Antkowi zaczyna wychodzik kolejna jedynka ale spi dobrze, nie budzi sie.... akle za to jka to mówia "jak nie urok to sra@@@@" albo ja co raz wstaje w nocy zeby go przykryć, ciepło jest ale ja oczywiscie musze czujnie spać.... a dzisiaj bym pospała ale pieskowi kochanemu chciało sie cała noc wyć do księżyca!! Koszmar!!!
reklama
vici
mama Victor´a & Raphael`a
Oj my jestesmy u siostry(jak juz pisalam)i spimy w jednym pokoju z Victorem ten w nocy sie przebudza i gada gada ja sie budze bo to slysze ale nawet nie wstaje.Nawet niewiedzialam,ze on w nocy az tak gadaale spi spokojnie okolo 5-6 je i dalej spi dzis do 8 rano
Rybcia_21
Fanka BB :)
A mojej Dominice spodobało się spanie z mamą i tatą.
Od kilku dni budzi się i nie chce spać w łóżeczku,
więc ja wstaje i ja myk do nas do łóżka.
I tak śpimy z Dominisią do 9 lub jak wczoraj do 10
Od kilku dni budzi się i nie chce spać w łóżeczku,
więc ja wstaje i ja myk do nas do łóżka.
I tak śpimy z Dominisią do 9 lub jak wczoraj do 10
Wiecie co, dziś w nocy to juz była przesada Natalka obudziła sie o 2,30 a my nie chcąc znow jej i siebie męczyć, to od razu wzięliśmy ją d nas i co... u nas w łóżku fikała do 4 :-( spać jej sie nie chciało, niby sie pokładała i udawała, że usypia a za chwile znów sie kręciła, nie wiem czy to pełnia była czy jakieś inne siły ;-) ale normalnie nie wytrzymałam i o 4 polożyłam ją znów do niej, no to dała nam taki koncert, że już zgłupiałam na maxa i spowrotem ją wzięliśmy i wtedy dopiero usneła...nie wiem co sie z niądzieje, mam nadzieję, że to wina zębów ( wydaje mi sie ,że idą 4 jak nie 6 na raz:-( ) i oby to było to...
Witajcie,
dawno mnie nie było ale miałam sporo różnych rzeczy do załatwiania((.
A u mnie kolejne radości i niespodzianki związane z byciem mamusią)). Moja Ingunia od tygodnia nie zasypia. Jak ją kładę do łóżeczka to zaczyna się szaleństwo: skakanie, piszczenie, śmianie na głos czyli zabawa na całego. A jak wychodzę to płacz - jak wracam to od razu znowu szaleństwo i śmiechy. Nie mam pomysłu jak z tego wybrnąć, bo nie chcę jej usypiać na rękach - nigdy tego nie robiłam. Z reguły kończy się tak, że ja wychodzę w końcu a ona się złości aż zaśnie. Ale ja mam wtedy bardzo duże wyrzuty sumienia - chciałabym, żeby moje słoneczko zasypiało szczęśliwe a nie z płaczem((
Dzisiaj było jak dawniej, tzn usnęła od razu bez problemu, ale w dzień spała tylko raz. Czy to już może pora, żeby ją przestawić na jedno spanie w dzień???
dawno mnie nie było ale miałam sporo różnych rzeczy do załatwiania((.
A u mnie kolejne radości i niespodzianki związane z byciem mamusią)). Moja Ingunia od tygodnia nie zasypia. Jak ją kładę do łóżeczka to zaczyna się szaleństwo: skakanie, piszczenie, śmianie na głos czyli zabawa na całego. A jak wychodzę to płacz - jak wracam to od razu znowu szaleństwo i śmiechy. Nie mam pomysłu jak z tego wybrnąć, bo nie chcę jej usypiać na rękach - nigdy tego nie robiłam. Z reguły kończy się tak, że ja wychodzę w końcu a ona się złości aż zaśnie. Ale ja mam wtedy bardzo duże wyrzuty sumienia - chciałabym, żeby moje słoneczko zasypiało szczęśliwe a nie z płaczem((
Dzisiaj było jak dawniej, tzn usnęła od razu bez problemu, ale w dzień spała tylko raz. Czy to już może pora, żeby ją przestawić na jedno spanie w dzień???
Myslę, że chyba tak Natalka też ostatnio spała raz 2 godziny ( pierwszy raz odkąd pamietam) i potem juz nie spała, albo spi 2 razy po 40-45 minut I to jej wystarcza. Spanie sie sumuje i pewnie dlatego jak szkraby nasze spia w dzien wiecej to w nocy zaczynają wariować.
Dawno tu nie zaglądałam, u nas ostatnio noce wyglądają troszkę gorzej bo oduczamy małą smoka, w dzień jest spoko ale w nocy gorzej jej zasnąć jak się obudzi. Dodatkowo nie karmię jej już piersią (od 12.02) i ostatnie dwie noce musiałam jej robić butle (o 3 i o 2) Zastanawiam się czy jak dam jej butle (mleko + kleik) czy prześpi wtedy całą noc i nie będzie głodna Już niejedną noc wcześniej przespała i nie potrzebowała jedzenia więc nie wiem co się jej porobiło
Rybcia_21
Iza może Karolinka potrzebuje coś jeszcze na noc oprócz mleczka.
A może i jej jeszcze brakuje smoczka na noc.
Spróbuj jednak podać jej na noc mleko+kaszka lub kleik i zobacz jak to będzie.
A może i jej jeszcze brakuje smoczka na noc.
Spróbuj jednak podać jej na noc mleko+kaszka lub kleik i zobacz jak to będzie.
Rybciu na pewno smoczka jeszcze jej brakuje bo dopiero co ją zaczęliśmy oduczać, no ale musimy być konsekwentni, myślę że za parę dni wszystko wróci do normy. A co do jedzonka to dziś dałam jej do mleczka kleik, ale niestety nie wypiła wszystkiego, tylko zaledwie połowę więc nie wiem jak to będzie w nocy
reklama
papajka
Dawno tu nie zaglądałam, u nas ostatnio noce wyglądają troszkę gorzej bo oduczamy małą smoka, w dzień jest spoko ale w nocy gorzej jej zasnąć jak się obudzi. Dodatkowo nie karmię jej już piersią (od 12.02) i ostatnie dwie noce musiałam jej robić butle (o 3 i o 2) Zastanawiam się czy jak dam jej butle (mleko + kleik) czy prześpi wtedy całą noc i nie będzie głodna Już niejedną noc wcześniej przespała i nie potrzebowała jedzenia więc nie wiem co się jej porobiło
Iza na Twoim miejscu zrobiłabym tak jak sugeruje Rybcia, czyli zagęszczenie posiłku nocnego (może być kaszka ryżowa albo manna od 9 mies. bobovity) a odnośnie mleczka w nocy to możliwe że Karolinka budzi się z przyzwyczajenia, spróbuj zamiast mleczka dawać Małej wodę, ewentualnie wodę z sokiem, stopniowo coraz bardziej ten miks rozrzedzając. Przestanie się budzić, bo nie będzie się jej opłacało tylko na wodę;-);-);-)
Dzieci to tak sprytem trzeba podchodzić Powodzenia:-)