reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

walawenderki tak karmię co 3 godziny, tylko nocami daję im pospać trochę dłużej....no chyba, że same podnoszą alarm.
Dziewczynki podrzućcie proszę jakąś fajną stronkę ile dzieci w danym wieku powinny jeść.
Mojego jednego dziecia nie poznaję od paru dni, jest takie darcie, że masakra. I właśnie jak pisze Tossa przeczytałam o skokach rozwojowych....kurna w życiu nie słyszałam o czymś takim. Człowiek musi się tylu rzeczy nauczyć.
To może jeszcze poproszę Was o namiary na kompetentną stronę o skokach rozwojowych.
Jejku i jeszcze bardziej doświadczone mamunie poproszę o sposoby na pobranie moczu od dziewczynek, bo musimy oddać.
Przepraszam, że tyle tego ale dopiero raczkuję w sprawach macierzyństwa.

reklama
Moniek ja mam wykresik ze skokami rozwojowymi :-) tam gdzie błyskawice to są skoki :-)
Zobacz załącznik 458341

A tu możesz poczytać
http://wiki.28dni.pl/doku.php?id=7_skokow_rozwojowych_-_1_rok_zycia_dziecka&s[]=skoki

Co do tego ile dzieci powinny w danym wieku jeść to pewnie rozpiski są ale dzieci to małe ludziki i tak jak dorośli mają raz lepszy raz gorszy dzień jeśli chodzi o jedzenie , także ja bym się nie trzymała żadnych rozpisek - najważniejsze żeby przybierały na wadze
Jeśli chodzi o pobieranie moczu u dziewczynek to są woreczki ale jak dla mnie to jakieś nieporozumienie, bo po prostu zawsze wyjdą bakterie w moczu, więc najlepszym rozwiązaniem jest pobranie do pojemniczka - rozbierasz panny do naguska , ewentualnie podajesz herbatkę lub wodę do picia , jak im się zimno zrobi to sikną i na prawdę złapiesz bez problemu bo jak sika moja niunia to leci lekko do góry:-)

Ostatnia edycja:
Hej mamuski ja wpadam w wolnej chwili na szybko

Volka nie przejmuj sie wagą!!Moje waza po 7300 juz, ale one w 36tc urodziły sie po 3kg takze nie mozna porównywac do maluszków po 2kg.
Co do kupki mi lekarz poradził, zebym zmieniła rodzaj jabłka bo po jabłuszku zielone były i teraz juz ok jest.

Tossa u mnie zaczyna sie 20tydzien ,czyli sloneczko na wykresie :) oby bo ostatnio marudzenie wielkie było!!

U mnie Antosia od piątku przewraca sie na brzuch juhuu!!I juz widze ze masakra bedzie, bo jak na plecach kłade to bach na brzuch a potem siły nie ma i płacz jest.Amelka za to nawet nie ma zamiaru na bok sie przekręcić :/ leniuszek mały.

Ostatnia edycja:
ewaw1- no moje też z 36 tyg. i miały po 2,5 jak się rodziły :), ale dzięki hihi. No a u mnie Kamiś od wczoraj przewraca się na brzuch i uwielbia pozycję na boku a Adaś tylko z brzuszka na plecki ;).

Kurde volka, szybko sie przekrecaja Twoje chlopaki..:) Moja Maja w niedziele pierwszy raz przekrecila sie z pleckow na brzuszek i bylam wniebowzieta:) Jula nadgania, rehabilitacja costam moze pomoze. Zobaczymy:) Nie moge sie doczekac az usiada, bo juz powoli przestaja miescic sie w gondole..:)

Helllo mamuśki!!!....dawno mnie nie było...eeee....nie mogę was nadgonić tyyyyle piszecie...u nas spokojnie...nareszcie....w końcu zabawią się sami..i uwielbiają siedzieć w krzesełkach i sie bawić...co duuużo ułatwia...Julia zaczyna raczkować...a grubasek Jaśko stoi już :D zębów brak....chociaż wszystko na to wskazuje że za niedługo wyjdą...niestety nadal małe żarłoki budzą się w nocy na jedzenie i nic nie mogę z tym zrobić...macie jakieś pomysły??

Paula nic nie pomaga..Jula to jeszcze by przespała noc....ale Jaśko na noc zjada po 210ml mleka albo 180ml mleka z 4 miarkami kaszy....i max 4h...:( a pobudkę robią mi przed 6 i koniec spania...

Aniu u mnie też nic nie pomaga, więc to chyba nie jest kwestia jedzenia:/ pierw jedzenie ok 4.00 i pobudkę też mi robią 5.30-6.30.
Chyba musimy to przeczekać:( tylko jak długo:szok::szok::szok::szok::szok:

reklama
Do góry