reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Cannot
Ja jak scigalam mleko to mjsialam co 3h i po kazdym sciagnieciu pic 0,5l albo kawe zbozowa albo herbatke laktacyjna (parzylam z czarna bo sama jest nie do wypicia) jak zaczelam zadziej sciagac od razu zanikal mi pokarm. Wiec moze u ciebie jest podobnie i kluczem jest czestotliwosc. No i u mnie sciagniecie 2 poersi to ok 30-40 min pompowania bylo. Wiec czas tez ma znaczenie bo podudzasz brodawki. Bez dziecka przy cycku utrzymanie latkacji to koszmar.

A sa nakladki silikonowe na brodawke.

Część!Co do rozwoju dzieci to jestem zdania,że na wszystko przyjdzie czas.U mnie np Dawid jest większy i niby silniejszy a jest w tyle za Maja.jedyne co zaczął robić przed siostrą to raczkowanie.Bardzo długo się nie przekręcał na brzuch a potem jak zaczął to nawet chwili nie poleży na plecach,teraz Maja od dawna siada z raczkowania a on nie,tylko jak go posadzę.Starszy też późno wszystko zaczynał i nikt nas tu nie kieruje na żadne rehabilitacje czy coś.Widocznie jak dziecko będzie gotowe to wszystko opanuje:)

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

Dziękuję za odpowiedzi. Pytałam po prostu z ciekawości. Po urodzeniu córka miała 440g mniej niż synek. Teraz jest to już ponad 600g pomimo że je prawie tyle co brat. Może po prostu będzie drobniutką dziewczynką.:-)

Mam jeszcze jedno pytanie:happy2: Jak ubieracie dzieci na noc? Jak są już większe to wiem, że w piżamki. A takie maluchy?

emilek86
u mnie teraz jest z 2 kg różnicy :szok: na korzyść Natana :tak:
a urodziły się równe.

Ja od urodzenia ubieram w body + pajac bawełniany. Nele obierałam tak do 1,5 roku aż tak dużych pajacy nie miałam. Piżama mi się nie sprawdzała bo jak miała np. rok tak wariowała że bez doby pielucha jej uciekała lub ciągle miała plecy gołe. Co prawda teraz Nele ubieram w piżamę ale że mi się odkrywa zakłam jej ciepły polarowy pajac -dorwałam latem 3 szt :-D. Kaję też od 3 dni ubieram inaczej bo mi się rozkopuję z nocy i jest zimna jak lód- ma body na dł rękawie i śpiworek + kołdra.

Multimama
Jak twoje usypianie?? Jak maluchy i oczywiście jak Ty to znosisz??

A to moja 2 latka (swoją drogą 13 600 i 95cm - też wagi nie widać ale mamy ją pilnować zalecenia pani doktor - wiec swoim się nie przejmuj- nie jest jedyny)
IMG_20140501_192026.jpg

Załączniki

• IMG_20140501_192026.jpg
    IMG_20140501_192026.jpg
    43,4 KB · Wyświetleń: 63
Ostatnia edycja:
Justynia- dzięki, w takim razie będę się męczyć co 3 h. Herbatke laktacyjna pije, mi bardzo smakuje;)

Slodka ta Twoja mala Hello Kitty!

Cannot ja jak odciagalam to caly czas co 3 godziny I w nocy tez tak robilam a jak dzieci wrocily do domu to tez jadly co 3 godziny ja polecam nakladki medeli w porownaniu do avent to ferari Justynia a leje tak w majtki I chodzi w nich zy sciaga??moze jakies majtki treningowe ja swoich na noc ubieram body plus pajac I tak robie od samego poczatku a nas pajace do 24 mz wiec jeszcze tak beda spac rokopuja sie masakrycznie dzisiaj w nocy urzadzili taki cyrk tak sie pozarlam ze swoim ze myslalm ze mu czyms przyloze beczeli z godzine chyba lobuzy jedne co do wozka to ja mam ten najstarszy model I to jest wozek dla duzych dzieci bo to drugie siedzenie nie jest rozkladalne troche zszkowola mnie rozmiar w porownaniu do britaxa to jest chudzinka jutro zrobie jazde testowa to sie okaze teraz sie wszystko suszy bo popralam wczoraj plus jest ze ma swietna folie I pokrowiec calkowicie sie zdejmuje

Cześć!wczoraj cały dzień na zakupach,robiliśmy ubraniowe zapasy na urlop w pl.Boże jak to będzie!?przecież te moje diabły samolot rozniosą!a co do nocek to wczoraj Maja usnęła na siedząco na kolanach u taty:)W nocy co prawda pobudki są ale nie tak dużo i takie chwilowe więc i ja wiecej i lepiej śpię.Justynia Nela wygląda jak aniołek więc nie rozumię dlaczego na Nią narzekasz:)Mój nie woła jak chce siku i dalej sadzam go na wyczucie.jak zrobi w majtki to może tak chodzić pól dnia i mu to nie przeszkadza:)

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

reklama
Do góry