reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki forumowiczek

reklama
agus jaki zgrabniusi ten twoj bebziolcio :)

a jacy szczęśliwi :-)

jak kogoś pominę to przepraszam ;-)

Jestemaniolkiem ładnie wyglądacie razem :-) mi też brzuchol nagle wywalił do przodu i oczywiście rozstępy się posypały
30-31 tc

waga synka 2370g

35tc

i rozstępy,więc już nagiego zdjęcia brzuszka nie robiłam :-D
ble one szczypały,piekły eh a ja miała ochotę się drapać jeszcze jakbym miała pchły :-D
Ale od 35tc do końca to tak mi wypchało brzuch,ze szok,na sali operacyjnej dziwili sie gdzie synek się tam pomieścił hehe

KunaCzarna piękne zdjęcie brzuszka :-)

edyta01 brzusio masz fajny,ale wyobrażam sobie ile takim możesz zrobić hehe ja aż takiego dużego nie miałam,ale jak weszłam na 2 piętro miałam dość hehe

JARZYMKA super sesja,ja też robiłam fotki w poszczególnych tygdniach,na ogół kilkutygodniowe różnice,by mieć pamiątkę brzuszka :-)

MilenaZagi a gdzie ten brzusio ? hehe tyci tyci jest ;-) ciekawe jaki będzie w 40tc :-D

mariola_ fajny brzuch,ale to bym musiała każdej pisać,bo wszystkie ciężarówki są fajne :-D

Wiecie co brakuje mi mojego brzuchola a kopniaków tymbardziej,ale jak Kuba prostował nogi to aż bolało mnie wszystko,więc już tylko czekałam na poród hehe
i 2 szkraba nie mam w planach,będzie jeden i rozpieszczony na max hehe :-)

Ostatnia edycja:
Ja też z jednej strony nie chce tracic brzuszka , nie wiem jak się przyzwyczaje że nie jestem kopana po dosłownie wszystkich najczulszych miejscach :D,

JestesAniolkiem hehe komentarz o spodniach mnie rozwalil :p hehe
A co do cieplejszych klimatow w brzusiu... Przebywam w cieplejszym kraju i dzis mamy 20 stopni :) Jest chlodny wiaterek, ale miiiilo :) Wiec Dzidzia chyba nie chowa sie, bo zimna nie lubi... Wiec co z tym moim brzuchem :confused: i czekam na niego... i sie jego boje :baffled:

Wczoraj mialam jakies dzxiwne klucia z prawej strony... A dzis od rana mnie swedzi... Moze juz zaczyna rosnac ;-)

Mariola :szok: widzialas moj w 26 tyg? :zawstydzona/y: Kurczak... Patrzac na coniektore zdjecia to sie zastanawiam czy to nie urojona :p hehe achhhhh ten moj brzusio... Schowal sie :-p

Saleminka :no: nie chce nawet myslec jak mi moze w 40 tyg wywaliic :szok:

Dziekuje Wam za dobre slowa :)

A te brzuuusie faaajne :) a jak to jest z piersiami? Bo ja mialam nadzieje, ze troche urosna... A te cholery w miejscu stoja :wściekła/y: U mnie wszystkie kobitki z rodziny maja C wzwyz tylko ja plaska jestem :-p i nadal nic :confused:

Ja też w pierwszej ciąży bardzo długo nie miałam widocznych oznak ciąży, no może poza dziwnym upodobaniem do częstego pochylania się nad toaletą i .... lepiej nie mówić....
Więc może dlatego tak późno pojawił mi się brzuszek, bo byłam tak wychudzona przez pierwsze miesiące, że nie wychodziłam na większy wiatr w obawie, że mnie poniesie ;)
Ale cudów nie ma - prędzej czy później i Ciebie wybrzuszy :)
A piersi tak naprawdę to dają czadu dopiero po porodzie - ja z miseczki B przesiadłam się na miseczkę - uwaga- D !!! Niestety, nie trwa to wiecznie, ale na początku wygląda imponująco :)

JestesAniolkiem hehe komentarz o spodniach mnie rozwalil :p hehe
A co do cieplejszych klimatow w brzusiu... Przebywam w cieplejszym kraju i dzis mamy 20 stopni :) Jest chlodny wiaterek, ale miiiilo :) Wiec Dzidzia chyba nie chowa sie, bo zimna nie lubi... Wiec co z tym moim brzuchem :confused: i czekam na niego... i sie jego boje :baffled:

Wczoraj mialam jakies dzxiwne klucia z prawej strony... A dzis od rana mnie swedzi... Moze juz zaczyna rosnac ;-)

Mariola :szok: widzialas moj w 26 tyg? :zawstydzona/y: Kurczak... Patrzac na coniektore zdjecia to sie zastanawiam czy to nie urojona :p hehe achhhhh ten moj brzusio... Schowal sie :-p

Saleminka :no: nie chce nawet myslec jak mi moze w 40 tyg wywaliic :szok:

Dziekuje Wam za dobre slowa :)

A te brzuuusie faaajne :) a jak to jest z piersiami? Bo ja mialam nadzieje, ze troche urosna... A te cholery w miejscu stoja :wściekła/y: U mnie wszystkie kobitki z rodziny maja C wzwyz tylko ja plaska jestem :-p i nadal nic :confused:

o ty Malpo, potrafisz dobic, +20!!!!! :szok: zabierz mnie do siebie :-D:-D:-D
to widzisz ty jednak jestes z tego gorszego scenariusza :zawstydzona/y: - mi np. wywala go po malu, a tobie jak wyskoczy to ze zdziwienia uciekniesz sprzed lustra :-D!!!

