reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Dzisiaj gotuje rosolek, wlasny przepis, a uwielbiaja: ziemniaki, kawalek pora, lisc kapusty wloskiej, rozyczka brokulu, piers z kurczaka :-)

Dziewczyny ile Wasze Szkrabki jedza w dzien, bo moje oprocz zupy, to bardzo malo i chyba dlatego dojadaja w nocy ... 2 razy po 150.
Karola super :-) Ja gotuje od 5 mies, bo sloiczkow nie chcialy

moje wcinaja kaszka z mlekiem (lyzeczka) ok 180-200 ml na sniadanie, mleka zjadaly ok 200ml ale od pewnego czasu im sie odmienilo i jedza od 150-200ml - roznie (na noc alicja zwykle 200 a arek ok 150-180 ml), a obiadek to ok190-220 g jedzenia

planujemy zmienic im menu, moze wprowadzic moje zupy i wogole inny plan jedzenia w ciagu dnia ale jeszcze nie mamy pomyslu.

moje dzieci zzaczely przesypiac noc jak wprowadzilam obiadki

ja o borowkach na ból brzuszka to nic nie słyszałam..

Zupki gotuję sama, najczęściej wrzucam ziemniaka, marchewkę, kawałek pietruszki, czasami koperek czy natkę i miksuję. Dzisiaj robiłam np. ziemniaki ze szpinakiem. Wczoraj był rosołek na takiej "wiejskiej kurze" :-) A z owoców to też sama przygotowuje, dzisiaj maluchy wsuwały jabłka z bananami. Tylko ja sobie przywiozłam ze wsi ekologiczne jedzenie to na razie sama przygotowuję.

Za kojcem też się rozglądam.. tylko gdzie ja go wstawię :-D

Ja do pracy wracam w połowie września.. :-(

Manila, to super Twoje wcinaja, moje jedza 90 kaszki lyzeczka na sniadanie i kolacje, do tego owocki, zupa jakies 150 i raz butla 150 i plus 2 razy w nocy. To faktycznie malo w dzien i musza dojesc, ale jak chce dac cos wiecej w dzien to nie chca ...

Renia Ty tez chyba do pracy niedługo wracasz? Współczuję dziewczyny, chociaż ja tym razem chętnie juz bym się wyrwała z domu, bo siedzę od sierpnia 2009 :szok: Ale wątpię żebym znalazła jakąś szaloną kobietę do pilnowania 3 dzieci.
Monia niestety to już w najbliższym tygodniu a dokładnie zaczynam od czwartku, obecnie od tygodnia przychodzi niania, a jutro po raz pierwszy zostanie z nimi sama na jakiś czas:baffled::baffled::baffled: z jednej strony straszne a z drugiej trochę inności dobrze mi zrobi
Manila o herbatce borówkowej to pierwsze słyszę, ale pewnie działa tak samo jak jagody, które bierze się podczas biegunek.

rety, laski pierwszy raz w zyciu ugotowalam taka zupke dla maluchów zamiast sloiczka:szok:i zjedli ją:-D
z czego gotujecie takie obiadki o ile gotujecie?
Karola Gratulacje:) pierwsze koty za płoty i teraz będzie już z górki:)ja też chłopcom gotuję sama, zupki mięsne, warzywne, rybkę i obiadki a do garnka wkładam to co mam. A zdarz mi się też mieszać słoiczek z moim i też im smakuje:) a ja najczęściej zupki mieszane ziemniak, marchewka, brokuły, kalafior, fasolka, por, pietruszka, natka lub koperek plus mięsko kurczak, cielęcina bądz wieprzowina. dzisiaj jadły poledwica, ziemniaki, marchewka i por. od kilku dni przymierzam się do pomidorowej i moze w tym tygodniu im ugotuję :)

Dziewczyny ile Wasze Szkrabki jedza w dzien, bo moje oprocz zupy, to bardzo malo i chyba dlatego dojadaja w nocy ... 2 razy po 150.
Moje rano kaszka lub owsianka ok 200 z buli, obiadek/zupka ok 160g, deserek ok 120g, potem mleko z kaszką ryżowo-kukurydzianą 150ml, na noc 240-300 mleko z kaszką ryżową i w nocy ok 3-4 130ml mleka.

Dziewczyny powiedzcie mi cos o nianiach(jesli takowe posiadacie badz zamierzacie) mysle o powrocie do pracy po malutku i zastanawiam sie jakie sa stawki dla nian blizniat i czy ciezko bylo wam taka odszukac?
I jeszcze jedno ile wasze dzieci w wieku dwoch miesiecy mialy czuwania w ciagu dnia??moje prawie caly dzien walcza:D

Moje raczej śpią niż czuwają, ale jeszcze nie skończyły 2 miesięcy...teraz trochę zaczynają dokazywać - już tęsknię za pierwszymi dniami kiedy trzeba było je budzić na jedzenie :)

reklama
Cześć dziewczyny chciałam dołączyć do Waszego grona:-)

w 36tc i 5, 28 maja o godzinie 10.21 przez cc przyszła na świat Amelka z wagą 2750,55cm i 10 pkt Apg i o 10.22 Alanek z wagą 3000,54cm i 10 pkt Apg :-)

Do góry