reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brzuszki forumowiczek

reklama
agus jaki zgrabniusi ten twoj bebziolcio :)

a jacy szczęśliwi :-)

jak kogoś pominę to przepraszam ;-)

Jestemaniolkiem ładnie wyglądacie razem :-) mi też brzuchol nagle wywalił do przodu i oczywiście rozstępy się posypały
30-31 tc

waga synka 2370g

35tc

i rozstępy,więc już nagiego zdjęcia brzuszka nie robiłam :-D
ble one szczypały,piekły eh a ja miała ochotę się drapać jeszcze jakbym miała pchły :-D
Ale od 35tc do końca to tak mi wypchało brzuch,ze szok,na sali operacyjnej dziwili sie gdzie synek się tam pomieścił hehe

KunaCzarna piękne zdjęcie brzuszka :-)

edyta01 brzusio masz fajny,ale wyobrażam sobie ile takim możesz zrobić hehe ja aż takiego dużego nie miałam,ale jak weszłam na 2 piętro miałam dość hehe

JARZYMKA super sesja,ja też robiłam fotki w poszczególnych tygdniach,na ogół kilkutygodniowe różnice,by mieć pamiątkę brzuszka :-)

MilenaZagi a gdzie ten brzusio ? hehe tyci tyci jest ;-) ciekawe jaki będzie w 40tc :-D

mariola_ fajny brzuch,ale to bym musiała każdej pisać,bo wszystkie ciężarówki są fajne :-D

Wiecie co brakuje mi mojego brzuchola a kopniaków tymbardziej,ale jak Kuba prostował nogi to aż bolało mnie wszystko,więc już tylko czekałam na poród hehe
i 2 szkraba nie mam w planach,będzie jeden i rozpieszczony na max hehe :-)

Ostatnia edycja:
Ja też z jednej strony nie chce tracic brzuszka , nie wiem jak się przyzwyczaje że nie jestem kopana po dosłownie wszystkich najczulszych miejscach :D,

JestesAniolkiem hehe komentarz o spodniach mnie rozwalil :p hehe
A co do cieplejszych klimatow w brzusiu... Przebywam w cieplejszym kraju i dzis mamy 20 stopni :) Jest chlodny wiaterek, ale miiiilo :) Wiec Dzidzia chyba nie chowa sie, bo zimna nie lubi... Wiec co z tym moim brzuchem :confused: i czekam na niego... i sie jego boje :baffled:

Wczoraj mialam jakies dzxiwne klucia z prawej strony... A dzis od rana mnie swedzi... Moze juz zaczyna rosnac ;-)

Mariola :szok: widzialas moj w 26 tyg? :zawstydzona/y: Kurczak... Patrzac na coniektore zdjecia to sie zastanawiam czy to nie urojona :p hehe achhhhh ten moj brzusio... Schowal sie :-p

Saleminka :no: nie chce nawet myslec jak mi moze w 40 tyg wywaliic :szok:

Dziekuje Wam za dobre slowa :)

A te brzuuusie faaajne :) a jak to jest z piersiami? Bo ja mialam nadzieje, ze troche urosna... A te cholery w miejscu stoja :wściekła/y: U mnie wszystkie kobitki z rodziny maja C wzwyz tylko ja plaska jestem :-p i nadal nic :confused:

Ja też w pierwszej ciąży bardzo długo nie miałam widocznych oznak ciąży, no może poza dziwnym upodobaniem do częstego pochylania się nad toaletą i .... lepiej nie mówić....
Więc może dlatego tak późno pojawił mi się brzuszek, bo byłam tak wychudzona przez pierwsze miesiące, że nie wychodziłam na większy wiatr w obawie, że mnie poniesie ;)
Ale cudów nie ma - prędzej czy później i Ciebie wybrzuszy :)
A piersi tak naprawdę to dają czadu dopiero po porodzie - ja z miseczki B przesiadłam się na miseczkę - uwaga- D !!! Niestety, nie trwa to wiecznie, ale na początku wygląda imponująco :)

JestesAniolkiem hehe komentarz o spodniach mnie rozwalil :p hehe
A co do cieplejszych klimatow w brzusiu... Przebywam w cieplejszym kraju i dzis mamy 20 stopni :) Jest chlodny wiaterek, ale miiiilo :) Wiec Dzidzia chyba nie chowa sie, bo zimna nie lubi... Wiec co z tym moim brzuchem :confused: i czekam na niego... i sie jego boje :baffled:

Wczoraj mialam jakies dzxiwne klucia z prawej strony... A dzis od rana mnie swedzi... Moze juz zaczyna rosnac ;-)

Mariola :szok: widzialas moj w 26 tyg? :zawstydzona/y: Kurczak... Patrzac na coniektore zdjecia to sie zastanawiam czy to nie urojona :p hehe achhhhh ten moj brzusio... Schowal sie :-p

Saleminka :no: nie chce nawet myslec jak mi moze w 40 tyg wywaliic :szok:

Dziekuje Wam za dobre slowa :)

A te brzuuusie faaajne :) a jak to jest z piersiami? Bo ja mialam nadzieje, ze troche urosna... A te cholery w miejscu stoja :wściekła/y: U mnie wszystkie kobitki z rodziny maja C wzwyz tylko ja plaska jestem :-p i nadal nic :confused:

o ty Malpo, potrafisz dobic, +20!!!!! :szok: zabierz mnie do siebie :-D:-D:-D
to widzisz ty jednak jestes z tego gorszego scenariusza :zawstydzona/y: - mi np. wywala go po malu, a tobie jak wyskoczy to ze zdziwienia uciekniesz sprzed lustra :-D!!!

