reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Multimama no to sukces!!!
ok ok jak tylko tam bedziemy to skorzystam :) nasza rodzinka też ze wsi, taka malutka wioska Rudka, ale w Biłgoraju mają też jakąś rodzine, ale ja już ich nie znam i na Majdanie jeszcze kogoś mają, a swoja drogą to tam akurat dużo tych wiosek jest :)

reklama
O widzisz jaki ten świat mały:)My cały czerwiec będziemy w Polsce więc kombinuj wycieczkę:)Oj wiosek to tam dużo jest i to bardzo.Ja teraz po ślubie to na koniec świata się przeprowadziłam ale przynajmniej cisza i spokój,tak szczerze to nigdy mnie do miasta nie ciągnęło_Ok spadam spać.Dobranoc dziewczynki:)

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

Dzięki Bibiana :-) spodziewałam się choróbsk jak pójdziemy do żłobka, ale pobytu w szpitalu niekoniecznie :-( Równo po miesiącu zarazki nas dopadły.
Widzę że na forum pojawiły się kolejne kochane Klusaki :-)Moi oststnio jakby przystopowali - 10 700 Maciek i 10170 Zuza :-)

Justynia zapytałam was o opinie na temat wózków parasolek ponieważ moje doświadcznie z wózkami jest zerowe. Teraz mam tak jak Bibiana wózek Kees i super się go prowadzi i jest lekki ale mam za mały bagażnik i pakowanie go to masakra. Myślałam żeby moim wózkiem dalej jedździć po wsi a na wyjazdy do miasta mieć parasolkę, ale skoro mówicie że będzie ciężko to muszę się jescze zastanowić .Zawsze jest jeszcze jedno rozwiązanie zmienić auto :-)

Pochwale się że jesteśmy świeżo po ważeniu i wynik to Lena 6600 a Filip 6100

Witam Justynia szukalam pepy ale tylko te maskotki byly ale jutro tez polukam bo u nas jutro wolne to sie jeszcze raz przejade kupilam wozek phil and teds zobaczymy jak sie spradzi :-)oczywiscie jak ja sie wybiore to moj wraca jak wielblad :-) ale wkoncu dorwalam fotelik I mam juz z glowy wypad udany ani razu mnie nie zmulilo chyba swieze powietrze z rana mi sluzy tyle tylko ze bloto po kolana a ja oczywiscie nie ubralam kalutkow I sie uwalilam po same pachy Karmelova ja mam duzy samochod ale jak sie rozlozy wszytskie siedzenia to malo miejsca zostaje na wozek nie wspominajac o jakis zakupach lub bagazach ale I tak musimy kupic wiekszy bo nam brakuje jednego miejsca a jeszcze moj placze zez jeszcze piesek musi miec miejsce I bla bla niedluge chyba autobus kupimy:-) teraz to mussze sie wziasc I sprzedac mojego britaxa bo nie mam wogole miejsca a trzymam wszytsko w jadalni niedlugo wyniose stol I same dzieciowe graty zostana:-)

Mama może taki "ogórek " by wam wystarczył nie trzeba byłoby autobusu od razu :-) Swoją drogą to już oczyma wyobraźni widzę jak będziesz musiała taką gromadę ogarnąć do jakiegoś większego wyjazdu :-) Jak przetestujesz nowy sprzęt to zdaj relację.

Hej, mam pytanie. Czy któraś z Was urodziła jedno z bliźniąt z hipotrofią? Jak potem to mniejsze dziecko się rozwijało? Dogoniło trochę z wagą to większe?

Emilek u nas byla hipotrofia IUGR caly czas jest u nas roznica w wadze ale teraz jezeli np chodzi rozwojowo to mniejszy przescignol wiekszego Karmelova wszytsko sie da ogarnac:-) najwyzej powiaze ich w peczki I bedzie:-)ja juz chyba nie musze mowic jak moj placze ze znowu musi auto zmienic :-)

mama :-) normalnie jelcza powinniście kupić ;-) ... żartuje, wiem jaki to problem, i jeszcze psiaka też wypada zabrać. My niedawno jak jechaliśmy a psa mieliśmy w bagażniku ( wilczura) to mały całą drogę się śmiał do niego, tak mu się podobało. Ale z powrotem musiałam pieszo iść z psem ( a mąż jeszcze obok autkiem czasem podjeżdżał :confused2:), bo mój psiak to uwielbia wypady do wody, a że tam wokół czarna ziemia to nietrudno sobie wyobrazić jak pies wygląda. Tylko oczy było widać, a i wszyscy się za nami oglądali. Już straciłam wiarę,że ten psiak się zmieni, więc niestety musi zostawać w domu. Ale uwielbia dzieci, szczególnie przy wózku lubi chodzić. A moje dzieci straasznieeee marudzą!

reklama
emilek86
u mnie Kaja ma na wypisie wpisaną hipotrofie, choć nie wiem dla czego :eek: bo wagę miała powyżej 2,5kg i rodziłam w terminie. u nas Kaja fizycznie się wolniej rozwija, może niedługo to się zmienia ale jest dobry miesiąc za bratem i jest dużo słabsza. Może to być też wywołane tym że mniej je. Swoją droga u mnie jest parka, dziewczyna może będzie bardziej delikatna, no i nie każde dziecko musi się równo rozwijać.

Dziewczyny mam dośc, dziś Nela staje w rozkroku mówi; "mama siu-siu" i leje pod siebie :no: jakiś dramat. Do tego dobrych 2 tyg śpi na piętrówce u góry (sama chciała) a dziś mówi do mnie "ja tu nie, tu miś pii (tzn spi)" i przekładanie pościeli :wściekła/y: bo ona musi na dole. Noi misia do spania nie chciała choć od miesiąca się z nim nie roztaje.

Do góry