reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bawimy mama, bawimy...

A mi Konstancja zafundowala malinke. Tak mocno mi sie do przedramienia przyssala, ze nie moglam jej oderwac. Jak sie odessala oczom moim ukazala sie urodziwa malinke :D

hehe, moja Hania też mi fundnęła malinkę.....obok sutka....przystawiałam ją, zagadałam się z bratem i Ona zassała...zaolało, patrzę, a tam taaaaaka malinka obok sutka :-(

reklama
a mój Antonio wczoraj do perfekcji opanował przewracanie się na brzuch- co go wczoraj połozyłam na pleckach na macie czy na łózku ten siup na brzuch i kwęka że reka przygnieciona....juz nawet na macie nie można go samego zostawić:-Da dziś jak leżelismy rano w łózku Antoś przekręcił się na brzuchol i wypadł mu smok i próbował wcelowac pysiem w tego smoka ...smiesznie to wyglądalo
a ostatnio ma nowa technikę zasypiania- do tej pory najczęsciej usypiał na ręckach przy cycu, a teraz jak zasypia to muszę mu trzymać dłoń na buźce i on sobie wtedy łapie moją ręke i trzyma dopóki nie uśnie, albo daje mu grzechotkę w ręke on tą grzechotkę kładzie sobie na buźkę i tak zasypia....:sorry2:dziwne upodobania

Natalka gdy zasypia też lubi mieć coś przy twarzy najczęściej kocyk albo misia.
Ostatnio do perfekcji opanowała sztukę plucia i wystawiania języka
Mostek robi już od jakiegoś czasu.
Na brzuch jeszcze nie potrafi się przekręcić ale za to na boczek wychodzi jej idealnie.
Zabawki przekłada z ręki do ręki i zauważyłam że raczej będzie leworęczna po mamusi:-)

To Niki odkrył stopy, kolana. Zdjemuje sobie skarpetki i wczoraj udało mu się stópkę do buzki wpakować :) Obroty z brzucha na plecy są ale rzadko a z pleców na brzuch jeszcze nie leniuszek :-)
ale piiiiszczyyy
Niki woli prawą stronę.
Ja jestem leworęczna

u nas Ola też mui miec cos przy buzi żeby zasnąć i jest to najczęściej pielucha, ale chyba pokusze się o takiego przytulaka co Kwiatkowa kupiła Tymusiowi, taki słodki on jest. No i ostatnio najczęściej na rączkach zasypiamy zwlaszcza wieczorem, w dzien jak Cię mogę, to w leżaczku to w wózku na spacerze, to w łóżku czasem samemu ale wieczorem tylko rączki......
chyba rozpieściłam dziecie ;-)
:p

Julik też zawsze jak zasypia musi sie do czegoś przytulić- przwewżnie to jej pluszowy simba-lew :) zawsze musi mieć cos w łapkach i gnieść ;)

Sebcisław również dołączył do grona dzieci pokazujących język na prawo i lewo:-p
Przewracanie to już normalka. Raz niewiele brakowało, a spadłby z łózka, bo spał przy ścianie, ale najwyraźniej mu się znudziło więc przekręcił się na brzuszek i na plecki spowrotem i wylądował na krawędzi:szok: Ostatnio wogóle jak się budzi to na brzuszek się przerzuca, nawet w nocy jak jest na wpół przytomny to i tak na brzuchu jest jak go do karmienia biorę...
z innych osiągnięć, to jak leży pod skosem a nie całkiem na płasko, to próbuje się podciągnąć i usiąść. Jeszcze mu się nie udało, ale to tylko kwestia czasu...
acha, świetnie wychodzi mu też obkręcanie się wokół własnej główki. dochodzi już do 180%, śmiejemy się, że młody break dancer nam rośnie:rofl2:. jakieś
zasypia podobnie jak rówieśnicy, czyli przy piersi. jakieś pomysły jak go tego oduczyć?

reklama
a Niki jak pisalam ze nie umie obrotów tak sie nauczyl w ten sam dzien mam na filmiku udało mi sie nagrac :)) teraz nie moge go na macie samego zostawic bo ciagle jeczy jak na brzuchu
[video=youtube;u7vpCUKHWes]http://www.youtube.com/watch?v=u7vpCUKHWes[/video]
i na koncu okrzyk mamy :p

Do góry