reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bardzo blada ledwo widoczna druga kreska

reklama
Nie życzę sobie obrażania. Też polecam myśleć. Wyrażam swoje zdanie i mam do tego prawo. Jeśli gratuluję to gratuluję. Proszę następnym razem odnosić się do pytań autorki, a nie do odpowiedzi. Oczywiście jeśli o komentarz mnie dotyczy.

Nie. Bo to jest forum i też mam prawo się mylić. Proszę odnosić się do wpisu autorki.

Nie, skarbie, ty nie wyrazilas swojego zdania.
Ty wydałaś diagnozę medyczna, będąc osoba zupełnie do tego nie upoważniona. Stwierdzilas, ze to ciąża i wyjechalas z gratulacjami. Zupełnie bezdusznie.
Swoje zdanie to można wyrazić na temat koloru firanek w salonie a nie ciazy lub jej braku.

Ja bym chciała trochę stanąć w obronie Pani która gratulowała bo samo pytanie już było niezbyt mądre więc nie startowaliśmy z wysokiego poziomu naukowego 😂 my tez jesteśmy odpowiedzialne za informacje jakie przyjmujemy i źródła z jakich korzystamy wiec w sumie osoba która napisała komentarz nie ponosi odpowiedzialności za to co odbiorca z tym zrobi ;) ja biorę z tego lekcje żeby nie nakręcać się i przyjmować fakty takie jakie są, nie szukać czegoś czego nie ma… nic się nie stało błędne diagnozy stawiają czasem nawet lekarze a co dopiero ludzie na forum😂 Haha 😂😂

Nie mogę się z tym zgodzić, trafiło na Ciebie i widać, że umiesz sama analizować, myśleć i przesiewać wiadomości, a teraz wyobraź sobie, że na forum trafia przerażona i zagubiona nastolatka w poszukiwaniu "informacji" i pierwsze co znajduje na forum to wpis "każda blada kreska znaczy ciążę", taka artystka powinna ponosić baaaaaaaaaaaardzo surowe konsekwencje plecenia bzdur.
Jesteśmy dorośli i odpowiedzialni za wszystko co mówimy i robimy, nawet jeśli próbujemy wmówić światu, że jest inaczej.
Ja bym chciała trochę stanąć w obronie Pani która gratulowała bo samo pytanie już było niezbyt mądre więc nie startowaliśmy z wysokiego poziomu naukowego [emoji23] my tez jesteśmy odpowiedzialne za informacje jakie przyjmujemy i źródła z jakich korzystamy wiec w sumie osoba która napisała komentarz nie ponosi odpowiedzialności za to co odbiorca z tym zrobi ;) ja biorę z tego lekcje żeby nie nakręcać się i przyjmować fakty takie jakie są, nie szukać czegoś czego nie ma… nic się nie stało błędne diagnozy stawiają czasem nawet lekarze a co dopiero ludzie na forum[emoji23] Haha [emoji23][emoji23]

Ja bym chciała trochę stanąć w obronie Pani która gratulowała bo samo pytanie już było niezbyt mądre więc nie startowaliśmy z wysokiego poziomu naukowego [emoji23] my tez jesteśmy odpowiedzialne za informacje jakie przyjmujemy i źródła z jakich korzystamy wiec w sumie osoba która napisała komentarz nie ponosi odpowiedzialności za to co odbiorca z tym zrobi ;) ja biorę z tego lekcje żeby nie nakręcać się i przyjmować fakty takie jakie są, nie szukać czegoś czego nie ma… nic się nie stało błędne diagnozy stawiają czasem nawet lekarze a co dopiero ludzie na forum[emoji23] Haha [emoji23][emoji23]
Ty sobie przeanalizowalaś i zrozumiałaś, że kreski nie było lub była fabryczna, dostałaś okres i jest ok :) ale tu na forum codziennie ktoś wrzuca niewidoczne kreski, dziewczyny nakrecaj, gratulują itp. Później okres przychodzi i płacz bo jak to przecież "każda blada kreska to ciąża", pewnie poronienie itp.
Pisanie komuś kto stara się o ciążę (może nawet wiele lat), że to na pewno ciąża to dawanie nadziei. Niestety ale w staraniach o dziecko trzeba racjonalnie myśleć. Ty myślisz, ale nie wszystkie dziewczyny takie są

