reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Moim chłopakom najlepiej śpi się między 19-24. Już się ostatnio zastanawiamy czy nie przełożyć im kąpieli na 23 potem kąpiel i spałabym do rana :confused:
U nas z jedzeniem znowu masakra. Igorek ma apetyt, to super tylko czemu co max 2 godz a nie co 3?? A Oskarek co 3 godz bardzo głośno domaga się butli ale zapał na jedzenie szybko mu mija. Teraz jedli o 21 i Oskarowi niemal wlałam do buzi 50ml.
Ciekawe ile ważą, szczepienia w sobotę mamy to będą zmierzeni i zważeni ;-)

Renia umówimy się po niedzieli, bo jutro i w piątek mamy rehabilitacje, sobota szczepienia więc dużo wrażeń dla chłopaków i pewnie będzie nie wesoło.
Może umówimy się na spacerek???:-)

Czesc dziewczyny nie wiem czy dodal sie jakis czas temu tutaj moj post ze zdjeciem maluszkow??wiem ze gdzies wstawilam ale bylam tak zakrecona ze szok:szok:
Jesli nie to zaraz nadrobie,chcialam do was w koncu dolaczyc bo maluchy prawie 3 tygodnie juz maja a ja nie moge sie zabrac do pisania tutaj cos;)
przyzwyczailam sie zbytnio do watku ciaza:D

Mam pytanko powiedzcie mi jak to jest z robieniem kupek?to normalne ze dziecko np robi po kazdym posilku a drugie juz tylko 2-3 razy na dobe??nie widze oznak aby ktoremus cos dolegalo stad moje pytanie bo to duza roznica miedzy jednym a drugim.
I drugie pytanko po porodzie dysproporcja wagowa wyrownala sie miedzy waszymi maluszkami czy nadal sa roznice??

Agata z kupkami tak jet, że jedne dzieci robią po każdym posiłku a inne raz dziennie lub co kilka dni. Jak się nie prężą i nie płaczą całymi dniami to z brzusiami jest ok :) U mnie wagowo chłopcy idą łeb w łeb ;)

dziekuje bardzo wlasnie tak myslalam na zdrowy rozum,ale zawsze jak ktos potwierdzi jestem spokojniejsza.A po kazdym posilku Ci odbijaja od poczatku?moje chlopaki maja ewidentnie z tym problem i pozniej ulewaja biedaki...niby probuja odbic ale niezawsze im to wychodzi sama nie wiem

Moi bekają jak tatuś po piwie ;) Ale i tak trochę ulewają. Córka jak była mała to wogule nie klepanie noszenie nic nie pomagało, nie odbijało jej się wcale. A ulewała potwornie do 6 miesiąca dopóki sama nie siedziała. Mała miała refluks.

Ostatnia edycja:
hmm no tak musze z lekarzem o tym pogadac.Jeszcze jedno jak mam dodac suwaczek?bo wzielam z jakiejs dziwnej strony i bledy mi wyskakuja...dziekuje za pomoc:-)

reklama
Agatka moje Laski nie odbijały na początku. Ale też nie ulewały, teraz odbijają i zdarzy im się mały bełcik.
Co do kupek to u nas czasem jest codziennie jedna, czasem dwie,a czasem co drugi dzień.
Moje Dziewczyny wyszły ze szpitala z taką samą wagą a teraz jest już 300 gr różnicy. Dwie zupełnie różne istotki, jedna wcina jak szalona, a drugą trzeba przymuszać a i tak zjada mniejsze ilości.
Jakbyśmy miały po jednym dziecku to by człowiek nie miał porównania i byłby spokojniejszy. A tak oświeć można;-)

Do góry