reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Hej Dziewczyny,

Anuśka - no witaj na nowym watku :-) trudno sie przyzwyczaić, prawda? jak Ty i Maluchy? wszystko ok?
Agata - no temat opiekunki gorący :tak: mnie też interesuje, chociaż chce zorientowac się też w kwestii złobków/klubów malucha..u mnie dodatkowo niestety pojawia się problem z dojazdem opiekunki, bo mieszkamy za Poznaniem i z tego co slyszalam to to już wplywa na to, ze wybor opiekunek mniejszy..

a tak w ogóle to myslalam, ze przy bliźniakach teraz to bede frunąć do pracy na skrzydlach, byle sie tylko z domu wyrwac, ale juz widze, ze tak latwo mi nie bedzie je zostawic..pewnie bedzie tak jak z pierwsza cora, ze przez miesiac rozdarcie kompletne i wyrzuty sumienia, ze nie mam czasu dla dziecka..

takze wszystkim Mamom wracajacym wlasnie do pracy życze duuużo sily i pozytywnego nastawienia :-)

co do spanka dzieciaczków to moje dalej jedza i spia..i spia praktycznie caly czas na brzuchach, co mnie juz troche martwi bo najedza się, 2 minuty w lezaczkach i becza..i dopiero na brzuszku sie uspokajają.. nie wiem czy to normalne, ale swiata za duzo to one nie widzą..???

jeśli któraś z Was tak miala moze to dajcie znać...

reklama
Aime u dzieciaczków wszystko ok,póki co bardzo grzeczne są,z mała w srodę jedziemy do kielc na konsultację chirurgiczna i mamy nadzieję że okaże się że wszystko jest w porządku.Ja też już lepiej się czuję,miałam powikłania po cc a tak właściwie to po znieczuleniu-bardzo bolała mnie głowa potem kręgosłup ale od wczoraj mam już spokój.

Anuśka witaj wśród rozpakowanych mamusiek:-)

U nas już pierwszy ząbek wyszedł,czekamy na drugiego,który lada moment też wylezie,nawet nie jest źle odpowiednia maść na dziąsełka czyni cuda
yes2.gif

Ja gotuję zupki sama :-)
baza jest zawsze taka sama mięso cielęcina, indyk czasem polędwica, marchew, ziemniak, por, pietruszka, no i liście np.selera które potem wyjmuje.

U nas zawsze o 19.00 jest kąpiel choćby się waliło i paliło to jest święta godzina... ostatnio byliśmy na imprezie całą rodzinką cały dzień był tak ustawiany żeby ich umyć później kurde o 18.00 zjedli mleczko...godz. 19.00 oczy w słup i ryk.... wracaliśmy do domu i szybko kąpanie...wleźli do wody odrazu buźki uśmiechnięte....i spokój...
wszystkie inne posiłki są nieregularne... chłopaki śpią ile chcą i kiedy chcą...
i nie powiem jest z tym ciężko ale daje radę :-)

u nas schemat wygląda mniej więcej tak :
19.30 - mleko Bebiko 2R 220 ml.
następnie zalezy od humoru 02.00 w nocy mleko 220
Potem 06.00 mleko
09.00 kaszka
12.00 zupa
14.00 owoce
16-17. mleko
ale te godziny to są strasznie ruchome przez ich humorki

Pamiętam że Laura jak była mała miała stałe pory jedzenia...

Aime mała urodziła się z małym pęknieciem skórki miedzy odbytem a pochwą i chirurg musi sprawdzić czy to powierzchowne czy nie i czy bedzie potrzebny zabieg zszycia.Podobno często sie tak zdarza u bliźniąt przez ucisk w brzuszku a moje maluchy były dośc duże.

donka ojeju takie już duże te Twoje Gwiazdy:-D Już ząbki im wychodzą:szok:

Dawno mnie tu nie bylo:)
Anuska, witamy w gronie:)
Ja tez sama gotuje im zupki od 2m-cy, sloiczki mam tylko na sprobowanie. Podstawa jest marchewka, pietruszka i ziemniak u nas. Gorzej z mieskiem. Kurczak niezbyt im idzie, krolik troche lepiej, za to uwielbiaja indyka:)
My mamy schemat dnia tez od ok. 2m-cy i wyglada tak:
7.00 mleko 190ml
10.30 kaszka 170ml
spacer
14.00 zupa
spacer
17.30 mleko 190ml
19.00 podwieczorek - owoce ze sloiczka
20.30 kapanie
21.00 mleko 190ml
I tak jakos sobie funkcjonujemy..
Mialam tylko meeeega problem z wprowadzeniem mleka nr 2.. Po 1,5m-ca dzisiaj w koncu caly dzien na NAN 2;)))

reklama
Anuska witaj, sliczne dzieciaczki :-)

A u nas nowosc, Nadusia juz stoi sama przy meblach, barierkach od lozeczka i dzisiaj zrobila 3 pierwsze kroczki, nie wiem za ktora chodzic :-)

Do góry