reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bawimy mama, bawimy...

Moja Alicja też po schodach zasuwała, ale teraz jest drabinka, tyle, że ona na pierwszym stopniu montowana, i dalej muszę pilnować, bo Młoda staje przy tym, a ja się boję, że straci równowagę i do tyłu poleci:szok:

reklama
u nas na schody wejscia nie ma bo zagrodzone bramką.

dzis mnie mały łobuz zaskaczył swym juz tak wielkim rozumieniem co sie dookoła dzieje.
sprzatam domek, tzn zmywam podłoge, on siedzi w swym krzesełku i w ciszy obserwuje co mama robi, nagle bez przypadek przewróciło mi sie wiaderko z wodą a on z tej ciszy nagle krzyczy w tym samym momencie : BACH i sie śmieje do rozpuku, z mamy niezdary.;-):-)

a co do schodzenia jeszcze z czego kolwiek nie moge mu przetłumazyc ze głowa w dól sie nie schodzi tylko odwrotnie njpierw nózki, pupka i hop na czworaka.

Ostatnia edycja:
Aga2010 - powiem Ci, zejestem pod wielkim wrazeniem tego, ze nauczyliscie mlodego schodzic ze schodkow/podwyzszen/ szafy itd tylem. Wow!
U nas jeszcze to nie przejdzie, bo moja bida dzis dopiero drugi raz zechciala stanac przy sofie, ale postanowilam tez mlodej tego nauczyc ;-)

Poki co Polka zajarzyla o co kaman z karta z dekodera. Ze niby nie mozna jej wyciagac hehe. Podchodzi, wyciaga raczke w jej kierunku, i zaczyna wolac: nie nie nie nie nie , i patrzy na mnie....
:-D

czesc kochane...ja tylko na chwile- nie ogarne wszystkich watkow , ale wpadlam zobaczyc jakie te nasze pszczólki zdolne
Aga- szacun dla Sebka- rozumny z niego chopak:)
Antek też z dnia na dzień coraz wiecej umie- robi papa, halo halo, pokazuje jaki jest duzy, jak robi piesek, jak jedzie autko, daje buzi , kłądzie paluszek na ustach i robi ciii ,stoi , karmi nas jedzonkiem, i sam sobie probuje radzic z jedzonkiem- sam je miesko, makaron itp....kochany moj- a wczoraj po raz pierwszy wymcknelo mu sie slowo mama.....ale i tak ba-ba dalej jest hitem;)

Wczoraj M. nas zaskoczył... mieliśmy kompot w szklankach i w jednej szklance słomka była... darł się do tej szklanki jak szalony. Myśle sobie dam ci słomkę i tak nic nie wskórasz a on co?? pięknie pociągnął przez słomkę!! A jaki dumny był jak mu brawo biliśmy... Przechodzimy na butelkę ze słomką od zaraz :-D wodę już tak pije :tak: jest mu trochę ciężej bo się wytwarza w butelce podciśnienie i trzeba się trochę namęczyć coby sie napić ale dzielnie daje sobie radę :-D.
thumb.php

W związku z tym u nas butelka ze smokiem już tylko raz na dobę w nocy na mleko :-D a i tu coraz później się budzi :-) ostatnio koło 3 w nocy :tak:

dzisiaj moje dziecko zaskoczyło mnie umiejętnością wprawienia w ruch bączka :szok: wprawdzie nie odrywa łapki od pręcika ale dość szybko go potrafi kręcić

dzisiaj moje dziecko zaskoczyło mnie umiejętnością wprawienia w ruch bączka :szok: wprawdzie nie odrywa łapki od pręcika ale dość szybko go potrafi kręcić
Wczoraj Majewskiego się naoglądałam i teraz słowo bączek śmiesznie mi się kojarzy. Marek na prezydenta ;-)

A my mamy za sobą pierwszą qpę zrobioną do nocnika!!:happy: Ładnie Lenka 10m-cy uczciła, na tronie:-D
Brawo dla Lenki :-)

reklama
Do góry