@AmMaWi To ja się zamelduję
Też mam milion pytań i wątpliwości, szukam tylko podpowiedzi w Internecie, ale to nie to samo co rady od bardziej doświadczonych. Więc mamusie, doradźcie!
Mam 2 różne egzemplarze: wersja light (Feliks) i hard (Filip)
Moi mają 3 miesiące i jakoś to było, bo nauczyli się spania na spacerze i miałam 4 godziny spokoju. Teraz coś się Filipowi odmieniło, budzi się po godzinie i praktycznie już w dzień nie śpi
Ja wiem, że każdy ma swoje potrzeby, ale on potem ryczy ze zmęczenia. Mam wątpliwości co do spania. Na razie śpią z nami, bo tak jest łatwiej: ja karmię na śpiąco, facet tuli drugiego. Ale tak nie może być na zawsze... Do tego kładziemy ich późno (21), ja idę spać z nimi i staramy się spać do 8. Feliks budzi się 2 razy, je i śpi, Filip prześpi 5 godzin, potem wisi na mnie do rana. Smoczek jest fuj i tylko się bardziej wścieka. Z jednej strony chcę ich nauczyć spania samemu, bez nas i bez smoczka, ale to by oznaczało nieprzespane noce dla mnie. No i nie wiem, jak to rozwiązać: iść spać o 19, kłaść ich w łóżeczku i pewnie będą mało co spać w dzień, albo robić tak jak jest teraz i korzystać z kilku godzin spokoju. Ale to też się zmieni, bo z wiekiem będą mniej spać... A jak są zmęczeni, to wrzeszczą, a nie śpią. Chciałabym zrezygnować z ułatwiaczy życia typu smoczek, bujak, spowijanie i spanie z nami, ale czy z bliźniakami naprawdę się da? I jak to będzie później? Oni nie śpią, tylko marudzą, a jak mam im gotować? Myślę o żłobku, żeby znów mieć trochę oddechu, ale będą chorować... Ludzie, ratujcie :?
@Kapinka Jak tam u Was ze spaniem? Dajesz radę kp czy jesteście na mm?
@nietupska A byłam tak optymistycznie nastawiona na żłobek i trochę mnie przeraziłaś
@nietupska @AmMaWi @kamiladon @Sikorkaaa i inne: jak to jest po 3 miesiącu? Lepiej, gorzej? Kiedy zaczęłyście rozszerzać dietę?
Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom