reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Alergia od A do Z.....

Kubala w centrum alergologii jestesmy umówini na 15 wrzesnia miedzy 10-12

powiedz mi czy twoj mały do pobrania krwi musiał byc glodny czy dałas mu normalnie jedzenie:confused::confused::confused::confused:

a i powiedz mi jeszcze bo nie wiem czy pytałam ile za ten zestaw zapłaciłas i wizyte??

a jak tam Kuba byłas z nim na kontroli?? dalej bierze jakies leki??

reklama
zapłaciłam 160 zł. chyba, cos ok tego bo juz dokładnie nie pamiętam. A poza tym tesciowka płaciła.

Lekow na razie nie bierze, ale we wtorek ide znowu do tej lekarki, zeby skonsultowac wyniki i dalsze ewentualne leczenie.

Jesli chodzi o pobranie krwi to jak najbardziej mozesz dac malej jesc :tak: I przygotuj sie na mały stresik niestety...

A i przewaznie jest mały poslizg, wiec jak pojedziesz dokładnie na samą 10 to bedzie dobrze, nie musisz sie spieszyc.

zapłaciłam 160 zł. chyba, cos ok tego bo juz dokładnie nie pamiętam. A poza tym tesciowka płaciła.

Lekow na razie nie bierze, ale we wtorek ide znowu do tej lekarki, zeby skonsultowac wyniki i dalsze ewentualne leczenie.

Jesli chodzi o pobranie krwi to jak najbardziej mozesz dac malej jesc :tak: I przygotuj sie na mały stresik niestety...

A i przewaznie jest mały poslizg, wiec jak pojedziesz dokładnie na samą 10 to bedzie dobrze, nie musisz sie spieszyc.

ja juz jestem zestresowana:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jak sobie pomysle ze beda jej z zyły krew pobierac:szok::szok::szok::szok::szok::szok: to mi niedobrze:-p:-p:-p:-p

dasz rade! Ja przezyłam to Ty tez :tak: Chociaz u mnie nie obyło sie bez łez. Kuba ryczał i ja ryczałam... ale generalnie trwało chwile a taką krew przetrzymują chyba nawet do 6 mc. wiec jakby co to nie trzeba drugi raz kłóć :tak:

no to jestem...................

ile zdaze to napisze bo mała spi

a wiec Wika ma bakterie w moczu:-:)-:)-( i grzyby w układzie pokarmowym najwiecej ma drozdzaków:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: stad to budzenie sie wnocy i płacze bo najprawdopodobniej boli ją brzuszek i ma wzdecia no i siuski moga ją szczypac.Mam mnostwo leków ale o tym napisze ci potem jak mój wróci na spokojnie bo bede chciała abys mi napisała czy tez takie mialas:tak::tak::tak::tak::tak:

te paskudztwa powoduja to ze ma problemy z trawieniem cizeszych pokarmów i dlatego wymiotowala na czas leczenia musze znów powrócic do papek:sorry2::sorry2: by nie nadwyręzac jelit..............
co do alergii to zwalczylismy ja w duzym stopniu na białko juz całkowicie ale pozaostały znikole slady na

Seler ,soje, banany itp-nie jest tak zle jak myslałam z ta alergia

obecnie mała jest na kuracji:sorry2: i diecie bez cukrowej i pszennej czyli zero slodkiego i białego pieczywa poniewaz te produkty powoduja rozwój drożdzaków

mam nadzieje ze szybko sie to wyleczy bo ja nie moge czasami patrzec jak mała sie meczy zaraz samej mi niedobrze:no::no::no::no::no::no::no:

to tyle w skrócie odezwe sie potem

czyli robiłas małej badanie kału i badnie moczu (posiew moczu tak? ) U jakiego lekarza byłaś i czy wszystkiego tego dowiedziałaś sie w tym centrum allergologii?

Kuba tez ma drozdzaki w jelitach i od dawna jestesmy na diecie bezcukrowj... ale ostatnio znowu kiepsko spi w nocy i chce mu jeszcze zbadac mocz.

Jakie masz leki, bo ja mu podaje Flumycon lub Flukonazol (zapisali mi tez Ketotifen, ale tego mu nie daje).
Oprocz tego probiotyki kazdego dnia, duzo oliwy i zioł...

A pytałaś sie czy mozesz dawac malęj banana? Bo my tez mamy sladowe uczulenie na banana, seler, pomidory i cos tam jeszcze...

Czyli czego nie moze jesc i dlaczego pokarm musi byc w papkach? Lepiej sie trawi czy co?

Tak to było badanie na posiew moczu :tak: kał robiłam na Sielskiej i zapłaciłam 350zł a mocz to ci wszedzie w szpitalu zrobia ja akurat robiłam na grunwaldzkiej . natomiast testy to w centrum alergologii Ja tez musze dawac małej duzo tłuszczu i pic heraty ziołowe a w papkach dlatego ze wtedy sie lepiej trawi i nie nadwyrężasz jelit które i tak przez te grzyby sa poszarpane..............

my mamy takie leki jak

Bactrim- kuracja 10 dniowa-
Furagin
Flumycon.
Colostrum
Biogaja
Citrosept

oraz wszelkiego rodzaju herbaty ziołowe olejek z wiesiołka

i teraz jeszcze musze zamówic z niemiec 3 leki tylko nazwy nie paqmietam bo moj te kartke do pracy zabrała ale ci potem napisze............

ogólnie mała ma jesc wszystko to co moze,wiec jej wszystko daje tylko teraz mam problem bo nie moze przez ten okres kuracji jesc białego pieczywa a ciemne jej nie smakuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kuba moze sie budzic tak jak Wiki na zeby bo teraz widze ze dziasła ma popuchniete i płacze w nocy bidulka a nic nie moge jej dac bo kazdy syrop przeciwbólowy zawiera cukier:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
ja małemu dziąsła smartuje zelem bezcukrowym, ale generalnie az tak bardzo nie przesadzam... jak trzeba to podam mu syrop. W owocach tez masz cukier... a ja nie jestem za tym zeby kompletnie ograniczyc owoce. Owszem soki poszly w kat ale jablko czy banana podaje co drugi dzien.

Przesle ci pozniej pare linkow na temat drozdzycu uklau pokarmowego, no ja juz sie rtoche na ten temat naczytałam...

A dlaczego to badanie kału takie drogie? A ile plusów jej wyszło? Kuba ma teraz juz "tylko" dwa, ale na początku miał cztery.

A te leki na co sa?
Bactrim, Colostrum, Biogaja

Citrosept tez podaje, na razie 2 krople dziennie do mleka.

A te bakterie w moczu jakie ma i czy duzo? A ztm gdzie bylas u lekarza?

Do góry