reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bawimy mama, bawimy...

Poluś gratulacje! Dasz ty teraz matce popalić :-p
U nas też dywanów niet i jakoś nie latam za M. sie nie przewróci się nie nauczy... a moje gadanie i ochornę ma głęboko gdzieś...
Kostka mądra dziewczynka z ciebie...brawo!
A mnie celnik rośnie... wszystko przetrzepane mam :eek: od szuflad, poprzez szafki po torby i torebki...

reklama
A moja mała nauczyła sie robić papa bić brawo i przybijać piątke.A wczoraj uwaga uwaga stała w kojcu i w pewnym momencie puściła się rączek od kojca i stała bez trzymania!Zaczęłam jej brawo bić a ta śmiać się zaczęła
Agnieszka te nasze dzieciaki mają coś wspólnego tylko że moja przegląda i wyrzuca wszystkie moje książki i notatki z szafki a jaka radość przy tym,tylko szkoda że nie sprząta po sobie:-D
Zielona to sobie Kostka zabawe znalazła jak podrośnie to zapewne piłka nie będzie trafiać w Kostke tylko w mame hehe:-D

A moja Alusia wczoraj zaczęła wędrować w łóżeczku, trzyma się drabinki i sobie chodzi:-)
W łóżeczku jak jest to w ogóle mam ubaw, bo ona koniecznie brodę chce powyżej dabinek dać, a się nie da;-)

moje dziecko "oszukuje" nie chce mu się raczkować i "chodzi" na pupie... podwija tak śmiesznie nogę i przesuwa się na tyłku... :eek: jak przez przypadek przeraczkuje kawałek to cud... mały oszust...

Laurka nadal sie nie przemieszcza, nawet nie próbuje a nawet nie ma ochoty próbować!!! Woli wymuszać wszystko płaczem i wrzaskiem. Wiem że źle robię ale nie potrafię inaczej. Jak zaczyna histerycznie płakać, wrzeszczeć co za sobą niesie że się "przydusza" i się rzucać uderzając głową o podłogę to jak mam nie zrobić tego co chcę. Terrorystka na maksa i nie potrafię sobie z tym poradzić :( Tym bardziej że mnie najbardziej wykorzystuje :(

A ja mam urwanie głowy z moim Borysiątkiem:-), dopiero co pisałam ,że pełza do leżaczka, krzeseł czy komody, łapie się rączkami, wspina i klęka, a ja muszę go asekurowac bo inaczej upadek na głowe do tyłu murowany jak sie puszcza, to dzisiaj skubany zaczął wstawac:tak:, takzę najpeirw klęka, a później podnosi nóżki i siup do góry, stoi i się cieszy. No i tym sposobem łóżeczka juz obniżone na najniższy poziom, a matka ani na chwile juz go samego nie moze zostawic:-)

ale szaleja te nasze maluchy
alija to juz wogole oszalala, jak tak dalej pojdzie to wrocimy do domu a ona chodzic bedzie... smiejemy sie... a tak na serio to ona wstaje i sama stoi nie trzymajac sie niczego tak chwilke, a jak sie czegos trzyma to tylko jedna raczka i po chwili puszcza i chce isc!! a jak za raczki ja wezmiemy to bedzie tak chodzic z pokoju do pokoju i tak ladnie juz stopki stawia tak mocno...moj wariatek maly

reklama
Lenka, Alicja, Borysiatko, Alijka - gratululacje z okazji postawienia pierwszych kroczkow, i coraz wiekszej samodzielnosci :-)

Do góry