reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brzuszki forumowiczek

Witam, troche w szoku jestem. Ja przed ciążą ważyłam 59 kg, teraz waże 65 kg a jestem w 20 tygodniu... przytyłam 6 kg wcześniej też w sumie ważylam nie mało.
A mam bardzo mały brzusio tzn tak mi sie wydaje. załączam zdjęcie i powiedzcie co wy o tym sądzicie
piknie2222.jpg

Jak na 20 tydzień nie mam za małego brzucha???

reklama
Mam nadzieje bo już doczekać się nie moge i chciałabym w końcu wiedzieć czy mam małą kobietkę czy małego mężczyznę ;) Heh
No a najważniejsze czy dzidzia jest zdrowa. Chociaż napastuje moje wnętrzności :pP I straaasznie często się rusza,a momentami to aż podskakuje heh bo jest spokój spokój w pewnym momencie kopniak stawia mnie na nogi ;D

A na kiedy masz termin?

Mam nadzieje bo już doczekać się nie moge i chciałabym w końcu wiedzieć czy mam małą kobietkę czy małego mężczyznę ;) Heh
No a najważniejsze czy dzidzia jest zdrowa. Chociaż napastuje moje wnętrzności :pP I straaasznie często się rusza,a momentami to aż podskakuje heh bo jest spokój spokój w pewnym momencie kopniak stawia mnie na nogi ;D

A na kiedy masz termin?

Kochana kiedy mialas ostatnia wizyte i usg?? A USG polowkowe??
i czy dobrze widze - masz 17 lat??......

Tak mam 17 lat.
A termin mam 3 dni przed moją 18tką
Na 15 marca.
U ginekologa byłam 14 października. Ginekolog nic nie wspominała mi o połówkowym, kazała mi na 18 listopada przyjść gdzie bede miała 23 tydzień...
A co do USG to ostatnio miałam robione jak trafiłam do szpitala. tzn 30 września... I wtedy niby wszystko z dzidziusiem było ok, ilość wód płodowych dobra, wszystko inne też.

tak mam 17 lat.
A termin mam 3 dni przed moją 18tką
na 15 marca.
U ginekologa byłam 14 października. Ginekolog nic nie wspominała mi o połówkowym, kazała mi na 18 listopada przyjść gdzie bede miała 23 tydzień...
A co do usg to ostatnio miałam robione jak trafiłam do szpitala. Tzn 30 września... I wtedy niby wszystko z dzidziusiem było ok, ilość wód płodowych dobra, wszystko inne też.
radze ci przetrzymac te 3 dni, by sie nikt nie czepial.....
I zmien gina!!! Dobrze radze!!
Badanie polowkowe jest robione miedzy 19-23tc i jest obowiazkowe!!!!

Tzn wiesz ona jest dobra niby wręcz oblegana ale powiem Ci że oni mi liczą że mam 20 tydzien a ja ostatnią @ miałam 29 maja a w ciąże wiem że zaszłam bo innej możliwości wręcz nie ma zaszłam 20 czerwca. więc troche termin inny jest.
Zresztą z chęcią zmieniłabym ginekologa ale mieszkam w dość niedużej miejscowości. I niestety nie stać mnie na prywatnego ,a każdy inny lekarz jest taki sam tutaj. Więc jestem w patowej sytuacji

A co do mojego wieku. Ja sie nie przejmuje, żeby ktoś sie mnie czepiał czy nie czepiał :) Nie ma takiej opcji nawet ;) moja idywidualna sprawa, a jeśli ktoś bedzie coś mówił, czepiał sie ,robił problemy to wierz mi że jestem osobą która walczy o swoje prawa, i byłabym w stanie do sądu podać taką osobe (jesli masz na mysli pielęgniarki,położne itd. bo dzisiaj oglądałam rozmowy w toku)

Jestem niestety albo stety troche za cwana :p

A Ty ile masz lat?

reklama
Wiesz moje miasto jest takie troche zacofane, a co to za genetyczne USG ja miałam robione na początku ciąży jedno, później drugie ,później w szpitalu w 16 tyg. i prócz tego nic nie miałam

A jakie to te genetyczne?

Do góry