jezeli nie chodzi o temp, to szykuj mnóstwo mięciutkich poduszeczek, bo na bank kocha milusie i mieciusie klimaty ----> wiesz nie ma to jak mieciutkie jelita - gdzie on bedzie sie wciskal w twarda skore jak tam ma tyyyyyyyle mieciutkiego organa :-D!!!!
Jak zaczyna cie kluc i swedziec to chowaj lustro ---> mnie wczesniej nie swedzialo a teraz momentami jak mala wypchnie to i owo to mam wrazenie jakby ktos mi skore na zywca rozrywal (a uzywam kremow przeciw rozstepom i oliwki) :-:)zawstydzona/y:!!!

a apropo cycusiow to kochana łapa i pijemy za ABC (absolutny brak cyckow) - u mnie mama od zawsze C-D miseczke miala a ja null, sie smieje ze tylek mam po mamie, a cycki po tacie :-)!!
Mi jak narazie urosly tylko o rozmiar i z lekka opadly - a mleka mi sie z nich tyle leje ze za cala obore krow bym mogla robic:-D, ciekawe czy dobrze by placili :sorry2:!!!

A piersi tak naprawdę to dają czadu dopiero po porodzie - ja z miseczki B przesiadłam się na miseczkę - uwaga- D !!! Niestety, nie trwa to wiecznie, ale na początku wygląda imponująco :)
no wlasnie !! rozumiem te cycate :-p ze one nie chca by im ciezarny rozmiar zostal, ale ktos sie powinien tam do gory nad nami zlitowac i pozwolic na wiecznie mietoszenie Bic Cyceczki :-D:-D:-D:-D!!!!

Milena co do piersi to po moich było juz widać na samym początku 2 miesiąca. Są o wiele większe tyle że przez ten gwałtowny wzrost mam tez starszne rozstępy ale są sine więc czytałam że takie to poznikają przyu odpowiedniej pielęgnacji:).
Ja nie miałam wcale brzucha do 5 miesiąca , w sumie to na początku troche się cieszyłam bo bałam się że będę musiała go targac i że nie dam rady. A tak to z dnia na dzień roiśnie w szalonym tempie :). Mimo to lekarz mówi że maluch i tak jest sporo za mały( brzuszek ma na 21 tc :( ) . Natomiast moja siostra miała całą ciąże taki brzuch jakby trochę za dużo zjadła, ona zawsze była taka chudzinka, a Jej Lenka urodziła się coś ponad 3 kg :). Także nie najgorzej :). Nie wiem gdzie Ona jej się tam zmieściła no ale każde Dziecko ma przecież w sobie coś wyjątkowego :). Nie martw się, nawet jak Ci brzuch nie urośnie za mocno to najważniejsze żeby Maluch był zdrowy .
I jeszcze jedno:) mimo że mój ma taką ogromną przestrzeń to waży tylko 590 g .

I jeszcze jedno:) mimo że mój ma taką ogromną przestrzeń to waży tylko 590 g .
ojej to moja wczoraj wazyla 850g, kochana my trzymamy kciukasy za twojego dzidziolka by chcial tyc bo cos widac ze straszny niejadek, ale moze to tylko chwilowy kaprysiok i za pare dni dzidziol zacznie wszamac wszamac az ciebie zabraknie ;-)!!
Trzymajcie sie :blink:

reklama
jestesaniołkiem co do przygotowań, nie mam jeszcze wózka i wanienki. Ale to tylko dlatego narazie wanienki nie kupuje bo mamy prysznic w łazience, i rodzice cos planują albo brodzik zmienić na większy żeby nalać wody można było, albo wanna żeby była. Wiec zostaje do przemyślenia.
Co do wózka- babcia uparła sie zeby kupić wózek za 2000 zł i z kawałkiem jakimś jeszcze ;/ A ja nie chce takiego drogiego, za dobrze znam babcie i wiem ze wypominać mi będzie albo bedzie chciala kase później... A ja wole mieć spokój. No a i tak dzidzi nie bede na poczatku wozić w wózeczku ;) wiec mam 2 miesiace jakies na kupienie... ;]
Co do cycuszków... Ja przed ciążą miałam rozmiar D.. Teraz rozmiar D to jest taki na mnie mały jak wcześniej był założyła stanik w rozmiarze B. No wiec o 2 rozmiary napewno podskoczyłam do góry.. Niestety plecy mnie juz tak bolą, nie dość że nosze dzidzie, to taki ciężar mi doszedł.. i ja szczerze mówiąc wolałabym mieć małe piersi... Tak jak teraz to stanik mi sie wbija w brzuch, a jak mam taki ciążowy to grawitacja do dołu je ciągnie.. ;/ Wiec i tak źle i tak nie dobrze :((

Co do przygotowań jeszcze.. ;) W nastepnym tygodniu mam jechać po farbe do pokoju bo będzie malowanie... I musze sie zdecydować jaki chce kolor... Bo myslalam żeby 3 ściany były turkusowe a jedna ściana wytapetowana brązowa z turkusowymi wzorami, ewentualnie myślałam żeby ściany pomalować na zielony kanarkowy taki i jedna ściana na mocno żółty. Zobacze co tam jednak mi sie spodoba bardziej. W kazdym razie i tak na ścianie gdzie stoi łóżeczko walne swoje arcydzieła :pP

Jeśli chodzi o pogode. U mnie w Płocku biaałoo.. I niestety zimno.. I wogóle jakoś mi sie humor popsuł bo na twarzy powyskakiwalo mi troche krost ;/ i już samopoczucie o wiele gorsze...

Do góry