jezeli nie chodzi o temp, to szykuj mnóstwo mięciutkich poduszeczek, bo na bank kocha milusie i mieciusie klimaty ----> wiesz nie ma to jak mieciutkie jelita - gdzie on bedzie sie wciskal w twarda skore jak tam ma tyyyyyyyle mieciutkiego organa :-D!!!!
Jak zaczyna cie kluc i swedziec to chowaj lustro ---> mnie wczesniej nie swedzialo a teraz momentami jak mala wypchnie to i owo to mam wrazenie jakby ktos mi skore na zywca rozrywal (a uzywam kremow przeciw rozstepom i oliwki) :-:)zawstydzona/y:!!!

a apropo cycusiow to kochana łapa i pijemy za ABC (absolutny brak cyckow) - u mnie mama od zawsze C-D miseczke miala a ja null, sie smieje ze tylek mam po mamie, a cycki po tacie :-)!!
Mi jak narazie urosly tylko o rozmiar i z lekka opadly - a mleka mi sie z nich tyle leje ze za cala obore krow bym mogla robic:-D, ciekawe czy dobrze by placili :sorry2:!!!

A piersi tak naprawdę to dają czadu dopiero po porodzie - ja z miseczki B przesiadłam się na miseczkę - uwaga- D !!! Niestety, nie trwa to wiecznie, ale na początku wygląda imponująco :)
no wlasnie !! rozumiem te cycate :-p ze one nie chca by im ciezarny rozmiar zostal, ale ktos sie powinien tam do gory nad nami zlitowac i pozwolic na wiecznie mietoszenie Bic Cyceczki :-D:-D:-D:-D!!!!

Milena co do piersi to po moich było juz widać na samym początku 2 miesiąca. Są o wiele większe tyle że przez ten gwałtowny wzrost mam tez starszne rozstępy ale są sine więc czytałam że takie to poznikają przyu odpowiedniej pielęgnacji:).
Ja nie miałam wcale brzucha do 5 miesiąca , w sumie to na początku troche się cieszyłam bo bałam się że będę musiała go targac i że nie dam rady. A tak to z dnia na dzień roiśnie w szalonym tempie :). Mimo to lekarz mówi że maluch i tak jest sporo za mały( brzuszek ma na 21 tc :( ) . Natomiast moja siostra miała całą ciąże taki brzuch jakby trochę za dużo zjadła, ona zawsze była taka chudzinka, a Jej Lenka urodziła się coś ponad 3 kg :). Także nie najgorzej :). Nie wiem gdzie Ona jej się tam zmieściła no ale każde Dziecko ma przecież w sobie coś wyjątkowego :). Nie martw się, nawet jak Ci brzuch nie urośnie za mocno to najważniejsze żeby Maluch był zdrowy .
I jeszcze jedno:) mimo że mój ma taką ogromną przestrzeń to waży tylko 590 g .

I jeszcze jedno:) mimo że mój ma taką ogromną przestrzeń to waży tylko 590 g .
ojej to moja wczoraj wazyla 850g, kochana my trzymamy kciukasy za twojego dzidziolka by chcial tyc bo cos widac ze straszny niejadek, ale moze to tylko chwilowy kaprysiok i za pare dni dzidziol zacznie wszamac wszamac az ciebie zabraknie ;-)!!
Trzymajcie sie :blink:

reklama
jestesaniołkiem co do przygotowań, nie mam jeszcze wózka i wanienki. Ale to tylko dlatego narazie wanienki nie kupuje bo mamy prysznic w łazience, i rodzice cos planują albo brodzik zmienić na większy żeby nalać wody można było, albo wanna żeby była. Wiec zostaje do przemyślenia.
Co do wózka- babcia uparła sie zeby kupić wózek za 2000 zł i z kawałkiem jakimś jeszcze ;/ A ja nie chce takiego drogiego, za dobrze znam babcie i wiem ze wypominać mi będzie albo bedzie chciala kase później... A ja wole mieć spokój. No a i tak dzidzi nie bede na poczatku wozić w wózeczku ;) wiec mam 2 miesiace jakies na kupienie... ;]
Co do cycuszków... Ja przed ciążą miałam rozmiar D.. Teraz rozmiar D to jest taki na mnie mały jak wcześniej był założyła stanik w rozmiarze B. No wiec o 2 rozmiary napewno podskoczyłam do góry.. Niestety plecy mnie juz tak bolą, nie dość że nosze dzidzie, to taki ciężar mi doszedł.. i ja szczerze mówiąc wolałabym mieć małe piersi... Tak jak teraz to stanik mi sie wbija w brzuch, a jak mam taki ciążowy to grawitacja do dołu je ciągnie.. ;/ Wiec i tak źle i tak nie dobrze :((

Co do przygotowań jeszcze.. ;) W nastepnym tygodniu mam jechać po farbe do pokoju bo będzie malowanie... I musze sie zdecydować jaki chce kolor... Bo myslalam żeby 3 ściany były turkusowe a jedna ściana wytapetowana brązowa z turkusowymi wzorami, ewentualnie myślałam żeby ściany pomalować na zielony kanarkowy taki i jedna ściana na mocno żółty. Zobacze co tam jednak mi sie spodoba bardziej. W kazdym razie i tak na ścianie gdzie stoi łóżeczko walne swoje arcydzieła :pP

Jeśli chodzi o pogode. U mnie w Płocku biaałoo.. I niestety zimno.. I wogóle jakoś mi sie humor popsuł bo na twarzy powyskakiwalo mi troche krost ;/ i już samopoczucie o wiele gorsze...

Do góry