reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brązowe upławy a dupaston

spokojnie, staraj się nie stresować i nie nakręcać. Moja koleżanka plamila do 3 miesiąca zanim dowiedziala się o ciąży. Lekarz za pewne stwierdził, że przyczyną plamien jest niski progesteron, dlatego Ci przepisał dupka. Bierz tak jak Ci kazał.

Duphaston to lek stosowany w ginekologii. Zawiera substancję czynną dydrogesteron, który jest aktywnym progesteronem.
Staram się myśleć pozytywnie że wszystko będzie okej. Wiem że są różne przypadki każdy organizm jest inny i jest to sprawa indywidualna. Najgorsze te czekanie bo wizytę dopiero mam 22 grudnia

reklama
sama nie potrafisz czytać 🤣 napisał co lekarz stwierdził.
. rozumiem że ty tego nie napisalas?
Mój post jest logiczny i chodziło mi o to.
E9919E13-EAD5-47E9-8674-4BCE75937C58.jpeg

. rozumiem że ty tego nie napisalas?
Mój post jest logiczny i chodziło mi o to.
Zobacz załącznik 1347068
wez się ogarnij kobieto, napisałam że lekarz zapewne tak stwierdził dlatego przepisał dupka. Więc po co ma autorka badać czy ma niski progesteron? I w ogóle po co kogoś straszysz, że beta spada? Na jakiej podstawie tak twierdzisz, wchodzisz w kompetencje lekarza, lekarz z doświadczenia przepisał dupka, bo jeżeli przyczyną jest niski progesteron to ciąża się utrzyma, a jeżeli nie to nie utrzyma mimo dupka, więc nie ma sensu robić badan i się stresować.

Bierz ten duphaston i trzymam kciuki. U mnie w 5+0 też był tylko pęcherzyk. Za 2 tyg powinno być słychać serduszko. Ja bym nie badała ani proga ani tymbardziej bety bo jakikolwiek wyszedlby Ci jej wynik bedziesz sie zastanawiala czy to nie za mało/ za dużo, ktoś Ci każe sprawdzić ponownie przyrost i znowu będziesz w gonitwie mysli, a powyzej 5000 beta zwalnia z przyrostem. Powodzenia, 22 grudnia już nie długo.

Bierz ten duphaston i trzymam kciuki. U mnie w 5+0 też był tylko pęcherzyk. Za 2 tyg powinno być słychać serduszko. Ja bym nie badała ani proga ani tymbardziej bety bo jakikolwiek wyszedlby Ci jej wynik bedziesz sie zastanawiala czy to nie za mało/ za dużo, ktoś Ci każe sprawdzić ponownie przyrost i znowu będziesz w gonitwie mysli, a powyzej 5000 beta zwalnia z przyrostem. Powodzenia, 22 grudnia już nie długo.
A czy miałaś jakieś plamienia ? Czy wszystko dobrze się skończyło?

reklama
Do góry