reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Witaj Agata88 na kolejnym szczeblu drabiny :):)

U mnie roznica miedzy dzieciuchami bylo 500 g a waga na dzis Laura 5100 Antos 5360. I tak jak u Moniek78 jedno to studnia bez dnia a drugie jak wiatr zawieje, choc ostatnio nie zapeszajac Laura domaga sie jedzenia. Ja wciaz musze ja karmic co 3 godziny.
Co do suwaczka to sprawdz na stronie glownej tam powinny byc wskazowki co i jak.

P.S.
Uprzejmie prosimy o nie wzbudzanie w nas zazdrosci z pogoda :-):-)

Youssta - jak po wizycie, odezwij sie

reklama
u mnie jest różnica w wadze , Zuzia waży 6420 a Szymek 6220 - co do jedzenia to różnie, zależy którą noga towarzystwo wstanie tak je - są dni że wystarcza im 4 niewielkie posiłki a standardowo jedza 5 razy czyli o 5 rano, 9, 13, 17 i 19.30 ... my dzisiaj spędziliśmy w sumie 6 godzin na spacerku...nogi w tyłek mi włażą ale szkoda było mi się kisić w domu ! no i jeszcze raz polecam wózek Babby jogger !!! rewelacja !!! moje już nie odbijają - jest już bardziej dojrzały układ pokarmowy i dlatego, ale od początku po każdym karmieniu bekały jak stary marynarz po beczce rumu !

Tossa ja też cały dzionek na dworze...i nogi strasznie bolą...dla mnie w taką pogodę jest odwieczny problem jak dzieci ubrać?? czy wkładać jeszcze rajstopki pod spodnie?? czy zwykłe bluzy czy polarowe?? aaaaa nigdy nie wiem....a jeżeli chodzi o odbijanie to Jula czasem odbije aa Jaśka musze nosić dotąd aż odbije bo później budzi się z płaczem i jak go podnoszę to jes beeeeek :p
aa jeżeli chodzi o jedzonko moje mają tak ze 2 tygodnie meeega apetyt potem mały przestój...i nie za bardzo lubią jeść rano...

rabbit ja swoje ubrałam tak: bodziak kopertowy, spodenki dzianinkowe, skarpetki, buciki, na wierzch młody grubszą bluzę i czapkę ,młoda płaszczyk polarkowy i czapka szydełkowa, nogi przykryte niezbyt grubym kocykiem polarkowym - no ale moje mają takie gile że hej !

My też dzisiaj cały dzień na dworze, ale nogi jakoś mnie nie bolą:D, a moi chłopcy dziś w samych spodenkach bez rajstopek, tylko skarpetki, buciki, body na krótki rękaw i bluzeczka bawełniana, a popołudniu zamiast bluzeczek rozpięte bluzy dresowe plus czapeczki na głowach i było im bardzo ciepło:) jeśli chodzi o odbijanie to po każdym posiłku im się odbija i nieraz jeszce potrafi ulać.
Waga chłopców urodzeniowa różniła się o 50g a teraz 1000g:D
Z apetytem też jest różnie najmniejszy maja jak trzeba zjeść obiad:/ niestety, więc czasami karmienie trwa ponad 1h:( ale pozostałe posiłki spoko:) a dziś mój Filip na kolację zjadł 300ml kaszy:szok::szok::szok::szok::szok::szok: nie wiem gdzie on to zmieścił.
Śpijcie dobrze:) do jutra:)

Reniu ja spałam baaardzo dobrze, dziękuję:-D
Chłopcy wypili mleko przed 21 i ja odrazu wziełam się za usypianie Oli, bo to też dzidziuś;) Zasnęłam z nią i obudziłam się przed 4 rano!!!!! Chłopaki spali 7 godzin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nakarmiłam ich przez sen, bo nie wiedziałam, czy przerwa w jedzeniu nie za długa była:eek: a potem o 7 bąki same się obudziły i kazałam mężowi wstać do nich i pospałam do 8.30 :-D Oby więcej takich nocy :-D

Też mam zawsze dylemat jak ich ubrać. Wczoraj spodnie dresowe, body z krótkim rękawem, bawełniana bluzeczka, skarpetki, czapki i trampeczki. Jak spali, to przykryłam ich cienkimi kocykami.
My byliśmy w sumie 5 godzin na dworku ale nogi mnie nie bolały, trochę pospacerowaliśmy a potem siedziałam na placu zabaw, bo Ola kocha piaskownicę.
Renia ​jak jest u Was bo na moim osiedlu wysyp bliźniąt ;)

Jutro szczepienia brrrrr :/

Monia cieszę się że wyspałaś się:) należy Ci się:):tak::tak::tak::tak: a ja póżno poszłam spać bo ok 23, ok 4 wstałam nakarmic maluchy i nie uwierzysz zasnąć nie mogłam i nie śpię do teraz:szok::szok::szok::szok::szok:. nie wiem co ze mna nie tak, dzieci spały do 6,15 a mnie nosiło po chałupie i nie wiedziałam co ze soba zrobić - po prostu tragdia. ale jak dzieci marnie śpią w nocy to ja wtedy nie mam siły i oczy na zapałki bo taka spiaca, a jeą=śli chodzi o blizniaki to na widoku deficyt, owszem widziałam może ze 2-3 pary ale juz takich ok 3 latek a maluchów nima.... wszystkie na zadębie się wybrały:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Hej dziewczyny
U nas pogoda suuuper no i moje laleczki od paru dni spokojne więc mamusia jako tako wypoczęta.
Powiedzcie kiedy u Was dzieciaczki zaczęły wydłużać sobie pory karmienia?Bo ostatnio się troche dziwie jak domagały się jedzenia co 3godz.tak teraz jedzą co 4,5-5godz. i zjadaja góra 90ml czy mam się zacząć niepokoić?
Agata88 u nas z kupkami róznie po 1-2dziennie a czasami nawet co 2dzień,ale wtedy to po pępek,a wagowo jest jeszcze różnica Asia pulpecik,a Julcia taka drobinka

hej laseczki:)
wieki mnie nie było na forum, ale chce sie pochwalić, że moje maluchy przyszły na świat 30 marca:)
Franio o 9.30 z waga 2650 i 50 cm, a Szymek o 9.33 z waga 3070
mieliśmy troche przebojów, po porodzie z Franiem, a po tygodniu z Szymkiem- trafilismy do szpitala z podejrzeniem niedroznosci jelit..maluchy dzis kończa 4 tygodnie a 3 spędziliśmy w szpitalu..
pozdrawiamy:)

reklama
Magda Gratulacje!!! i jaka piękna waga...suuuper...szkoda że te przeboje szpitalne były :( ale mam nadzieję ze już wszystko jest oki....i chłopaki zdrowe

moje dzieciaki nadal jedzą co 3h...co mam zrobić jak nie chcą wydłużyć czasu...grrrr...niekiedy tylko się uda...ale nadal mają zegarki w brzuszkach...

u nas też piękna pogoda...i właśnie mam do was mamuśki pytanie...jakich kremów używacie z filtrem dla małych?? co polecacie ?? i z jakim filterm??

buziaki od cici Rabbit :p

Do góry