko mi sie skasowało.. W skrócie: TWOJA TEŚCIOWA TO WIEDZMA, NA MIOTŁE I NIECH POSTRASZY INNYCH!! nie przejmuj sie głupią babą!!!

saleminka, no miesnie pochwy że mam bardzo duuuuze.

Aaa ogólnie jak mnie badala i to powiedziala to sobie pierwsze co to pomyslałam "ma mnie za dziw...., że sie tak dużo niby... że mam takie miesnie?" haha ale pozniej pomyslalam ze niech sobie ona mysli co chce, ja wiem że ja jesli chodzi o sex, zero praktyki :p Haha Teraz z Patrykiem jestem, on prawiczek, nasz związek 20marca bedzie mial 7 miesiecy a tu nadal nic ;P Wiec nie uważam sie za "puszczalska"

Ogólnie weszłam na bb bo sie z wami nie moge rozstać :D
A tak ogólnie to mama sie już ubiera i zaraz wychodze z domu do szpitala. Za pare dni jak nie urodze to przyjaciel ma mi przynieść laptopa z netem :D To bede pisać jak co ;]
A póki co to mam kontakt z Adką i Aniołkiem ;] i sie odezwe codziennie.
Aniołek zamecze Cie sms-ami bo mi sie nudzić bedzie! :p hah

Sugar ucałuj swojego bombelka od Cioci Marty ;]
a Ty Adka za wczesnie nie rodz nam!! ;]

Buziam was wszystkie, papa ;*

Żeby Marta urodziła jak najszybciej, bo wiem jakim bólem jest leżenie na patologii. :-D Ja dzisiaj się całkiem dobrze czuje, apetyt mam wieelki, trochę mi się w głowie kręciło. Muszę się uczyć, bo do szkoły na zaliczenie w poniedziałek idę. :-) Niunia buszuje w brzuszku, już niedługo będzie ze mną a mnie co raz to większy cykor łapie, wiec trochę jeszcze bym odwlekła to wszystko. We wtorek gin mi powie kiedy fenoterol odstawić. Ja czytałam, że najpóźniej w 38 tygodniu można czyli równo za tydzień!!! Jak to mało czasuu!!! :-D Założę się, że mnie skurcze wezmą od razu więc pewnie tak już 15 marca dzidzia będzie ze mną. ( mam nadzieję :-D )

Ty masz jeszcze czas kochana,niech maluch siedzi w brzuchu tyle ile się da,oczywiście niech nie przekracza 40tygodnia hehe ;-) ja w 28tc miałam już rozwarcie,fenoterol brałam i pomimo tego miałam skurcze,zmieniono mi na cordafen i było troszkę lepiej,do tego tablety na puls bo mi skakał z 80 na 160 nawet,w koncu pompowałam tyle krwi dla siebie i jeszcze dla mojego klocuszka:-D w 35tc mi odstawiono i powróciły skurcze braxtona gdzies w 3 dobie (miałam tyle samo ile miałam przed braniem)miałam je kilkanaście-kilkadziesiąt razy dziennie,w ostatnich dniach miałam prawie cały dzień napięty brzuch i dotrwałam do 40tc :-D 2 dni przed odejściem wód szorowałam brodzik na kolanach,myłam okna i odmrażałam lodówke hehe by wykurzyć już "okruszka" z brzuchola

oby artystka miała łatwy poród :tak: ale wszystko jest do wytrzymania;-)

adka nie bój się :-) szybko zleci,zobaczysz.Ja nawet nie miałam poczucia czasu,dopiero na sali operacyjnej zobaczyłam która godzina i byłam zdziwiona hehe chociaż ostatnie chwile są najgorsze,bo skurcze mają taką częstotliwość,że nie da rady odpocząć:-D

Adka ja CI powiem,ze przewaznie kobiety ktore biora fenka po odstawieniu wlasnie nie rodza szybko tylko jeszcze przenoszą:p więc nie nastawiaj sie.

Aniolek masz jakies info od Marty?? a jak tam u mamy? przeniosłas sie?

reklama
haha wlasnie siedze u mamusi :p:p:p....
Piotrus naglee taki kochaniutki sie zrobil :D:D:D:D:D:!!!!!

a Marta dalej lezy w szpitalu bez jakichs wiekszych wskazan na szybki porod, wczoraj miala skurcze do 90 ale pozniej znowuu cisza... ale obiecala ze napisze jak bedzie sie cos dzialo.... dzisjaj tez poki co nic!!

a moj Niki jak to ywzkle jak przyjezdzam na wies robi sie o wiele spokojniejsyz i milczacy - nontoper spi :)....

a jak tam wam weekendzik mija Kochaniutkie????

Do góry