reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki forumowiczek

Witam, troche w szoku jestem. Ja przed ciążą ważyłam 59 kg, teraz waże 65 kg a jestem w 20 tygodniu... przytyłam 6 kg wcześniej też w sumie ważylam nie mało.
A mam bardzo mały brzusio tzn tak mi sie wydaje. załączam zdjęcie i powiedzcie co wy o tym sądzicie
piknie2222.jpg

Jak na 20 tydzień nie mam za małego brzucha???

reklama
Mam nadzieje bo już doczekać się nie moge i chciałabym w końcu wiedzieć czy mam małą kobietkę czy małego mężczyznę ;) Heh
No a najważniejsze czy dzidzia jest zdrowa. Chociaż napastuje moje wnętrzności :pP I straaasznie często się rusza,a momentami to aż podskakuje heh bo jest spokój spokój w pewnym momencie kopniak stawia mnie na nogi ;D

A na kiedy masz termin?

Mam nadzieje bo już doczekać się nie moge i chciałabym w końcu wiedzieć czy mam małą kobietkę czy małego mężczyznę ;) Heh
No a najważniejsze czy dzidzia jest zdrowa. Chociaż napastuje moje wnętrzności :pP I straaasznie często się rusza,a momentami to aż podskakuje heh bo jest spokój spokój w pewnym momencie kopniak stawia mnie na nogi ;D

A na kiedy masz termin?

Kochana kiedy mialas ostatnia wizyte i usg?? A USG polowkowe??
i czy dobrze widze - masz 17 lat??......

Tak mam 17 lat.
A termin mam 3 dni przed moją 18tką
Na 15 marca.
U ginekologa byłam 14 października. Ginekolog nic nie wspominała mi o połówkowym, kazała mi na 18 listopada przyjść gdzie bede miała 23 tydzień...
A co do USG to ostatnio miałam robione jak trafiłam do szpitala. tzn 30 września... I wtedy niby wszystko z dzidziusiem było ok, ilość wód płodowych dobra, wszystko inne też.

tak mam 17 lat.
A termin mam 3 dni przed moją 18tką
na 15 marca.
U ginekologa byłam 14 października. Ginekolog nic nie wspominała mi o połówkowym, kazała mi na 18 listopada przyjść gdzie bede miała 23 tydzień...
A co do usg to ostatnio miałam robione jak trafiłam do szpitala. Tzn 30 września... I wtedy niby wszystko z dzidziusiem było ok, ilość wód płodowych dobra, wszystko inne też.
radze ci przetrzymac te 3 dni, by sie nikt nie czepial.....
I zmien gina!!! Dobrze radze!!
Badanie polowkowe jest robione miedzy 19-23tc i jest obowiazkowe!!!!

Tzn wiesz ona jest dobra niby wręcz oblegana ale powiem Ci że oni mi liczą że mam 20 tydzien a ja ostatnią @ miałam 29 maja a w ciąże wiem że zaszłam bo innej możliwości wręcz nie ma zaszłam 20 czerwca. więc troche termin inny jest.
Zresztą z chęcią zmieniłabym ginekologa ale mieszkam w dość niedużej miejscowości. I niestety nie stać mnie na prywatnego ,a każdy inny lekarz jest taki sam tutaj. Więc jestem w patowej sytuacji

A co do mojego wieku. Ja sie nie przejmuje, żeby ktoś sie mnie czepiał czy nie czepiał :) Nie ma takiej opcji nawet ;) moja idywidualna sprawa, a jeśli ktoś bedzie coś mówił, czepiał sie ,robił problemy to wierz mi że jestem osobą która walczy o swoje prawa, i byłabym w stanie do sądu podać taką osobe (jesli masz na mysli pielęgniarki,położne itd. bo dzisiaj oglądałam rozmowy w toku)

Jestem niestety albo stety troche za cwana :p

A Ty ile masz lat?

reklama
Wiesz moje miasto jest takie troche zacofane, a co to za genetyczne USG ja miałam robione na początku ciąży jedno, później drugie ,później w szpitalu w 16 tyg. i prócz tego nic nie miałam

A jakie to te genetyczne?

Do góry