reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

mama
wiedziałam że jakaś z stałych mam :-D nie wiem jakiś domek/auto (nawet wiekszy zestaw) z figurkami , moja ma 2 latka i chciałam kupić jej coś do odgrywania scenek... w PL nowe drogie :szok: może z wysyłka z GB jakaś używka wyszło by przyzwoicie :tak:

reklama
Polka co tam u Was?????

Multimama nie wiem czy to były Twoje rejony ale coś mi tak swita, okolice Leżajska, Przeworska ;)

Co dio usypiania to ja kładę dzieci do łóżeczek daje im butelki z mlekiem oni sobie piją, T zazwyczaj zasypia zanim wypije, a D wypija potem wariuje i zasypia :) spróbuj może oni się przyzwyczają gdy będą lądować z flaszką mleka w łóżeczku

Justynia a nie chcesz sobie zooma zostawić??? bo spacer ze starszymi dziećmi w wózku jeden obok drugiego często zaczyna i kończy się wyrywaniem sobie zabawki, ściaganie czapki, butów :-D:-D

Kpe moi tez bebiko inne jakos im nie bardzo podchodzi, chciałam te z rossmana im dać ale dziwnie się rozpuszcza i jak daje ciut kleiku (pół miarki) to za bardzo gęstniało:baffled:
No ale dobrze, że już w domku, Tobie lżej i maluchom też.

mama swoją drogą za dużo ciuchów nie poodkładasz :-D bo za chwile znów będą potrzebne. Na kiedy masz termin??
ja juz na 4 się nie pisze :no:... możne i bym chciała :zawstydzona/y:ale już czuję że za mało czasu poświęcam mojej 3, i teraz trochę mamy perturbacji z zdrowiem maluchów (mam nadzieję że to nie będzie nic przewlekłego) i tak jakoś chce się im poświecić aby wyszły na prostą. Od jutra zaczynam ćwiczyć z Kają po 2 tyg przerwy :baffled: znów będzie bidulka płakała :wściekła/y:
nie wiem czy się chwaliłam mały od 3 tyg na brzuch obraca i z powrotem w 2 strony a teraz za siadanie się bierze :szok: a Kaja nic :-(

Jutro wybieram sia na car boot I popatrze za pepa jakby cos to sie jakos dogadamy choc ja ciesze sie ze moja corka ten wspanialy okres ma juz za soba bo nie ukrywam ze nie dzierze tej pepy:-) to samo mam do tomasa klocok lego jak sobie pomysle ze to znow mnie czeka ehhh u nas noce wygladaj troche lepiej tzn chloapki pija do 24 a pozniej o 6 tyle tylko ze Olek wczoraj wariowal w nocy zasnol z placzem dawalm pic jesc rozbieralam nosilismy go cuda wianki a on dalej sie darl niech te pierdzielone jedynki wyleza bo sfiksuje jak beda takie sceny robic o szzz

Bibiana
o tym nie pomyślałam :szok: ja mam jedno marzenie odgruzować mieszkanie i 2 gondole i 2 foteliki jak mam trzymać na szafie jeszcze z rok to mnie szczyka :baffled: ale coś w tym jest co napisałaś ... muszę to przemyśleć.
Multimama
a Twoje robaki jak w x-landerze się czują ?? dużo broją??

mama
ja sam obrazek peppy znoszę gorzej z bają. Neli bardzo ograniczam TV najlepiej jak nie ogląda wcale w ciągu dnia :-)a jak juz baby first - nie ma tam reklam i bajki nudne wiec do spania idealne ;-).
czasem jak Nela lata przy kąpieli maluchów dostaje peppe na tel. :zawstydzona/y:
Był jeden odcinek, dziadek świnka tłumaczy Peppie do czego służy strych, i mówi że tak się trzyma stare rzeczy; a Peppa na to : "dziadku takie ja Ty!?" i za to nie lubię tej bajki bo takich dialogów jest więcej. A najgorsze są troskliwe misie :dry:

Chlopakow moich to tv wogole nie interesuje ale troskliwe misie to boziiu jeszcze taka bajka co jest chomik kaczka I cos jeszcze ale moi teraz ogladaja te bardziej juz dorosle kanaly jak czasem poslucham to mam ochote telewizor przez okno wyzucic:-) wogole zylam kupe lat bez polskiej telewizji I mi sie zachcialo ja tez ze wzgledu na miejsce chce wszystko wyniesc na strych I tez mysle o nowym wozku bo ja mam strasznie waskie drzwi I juz kupilam nawet tai lekki jeden obok drugiego ale wyjscie z domu to najpierw wozek a pozniej dzieci I ja na to sily nie mam I szukam tandem jakiegos w miare normalnego

Cześć dziewczyny!ja tak na szybko bo stoję pod drzwiami i słucham czy zęby nie lecą bo puściłam robaki same w łóżeczkach i wariują.Z butelkami nie chcą leżeć bo od razu na brzuch się przekręcają.A co chodzi o xlandera to jestem bardzo zadowolona,nadal lekko się prowadzi i maluchy w nim nie rozrabiają.czasami zabiorą sobie zabawkę ale to bardziej przez przypadek.ja jak na razie nawet nie myślę o wymianie na parasolkę bo wydaje mi się że musi byc ciężko pchać 2klocki.Bibiana do Przeworska mam ok 50km,w sumie nie tak daleko.Jakby co to w czerwcu zapraszam:)

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

Bibiana - ja od początku mam wózek jeden obok drugiego i jakoś specjalnych trudności nie odnotowałam;-) My mamy teraz baby joggera city mini i jestem naprawdę zadowolona.
W poniedziałek mam kontrolę z dziecmi pochorobową i poszpitalną - ale te 2 tygodnie dały mi w kość :wściekła/y: Justynia a jak u Was? Już w domku?

Lilonka zdrówka dla Was!!!
Justynia dla was również :)

Ja nie mówię, że to jakaś trudność wielka, ale Tomus ma np dużą przewagę nad bratem i wszystko mu zabiera w wózku, nie mówie, że to jest przez cały spacer, ale czasem wolałabym przy nich jeden za drugim, ale i tak zadowolona jestem bo jest lekki i jedna ręką daje prowadzić (czasem ktoś zadzwoni :-D )

Multimama to dobrze kojarzyłam :) A gdzie dokładnie Ty tam mieszkasz?

reklama
Bibiana ja mieszkam na wsi której nie ma nawet na mapie:)3km ode mnie jest Biłgoraj.Kurcze fajnie byłoby się spotkać,moje zaproszenie jest cały czas aktualne:)A robaki śpią,jutro policzę czy zębów nie pogubiły:)Poszlam do nich dwa czy trzy razy,dałam smoki,położyłam aż w końcu padły po ok godzinie.

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

Do góry