reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Kurde mi Antek w ogóle nie chce ssać z piersi, tylko z butle ssa. Spytam Polożna o te nakladki. Może tu tkwi problem ze on nie czuje nic w budzi w porównaniu ze smokiem z butli.

Cannot właśnie dlatego jest tak ważne żeby dziecko najpierwmialo piers a później butle bo przy piersi musi się na pracować u nas była sonda wiec ja miałam łatwiej bo pielęgniarka dawała im mleko przez sondę a ja jednocześnie przystawialam

Multimama
U nas to samo Neli mokre gacie nie przeszkadzaja, osrane tez nie :-/

Majtki trenigowe traktuje jak poeluche :-) wiec na jedno wychodzi.

Mama
Daj zdjecia wozka :-D

Oj nie wiedziałam,że odpieluchowywanie to taka trudna sztuka.Gdyby jeszcze wołał a tu nic:(

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

IMGP2815.jpgIMGP2827.jpgIMGP2828.jpgIMGP2847.jpgIMGP2823.jpgIMGP2833.jpgIMGP2825.jpgIMGP2843.jpgWozek ,krzywe glowy,sajgon i tle i lobuzy zagilane

Załączniki

• IMGP2815.jpg
    IMGP2815.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 78
  • IMGP2827.jpg
    IMGP2827.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 73
  • IMGP2828.jpg
    IMGP2828.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 70
  • IMGP2847.jpg
    IMGP2847.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 69
  • IMGP2823.jpg
    IMGP2823.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 70
  • IMGP2833.jpg
    IMGP2833.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 71
  • IMGP2825.jpg
    IMGP2825.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 73
  • IMGP2843.jpg
    IMGP2843.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 69
Mama290 słodkie Twoje dzieciaczki,
Justynia Twoja Nela modelka
Justynia, Multimama u mnie podobne doświadczenia z odpieluchowaniem. Mokre gacie nie straszne (skarpetki, przy okazji, też nie). Za to nocnik służy jako super siedzisko potrzebne do obserwowania pralki jak pierze.
U mnie ospa na całego. Przy okazji odpowiem Kamili - karmienie piersią nie uchroniło od wirusa. Adasiowi wczoraj wyskoczyło kilka krost. Ale to może dlatego, ze ja nie wiadomo czy przechodziłam ospę. Więc jest możliwe że u mnie w mleku przeciwciał nie było.... Swoją drogą dziwne troche, że rodzice moi nie pamiętają czy miałam ospę... Mam tylko jedną siostrę, wiec opcja, że dużo dzieci i rodzice rachubę stracili nie wchodzi w grę.....

U Ani chyba jakiś skok rozwojowy. Wczoraj rano wciągnęła 210 ml mleka modyfikowanego - po cycku!!! NIe wiem, gdzie ona to mieści. Wy też tak miałyście u Waszych dzieci??

A Leon kończy ospę i przechodzi skok de-rozwojowy...
20140505_142502.jpg
kołyska tylko za mała...

Załączniki

• 20140505_142502.jpg
    20140505_142502.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 64
  • 20140505_142502.jpg
    20140505_142502.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 61
  • 20140505_142502.jpg
    20140505_142502.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
mila z jednej strony to dobrze bo maluchy będą miały ospę z głowy.U mojego mokre skarpetki też go nie wzruszają:)A i jeszcze cos!wczoraj pisałam,że Dawid nie potrafi usiąść a dzisiaj już to opanował:)Mama ale fajne łobuziaki a główki nie wyglądają źle.U mnie taki wózek by się nie sprawdził bo ten kto by siedział na dole to by się chyba wściekł :)Ja tam dalej będę się zachwycała moim pojazdem,cieszę się że cała tapicerka się zdejmuje do prania bo inaczej wstyd byłoby się gdzieś pokazać:)

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

Juastynia śliczna ta twoja Nela.Eh, że ja nie mam dziewczynki.
Mama twoje urwisy też super! główki nie wyglądają wcale źle, a gile nie do pasa.
U nas nadal próby wprowadzania nowych smaków, marchewka jeszcze ujdzie, ale kalafior i brokuł feee. Nadal nie umieją jeść z łyżeczki, macie jakieś sposoby? Mnie już żuchwa boli od robienia min i mlaskania :-D. Moje klocki ważą już ok 7 kg, w środe będziemy u lekarza to zważymy dokładnie. Karmelova, jjka jakie rozmiary nosza wasze dzieciaczki? My wychodzimy z 62 i powoli wchodzimy w 68. Rosną łobuzy.

reklama
Do góry