Ja bym chciała trochę stanąć w obronie Pani która gratulowała bo samo pytanie już było niezbyt mądre więc nie startowaliśmy z wysokiego poziomu naukowego 😂 my tez jesteśmy odpowiedzialne za informacje jakie przyjmujemy i źródła z jakich korzystamy wiec w sumie osoba która napisała komentarz nie ponosi odpowiedzialności za to co odbiorca z tym zrobi ;) ja biorę z tego lekcje żeby nie nakręcać się i przyjmować fakty takie jakie są, nie szukać czegoś czego nie ma… nic się nie stało błędne diagnozy stawiają czasem nawet lekarze a co dopiero ludzie na forum😂 Haha 😂😂

Tak, masz racje.
Ale uwierz mi, nie każdy potrafi odsiewać plewy od ziarna i sporo było kobiet, które tuż po pierwszej super bladej kresce, lub wręcz po negatywnym teście, leciały podniecone kompletować wyprawkę tylko po to, żeby się kilka dni później solidnie rozczarować.
Bezpodstawne dawanie komuś nadziei jest, moim zdaniem, bezduszne i okrutne.
Zwlaszcza na tak wczesnym etapie.

macie racje Dziewczyny, czyli to powinna być lekcja dla dwóch stron w takim razie, nie znam jeszcze tego forum :) dzięki za wszystko miłego dnia 😘

Nie wiem jak długo się starasz ale może zaakceptujesz słówko porady od osoby, ktora jakie takie doświadczenie w temacie ma.
Od bladej kreski do zdrowego dziecka jest daleka droga.
Bardzo, bardzo daleka. Może wszystko pójść jak z płatka a może wszystko wywrócić się do góry nogami.
Poronienia się zdarzają, częściej niż się o tym mówi w mediach i innych kolorowych czasopismach.
Poronienia są tez w większości naturalne, nie ma w nich niczyjej „winy”.
A co najgorsze, mało ma się nad tym procesem kontroli.
Poza przypadkami ciaz, prowadzonych przez specjalistyczne kliniki in vitro, tak naprawdę statystyczna kobieta ma bardzo mały wpływ na to, czy ciąża się utrzyma czy nie.
Pomijamy tutaj przypadki patologiczne w których wystepuja używki i inne nieodpowiedzialne zachowania.

reklama
Nie mogę się z tym zgodzić, trafiło na Ciebie i widać, że umiesz sama analizować, myśleć i przesiewać wiadomości, a teraz wyobraź sobie, że na forum trafia przerażona i zagubiona nastolatka w poszukiwaniu "informacji" i pierwsze co znajduje na forum to wpis "każda blada kreska znaczy ciążę", taka artystka powinna ponosić baaaaaaaaaaaardzo surowe konsekwencje plecenia bzdur.
Jesteśmy dorośli i odpowiedzialni za wszystko co mówimy i robimy, nawet jeśli próbujemy wmówić światu, że jest inaczej.
Nawet w instrukcjach testów jest napisane, że blada kreska oznacza ciążę. Praktycznie w każdym wątku są odpowiedzi, które "zagubiona nastolatka" mogłaby za bardzo wziąć do siebie. To forum nie jest od hejtu a od pomocy. Jeśli autorka pisze post na takim forum ma świadomość, że nie odpowiadają jej lekarze a inne kobiety.
Miałam dokładnie taką samą kreskę i była to ciaża, więc nie pisze tego bo jestem szamanką jak jedna Pani niżej zarzuciła, a z własnego doświadczenia. Niestety moja ciaza nie skończyła się dobrze ale test jak najbardziej ją pokazał. Jakieś 8 dni po zapłodnieniu.
Dziwię się, że na tym forum jest tyle hejtu ostatnio bo ktoś napisał coś, co innemu się nie spodobało.
A jeśli autorka dostała okres to dostała odpowiedź na swoje pytanie.

Do góry